Ο… φτωχός συγγενής των πλέι οφ

Στο ποδόσφαιρο μια ομάδα για να νικήσει θα πρέπει να σκοράρει. Κι ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα έπαθε ότι και στα προηγούμενα παιχνίδια (με εξαίρεση αυτό της Παναχαϊκής). Απέτυχε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, παρότι του παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες και μοιραία γνώρισε άλλη μία ήττα στα πλέι οφ. Την τρίτη σε…

…ισάριθμα παιχνίδια στο Βόλο και μάλιστα με το ίδιο σκορ, 0-1.
Οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς νίκη στην έδρα τους, είναι η μοναδική ομάδα από αυτές που μετέχουν στα πλέι οφ που δεν έχει καταφέρει να αποσπάσει ούτε ένα βαθμό ως γηπεδούχος.
Η τύχη παίζει ρόλο, σαφώς, στο ποδόσφαιρο, όμως και η ικανότητα έχει να κάνει. Γιατί επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση. Ο Ολυμπιακός έχει τεράστιο πρόβλημα στο γκολ, ιδιαίτερα όταν παίζει απέναντι σε κλειστές άμυνες, όπως συνέβη χθες με τον Απόλλωνα. Μια ομάδα που φρόντισε στο δεύτερο ημίχρονο να κάνει εσκεμμένες καθυστερήσεις, προκειμένου να κρατήσει το αποτέλεσμα.
Καλή η κυκλοφορία της μπάλας, η σωστή ανάπτυξη, όμως η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου είναι το γκολ και ο Ολυμπιακός αδυνατεί να σκοράρει.
Από την άλλη αρκεί ένα λάθος στην άμυνα για να δεχθεί η ομάδα τέρμα. Οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν ένα… φτηνό γκολ και έχασαν το ματς, από μια όχι καλύτερη ομάδα, όπως παρουσιάστηκε ο Απόλλων στο ΕΑΚ.
Δικαιολογημένη η απογοήτευση των λιγοστών φιλάθλων που βρέθηκαν στο γήπεδο για να δουν την ομάδα. Τα 261 εισιτήρια που κόπηκαν είναι το δεύτερο αρνητικό ρεκόρ για φέτος για τον Ολυμπιακό, μετά το παιχνίδι πρωταθλήματος με την Καλαμαριά.
Από εδώ και πέρα και στα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν για να πέσει η «αυλαία» των πλέι οφ, στόχος του Ολυμπιακού είναι να ολοκληρώσει με αξιοπρέπεια το μίνι πρωτάθλημα. Οι τέσσερις βαθμοί συγκομιδή σε έξι ματς είναι πενιχρή και δεν ανταποκρίνεται στις δυνατότητες αυτής της ομάδας. Όμως τα αποτελέσματα είναι αυτά που μετρούν και ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να γίνει ο «φτωχός συγγενής» των φετινών πλέι οφ.
Κρίμα, γιατί χάλασε η καλή εικόνα που υπήρχε από την παρουσία του Ολυμπιακού στο β’ γύρο του πρωταθλήματος και από την υπέρβαση που έκανε η ομάδα να τερματίσει στη 2η θέση της κανονικής περιόδου και να συμμετάσχει στα πλέι οφ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις