Με Γ.Σ. Βόλου ο Ολυμπιακός και με το μυαλό στο Αμπελώνα-Καλαμπάκα

Ολοκληρώνονται σήμερα τα πλέι οφ της Α1 ΕΣΚΑΘ με τον Ολυμπιακό να μην κρατά την τύχη τα χέρια του. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλει νίκη απέναντι στον Γ.Σ. Βόλου και να χάσει η Καλαμπάκα από τον Αμπελώνα για να πάρει την άνοδο στην Γ’ Εθνική μπάσκετ.

Στον Ολυμπιακό ακόμη δεν μπορούν να χωνέψουν τι συνέβη στην Καλαμπάκα. Ακόμη «βράζουν» με τη διαιτησία του Γιάννη Παγώνη, τον οποίο κατήγγειλαν με επίσημη ανακοίνωση ότι «έσπρωξε» τον αντίπαλο προς τη νίκη. Οι φάσεις για τις οποίες διαμαρτύρονται είναι πολλές, αλλά η πιο χαρακτηριστική όλων ήταν η άδικη αποβολή του Παναγιώτη Παπούλιας με αντιαθλητικό φάουλ και τεχνική ποινή στο τέλος του πρώτου μέρους, με συνέπεια η ομάδα να στερηθεί ένα βασικό της «εργαλείο».

Όπως και να έχει, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» οφείλουν να προσηλωθούν στο σημερινό ματς. Στις 19.00 στο ΕΑΚ φιλοξενούν τον Γ.Σ. Βόλου και για να ανεβούν στην Γ’ Εθνική χρειάζονται να πάρουν το ροζ φύλλο και την ίδια ώρα η Καλαμπάκα να ηττηθεί στον Αμπελώνα.

Το σενάριο αυτό δεν φαντάζει απίθανο. Ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί κόντρα στους «μαυραετούς», ενώ από την άλλη ο Αμπελώνας διαθέτει ισχυρή έδρα, όπου εκεί υποχρέωσε τους «ερυθρόλευκους» στην πρώτη τους ήττα τη φετινή περίοδο.

Το κακό όμως είναι ότι η βολιώτικη ομάδα δεν κρατά την τύχη στα χέρια της. Επομένως αυτό που πρέπει να κάνει είναι να κερδίσει σήμερα και να περιμένει τα καλά νέα από τον Αμπελώνα. Ο Γιώργος Βλιώρας και ο συνεργάτης του Παναγιώτης Γκουγκουτούδης δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα και η σύνθεση του Ολυμπιακού είναι η ακόλουθη: Κώστας Αλεξίου, Θεόδωρος Ίλτσογλου, Θωμάς Καραγεώργος, Παναγιώτης Παπούλιας, Λεωνίδας Αναστασόπουλος, Σταμάτης Σκαμάγκας, Δημήτρης Μπόγδανος, Αλέξανδρος Λουλούδης, Γιώργος Παρασκευάς, Δημήτρης Καραθάνος.

Στην αντίπερα όχθη ο Γ.Σ. Βόλου δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον και θα παίξει μόνο για την ιστορία του. Οι Γιώργος Κοσμάτος και Γιώργος Ντάκης αναμένεται να δώσουν χρόνο συμμετοχής σε όλους τους καλαθοσφαιριστές που έχουν στη διάθεσή τους, προκειμένου να πάρουν εμπειρίες και να χαρούν το παιχνίδι.

Οι παίκτες στους οποίους στηρίζονται είναι οι εξής: Χρήστος Καλογερόπουλος, Βασίλης Ζήσης, Θανάσης Παυλόπουλος, Χάρης Σιδερής, Βασίλης Ντάκης, Μάριος Τσίρος, Στάθης Ζούρης, Αντώνης Χρηστομάνος, Αντώνης Παλάσκας, Χρήστος Ζαρογιάννης, Απόστολος Κωστούλας και Νίκος Κουρουπάκης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις