Σφράγισαν την πρόκριση οι Δικηγόροι Βόλου, 2-0 την Βέροια

Διατήρησε το απόλυτο στην έδρα της η ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, η οποία επιβλήθηκε με σκορ 2-0 της αντίστοιχης ομάδας της Βέροιας κι έτσι κατέκτησε και μαθηματικά την πρώτη θέση του ομίλου της και την πρόκριση στην τελική φάση του πρωταθλήματος, μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση των αγώνων.

Το παιχνίδι στο δημοτικό γήπεδο του Βελεστίνου ήταν βαθμολογικά κρίσιμο, καθώς οι αήττητοι Βολιώτες γνώριζαν από πριν ότι με νίκη, θα σφράγιζαν την πρόκριση, χωρίς να ενδιαφέρονται για τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων.

Ο Αποστόλης Ταμπακόπουλος παρέταξε την ομάδα του Δ.Σ.Β. με διάταξη 4-2-3-1, με τον Μπακαλιάνο κάτω από τα γκολπόστ και αμυντική τετράδα (από αριστερά προς τα δεξιά) τους Γούσιο, Τσάτσο, Λυμπερδόπουλο και Σκυριανό. Ο Μόσχος ήταν ο καθαρόαιμος αμυντικός χαφ, με τον Κανταρτζή σε ρόλο κεντρικού μέσου, πίσω από τον Τσιαμήτα, που είχε ρόλο «δεκαριού». Στην κορυφή της επίθεση ο Δανόπουλος και στα φτερά της οι Αρβανιτόπουλος και Λιβογιάννης, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα.

Το ματς ξεκίνησε εντυπωσιακά, με τις φάσεις να εναλλάσσονται μπροστά από τις δύο εστίες. Το θετικό για την ομάδα του Βόλου ήταν η εξαιρετική εμφάνιση του γκολκίπερ της, Βασίλη Μπακαλιάνου, ο οποίος «κατέβασε ρολά» και δικαιούται τον τίτλο του πιο πολύτιμου παίκτη του ματς.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ νωρίς μπροστά στο σκορ, χάρη σε πέναλτυ που εκτέλεσε εύστοχα ο Γιώργος Δανόπουλος. Ο στράικερ των Βολιωτών είχε κερδίσει την εσχάτη των ποινών, καθώς εκμεταλλευόμενος εξαιρετική κάθετη πάσα του Αντώνη Κανταρτζή, ανατράπηκε από τον εξερχόμενο κίπερ.

Παρά το γρήγορο προβάδισμα, η ομάδα του Δ.Σ.Β. εξακολουθούσε να δέχεται επικίνδυνες φάσεις από τους φιλοξενούμενους. Σε μία από αυτές ο Χρήστος Γούσιος απομάκρυνε την μπάλα πάνω στη γραμμή της εστίας, ενώ λίγο αργότερα οι Βεροιώτες κέρδισαν πέναλτυ, αλλά βρήκαν μπροστά τους τον Μπακαλιάνο, ο οποίος με εξαιρετική επέμβαση, αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του.

Ο Δανόπουλος αποχώρησε τραυματίας στο 15΄, ως αποτέλεσμα του σκληρού και συχνά αντιαθλητικού παιχνιδιού των φιλοξενούμενων, οι οποίοι συχνά δεν είχαν άλλο τρόπο για να αντιμετωπίσουν τη δημιουργία των μεσοεπιθετικών της βολιώτικης ομάδας. Η αποχώρησή του Δανόπουλου έφερε εσωτερικές αλλαγές, αποτέλεσμα των οποίων ήταν η σταδιακή βελτίωση της ανασταλτικής λειτουργίας του Δ.Σ.Β.

Πριν «βγει» το ημίχρονο, οι βολιώτες πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων, με το Γιάννη Λιβογιάννη να αξιοποιεί με εντυπωσιακό τρόπο την κεφαλιά – πάσα του Αποστόλη Τσιαμήτα, να εκτελεί με εναέριο δεξί βολέ και να στέλνει την μπάλα στο παράθυρο της αντίπαλης εστίας.

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι, σε αντίθεση με το πρώτο, ήταν ακίνδυνοι και φάνηκαν να μένουν από δυνάμεις, σε αντίθεση με τους βολιώτες, οι οποίοι φρέσκαραν την ενδεκάδα τους, εξαντλώντας και τις 5 αλλαγές. Έτσι, στην επανάληψη διατήρησαν με άνεση το προβάδισμά τους, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες να το διευρύνουν.

Το τελευταίο σφύριγμα του Στέλιου Χαλβατζάκου βρήκε την ομάδα του Δ.Σ. Βόλου να πανηγυρίζει την πρόκριση στην τελική φάση του πρωταθλήματος, η οποία επιτεύχθηκε με τρόπο πειστικό, καθώς ο Δ.Σ.Β. έμεινε αήττητος, χωρίς απώλεια βαθμών στα παιχνίδια έδρας. Πλέον, οι δικηγόροι του Βόλου στρέφουν την προσοχή τους στα τελικά της Δράμας, που ξεκινούν στις 26 Ιουνίου και προετοιμάζονται για μια θετική παρουσία.

Δ.Σ.Βόλου (Απ. Ταμπακόπουλος): Μπακαλιάνος, Γούσιος, Τσάτσος, Λυμπερδόπουλος, Σκυριανός (λ.τ. Μπατής), Μόσχος, Κανταρτζής (Τσόπελας), Τσιαμήτας (Σκαλίμης), Αρβανιτόπουλος, Λιβογιάννης, Δανόπουλος (λ.τ. Τζαρτζάνης / Τερλεξής)

Την αποστολή της ομάδας συμπλήρωσαν οι τερματοφύλακες Γούσης και Μπουρτζής.

* Η διοίκηση και τα μέλη του Συνδέσμου Αθλουμένων Δικηγόρων Βόλου, ευχαριστούν θερμά την διοίκηση του «Α.Σ. Ρήγας Φεραίος» και τον Δήμο Ρήγα Φεραίου για την παραχώρηση του γηπέδου στο Βελεστίνο, προκειμένου να διεξαχθεί ο αγώνας Δ.Σ Βόλου-Δ.Σ Βέροιας στα πλαίσια του Πανελληνίου Δικηγορικού Πρωταθλήματος και τον εκλεκτό συνάδελφο κ. Ιωάννη Σαμαρά, για την ευγενική του μεσολάβηση.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις