Γ. Θεοδωρίδης: Πόστο ευθύνης, αλλά θα τα καταφέρω…

Ο νέος γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού Βόλου, Γιάννης Θεοδωρίδης, μίλησε σήμερα το μεσημέρι στον ΣΠΟΡ FM 89.5 και στην εκπομπή «Αθλητισμός χωρίς όρια» για τα καθήκοντα που αναλαμβάνει στην ομάδα, εκφράζοντας την πίστη πως θα καταφέρει να ανταποκριθεί με επιτυχία στο ρόλο που του ανέθεσε η διοίκηση, εκφράζοντας την αισιοδοξία πως κάτι καλό γεννιέται φέτος στον Ολυμπιακό Βόλου. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Θεοδωρίδη στον Γιώργο Καρδαμάκη:

Για το αν το σκέφτηκε να αναλάβει το πόστο του γενικού αρχηγού του Ολυμπιακού Βόλου :

«Δεν το σκέφτηκα πολύ, καθώς είναι μεγάλη η αγάπη μου γι’ αυτή την ομάδα. Μεγάλωσα στον Ολυμπιακό Βόλου από 10 χρονών. Ανδρώθηκα σ’ αυτόν τον σύλλογο και μέχρι τα 22 μου χρόνια ήμουν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου. Είχα κάποιους ενδοιασμούς, αρχικά, γιατί κάποια θέματα θα τα συναντήσω για πρώτη φορά. Ωστόσο, όλα ξεπεράστηκαν, μετά από τις συζητήσεις που είχα με τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο και τα υπόλοιπους ανθρώπους της ομάδος».

Για το γεγονός ότι πριν μερικά χρόνια έκανε την ύστατη προσπάθεια να μην αποχωρήσει η ομάδα από το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, με την πρωτοβουλία που είχε αναλάβει:

« Ότι έκανα, το έκανα για την αγάπη που τρέφω για τον Ολυμπιακό Βόλου. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο αδερφός της μητέρας μου, ο Χρήστος Χιώτης, ήταν από τους πρώτους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου. Δεν μπορώ, λοιπόν, εκ των πραγμάτων να αρνηθώ να προσφέρω ό,τι μου ζητηθεί από τον Ολυμπιακό Βόλου.

Για το ότι ο ρόλος του γενικού αρχηγού είναι απαιτητικός και αν υπάρχει άγχος:

«Πιστεύω ότι θα τα καταφέρω. Κανείς, άλλωστε, δεν γεννήθηκε γενικός αρχηγός, πρόεδρος, επιχειρηματίας. Την επαφή με τα αποδυτήρια την είχα από μικρός, ως ποδοσφαιριστής, Θα προσπαθήσω να είμαι ο ισορροπιστής των καταστάσεων μέσα στα αποδυτήρια. Ο γενικός αρχηγός είναι ο συνδετικός κρίκος της διοίκησης με το ποδοσφαιρικό τμήμα. Αυτός που επιβλέπει την κατάσταση μέσα στα αποδυτήρια. Αυτός που προσπαθεί να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα οι παίκτες και τα όποια δημιουργούνται, να λύνονται σε συνεργασία με τον προπονητή και την διοίκηση. Έχει πολλές ευθύνες, τις οποίες καλείται να φέρεις εις πέρας με επιτυχία. Δεν ξεκινάω από το μηδέν. Κάποια γνώση υπάρχει».

Για τα λάθη που έγιναν στην ομάδα τα τελευταία χρόνια:

«Να μην σκαλίζουμε τα παλιά, διότι όταν σκαλίζεις κάτι, πολλές φορές δε βγάζει ευωδία, αλλά δυσοσμία. Έγιναν πάρα πολλά λάθη. Ο κόσμος είναι λογικό να είναι διστακτικός και επιφυλακτικός. Άκουγε τα προηγούμενα χρόνια, ψάξτε για τον δεύτερο, το τρένο ξεκίνησε… Στο τέλος απογοητεύονταν, όταν φτάναμε στη βρύση δίχως να πίνουμε σταγόνα νερό. Ως φίλαθλοι του ολυμπιακού ζήσαμε περίεργες καταστάσεις. Πιστεύω, ότι φέτος αυτά τα πράγματα θα τα αποφύγουμε και θα έχουμε μια καλή χρονιά.

Από τα Χριστούγεννα και μετά ανέλαβαν τον Ολυμπιακό άνθρωποι, οι οποίοι αγαπούν το σύλλογο, έχουν γνώση του ποδοσφαίρου και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι ομάδα πραγματοποιήσει έξι μεταγραφές και βγήκαν και οι έξι ποδοσφαιριστές. Άσχετα, αν κάποιοι θέλησαν να βγάλουν έναν παίκτη μας εκτός, για δικούς τους λόγους. Αυτό να ξέρετε γυρίσει μπούμερανγκ.

Για τη νέα χρονιά και τις προσδοκίες που υπάρχουν: 

«Φαίνεται πως κάτι καλό γεννιέται φέτος στον Ολυμπιακό Βόλου. Από αρχές Μαΐου έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός, με τη διοίκηση να φροντίζει να διατηρηθεί όλος ο βασικός κορμός, ενώ θα έρθουν στην ομάδα παίκτες με εμπειρία από την Φούτμπολ Λιγκ ύ και απ’ ό,τι ακούω και από την Σούπερ Λιγκ».

Για τον νέο προπονητή της ομάδας, Περικλή Αμανατίδη:

«Ανακοινώθηκε η πρόσληψη ενός καταξιωμένου προπονητή, όπως είναι ο Περικλής Αμανατίδης, με πάρα πολλές επιτυχίες και ανόδους στο ενεργητικό του, έμπειρος και με γνώσεις. Από την πρώτη επαφή που είχα μαζί του κατάλαβα ότι είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο. Ξέρει τι ζητάει από τον ποδοσφαιριστή και δεν είναι τυχαίες οι επιτυχίες που έχει σημειώσει.

Θα πρέπει, πάντως, να λέμε την αλήθεια στον κόσμο και να μην του δημιουργούμε ψεύτικες προσδοκίες. Ο ίδιος έχει την ικανότητα να κρίνει την ομάδα, από τις μεταγραφές που θα γίνουν, από το την πορεία που θα έχει η ομάδα. Έχουν κλείσει ορισμένες συμφωνίες, έχει κλειστεί αθλητικό κέντρο για την προετοιμασία της ομάδας, αθλητικό υλικό και θα ανακοινωθεί σύντομα και η ημερομηνία της γενικής συνέλευσης».

Για το ΕΑΚ κι αν θα πρέπει να είναι η έδρα του Ολυμπιακού:

«Πείτε μου ένα φίλαθλο του Ολυμπιακού Βόλου, ο οποίος να μην θέλει η ομάδα να αγωνίζεται στο ΕΑΚ. Είναι η ιστορική έδρα του Ολυμπιακού και φέρει το όνομα ενός πολύ μεγάλου ποδοσφαιριστή, που πέρασε από το ελληνικό ποδόσφαιρο, του «Τάκη Συνετόπουλου». Μ’ αυτό το γήπεδο μας συνδέουν στιγμές ανεπανάληπτες. Σίγουρα, χρειάζονται κάποιες παρεμβάσεις στο στάδιο, γιατί είναι εγκαταλελειμμένο. Καλοδεχούμενες οι παρεμβάσεις από την Περιφέρεια. Τις έχει ανάγκη, άλλωστε, το ΕΑΚ. Η ταπεινή μου γνώμη, όμως, είναι πως ο χλοοτάπητας του ΕΑΚ δεν μπορεί να αντέξει τρεις ομάδες να κάνουν προπόνηση και να γίνονται αγώνες κάθε εβδομάδα».

Απομαγνητοφώνηση-απόδοση goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις