Κούπα η Ατλέτικο με τριάρα επί της Μαρσέιγ (video)

Ο νόμος του φαβορί υπερίσχυσε του… γηπεδούχου στον τελικό του Europa League!

Η Ατλέτικο Μαδρίτης πραγματοποίησε επίδειξη ισχύος επί γαλλικού εδάφους κόντρα στη Μαρσέιγ και κατέκτησε για τρίτη φορά του Europa League, επικρατώντας με άνεση των Μασσαλών 3-0.

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν αδιαμφισβήτητα ο Αντουάν Γκριεζμάν!

Ο Γάλλος επιθετικός αγωνιζόμενος στην έδρα της αγαπημένης του Λιόν, σκόραρε και τα δύο γκολ των τροπαιούχων, «χτυπώντας» από μία φορά σε κάθε ημίχρονο (21’, 49’) εκμεταλλευόμενος αρχικά το τραγικό λάθος του Ανγκισά ενώ στη φάση του 2-0, ολοκλήρωσε με εξαιρετικό πλασέ την κάθετη πάσα του Κόκε.

Για τη Μαρσέιγ που «πνίγηκε» από τη μεσοαμυντική «μέγγενη» των Μαδριλένων, αγωνίστηκε ο Κώστας Μήτρογλου, που μπήκε στο ματς στο 74 ενώ είχε δοκάρι στο 81’ σε εκπληκτική κεφαλιά. Επιπλέον, είχε την ατυχία να προχωρήσει σε αναγκαστική αλλαγή τον ηγέτη της, Παγέ, μόλις στο 32′.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 89’ ο Γκάμπι με τέλειο πλασέ, έπειτα από τη δεύτερη ασίστ του Κόκε.

Το ματς

Η έδρα, η δίψα, η άγνοια κινδύνου…

Όλα αυτά τα στοιχεία μαζί έφεραν τη Μαρσέιγ στο προσκήνιο από το πρώτο λεπτό του τελικού, φέρνοντας σε αμηχανία την Ατλέτικο Μαδρίτης, που όση εμπειρία και να κουβαλάει ως σύνολο και ως κάθε παίκτης ατομικά, δεν είχε μπει ως φαβορί στον αγωνιστικό χώρο.

Μόλις στο 4′ ο Ζερμέν έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν έγινε αποδέκτης της κάθετης πάσας του Παγέ, αλλά το πλασέ του απέναντι στον Όμπλακ ήταν τραγικό, στέλνοντας την μπάλα πάνω από την εστία των Μαδριλένων. Γενικότερα, στο πρώτο εικοσάλεπτο φαινόταν ότι το γήπεδο ήταν… κατηφορικό προς την εστία του Όμπλακ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι Μασσαλοί δημιούργησαν δεύτερη ευκαιρία.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Μαρσέιγ βγήκε επί της ουσίας νοκ-άουτ από τη διεκδίκηση του τροπαίου μόλις στο 21′. Ο Ματαντά πάσαρε στο χώρο της μεσαίας γραμμής στον Ανγκισά, αυτός έκανε τραγικό λάθος και ο Γκριεζμάν βγήκε από το πουθενά τετ-α-τετ με τον Γάλλο γκολκίπερ και δεν είχε πρόβλημα να ανοίξει το σκορ.

Ο τρόπος με τον οποίο σημειώθηκε το γκολ και στη συνέχεια ο τραυματισμός του ηγέτη, Ντμίτρι Παγέ, επηρέασε σε τόσο μεγάλο βαθμό τους Μασσαλούς, που παρουσιάζονταν σαν να τους είχαν κοπεί τα πόδια, αφού δεν κατάφεραν να δείξουν την παραμικρή αντίδραση μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους.

Με το… καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο, τελείωσε και κάθε ενδιαφέρον του τελικού. Ο «εγκέφαλος» των «ροχιμπλάνκος», Κόκε, με εξαιρετική κάθετη βρήκε τον Γκριεζμάν μέσα στην περιοχή και ο φορ των Μαδριλένων με ένα πλασέ-αλητεία διαμόρφωσε το 2-0, βάζοντας πολύ γρήγορα τέλος στο ενδιαφέρον του αγώνα.

Μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης, η Ατλέτικο φρόντισε να «σβήσει» το ματς με κατοχή της μπάλας, κάτι που δεν δυσκολεύτηκε να το κάνει λόγω της ασφυκτικής πίεσης στην ομάδα του Γκαρσιά και τελικά η μόνη στιγμή που ανησύχησε ήταν στο 81′, διά… κεφαλιού του Μήτρογλου. Ο Έλληνας φορ, που είχε μπει στο 74′, νίκησε στον αέρα τον Γοδίν, ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε τη χάρη, χτυπώντας στο δοκάρι.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 89′ σε αντεπίθεση των παικτών του Σιμεόνε (που ήταν στην εξέδρα λόγω τιμωρίας), με τον Κόκε να πασάρει στον Γκάμπι και τον αρχηγό να γράφει το τελικό 3-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μαρσέιγ (Ρούντι Γκαρσία): Μανταντά, Σαρ, Ραμί, Λουίς Γκουστάβο, Αμαβί, Ζαμπό-Ανγκισά, Σανσόν, Τοβάν, Παγιέ (32′ Λόπεζ), Οκάμπος (55′ Ενζιέ), Ζερμέν (74′ Μήτρογλου)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Βρσάλικο (46′ Χουάνφραν), Γοδίν, Χιμένες, Λούκας, Κόκε, Γκάμπι, Σαούλ Νίγκεθ, Άνχελ Κορέα (87′ Παρτέι), Ντιέγο Κόστα, Γκριεζμάν (90′ Φερνάντο Τόρες)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις