Το γυναικείο μπάσκετ στη Θεσσαλία έχει μέλλον (photos)

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα κορίτσια στη Μαγνησία ασχολούνται με το γυναικείο μπάσκετ και ήδη επτά σύλλογοι διατηρούν τμήματα κορασίδων, νεανίδων και γυναικών. Από την πλευρά της και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αρχίζει να δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στις υποδομές στην Περιφέρεια.
Πρόσφατα…

…επισκέφτηκαν το Βόλο και προπόνησαν τα κορίτσια της μικτής ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ομάδας κορασίδων Τάκης Μπακογιώργος. Μάλιστα, δύο κορασίδες από το B.C. Volos η Σταματία Διαμαντοπούλου και η Χαρά Ντελή μετέχουν στις προπονήσεις στην Αθήνα με την προεθνική ομάδα του κλιμακίου Νοτίου Ελλάδος.
Φέτος και για πρώτη φορά, μετά από απόφαση της ΕΣΚΑΘ, έχει συσταθεί στο Βόλο η μικτή κορασίδων Μαγνησίας, με προπονήτριες την Ελένη Παπαθανασίου και την Γιάννα Ράμμου, οι οποίες προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους. Στην ομάδα αγωνίζονται πολλές ταλαντούχες καλαθοσφαιρίστριες, που αποτελούν το μέλλον του βολιώτικου γυναικείου μπάσκετ. Η ομάδα προπονείται σε τακτά διαστήματα, δίνει φιλικά παιχνίδια και το περασμένο Σάββατο αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι στο κλειστό «Βάκης Παρασκευόπουλος» την μικτή κορασίδων από την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, προπονητές της οποίας είναι Κώστας Ναούμ και Σπύρος Παππάς.
Τα κορίτσια και των δύο ομάδων πρόσφεραν όμορφο θέαμα, χάρηκαν το παιχνίδι, έδειξαν τις δυνατότητές τους, με την μικτή Μαγνησίας να επικρατεί με 65-43.

Ε. Παπαθανασίου: Ομάδα με ταλέντο
Η εκ των προπονητριών της μικτής Μαγνησίας, Ελένη Παπαθανασίου, με δηλώσεις της στην εφημερίδα «Θεσσαλία» αναφέρθηκε στην επανασύσταση της ομάδας, η οποία παρέμενε ανενεργή για πολλά χρόνια:
«Αποδεχθήκαμε με χαρά, τόσο εγώ, όσο και η Γιάννα Ράμμου, την πρόταση που μας έγινε από την κ. Ευγενία Φραγγούλη και τον κ. Νίκο Φαρμάκη να αναλάβουμε την μικτή ομάδα κορασίδων της Μαγνησίας, η οποία υπήρχε πριν από πολλά χρόνια και ήταν ανενεργή. Είναι ένα κίνητρο για τα κορίτσια να αποτελούν μέλη της αντιπροσωπευτικής ομάδας του Νομού. Η προσπάθεια γίνεται με στόχο να ανεβάσουμε το επίπεδο του γυναικείου μπάσκετ και πιστεύω πως υπάρχει πολύ καλό υλικό σ’ αυτή την ομάδα. Το ταλέντο υπάρχει και με δουλειά αυτά τα παιδιά μπορούν να διακριθούν και να παίξουν καλό μπάσκετ, ανεβαίνοντας με επιτυχία τον ανηφορικό δρόμο της καταξίωσης. Ήδη δύο παίκτριες από το Βόλο, η Σταματία Διαμαντοπούλου και η Χαρά Ντελή, μετέχουν στις προπονήσεις της προεθνικής ομάδας κορασίδων στην Αθήνα.
Ο Βόλος έχει μεγάλη παράδοση στο γυναικείο μπάσκετ και πιστεύω πως αυτή η παράδοση θα συνεχιστεί και θα έρθουν μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.
Φέτος έγινε ένα πολύ καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα κορασίδων και τα κορίτσια αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες».

Κ. Ναούμ: Να υπάρξουν κίνητρα
Ο προπονητής της μικτής Καρδίτσας-Τρίκαλα, Κώστας Ναούμ με δηλώσεις του αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για την ανάπτυξη του γυναικείου μπάσκετ στη Θεσσαλία:
«Η προσπάθεια είναι πάρα πολύ καλή. Την ξεκίνησε η κ. Ευγενία Φραγγούλη. Εμείς στην Καρδίτσα δουλεύουμε, βγάζουμε παίκτριες και στις 21 Ιουνίου θα υπάρξει νέο φιλικό παιχνίδι μεταξύ των δύο αυτών ομάδων στην Καρδίτσα. Ευελπιστούμε να υπάρχει η μικτή με δύο ηλικιακές ομάδες (1999-2000 και 2001-2003) και να δώσουμε και φιλικά παιχνίδια στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, με στόχο να ανεβάσουμε το επίπεδο του γυναικείου μπάσκετ στη Θεσσαλία.
Υπάρχει μεράκι, που είναι πολύ σημαντικό. Ο Βόλος ξεκίνησε αυτή την προσπάθεια, τη συνεχίζουμε και εμείς και παρατηρούμε πως τα κορίτσια, ενώ είχαν μια κλίση προς το βόλεϊ, κάνουν στροφή προς το μπάσκετ και αυτό είναι σημαντικό για το άθλημα.
Θα πρέπει, ωστόσο, να υπάρξουν κάποια κίνητρα. Να υπάρχουν ομάδες, για να γίνονται περισσότερα παιχνίδια, που θα ανεβάσουν το επίπεδο. Βλέπουμε στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη τα πρωταθλήματα αρχίζουν τον Σεπτέμβριο και ολοκληρώνονται τον Μάρτιο. Στο Βόλο τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα από την Καρδίτσα. Έγινε πρωτάθλημα κορασίδων με έξι ομάδες, υπήρχε ενδιαφέρον και ανταγωνισμός.
Αν καταφέρναμε κάποια στιγμή το πρωτάθλημα να γίνει σε Πανθεσσαλικό επίπεδο θα ήταν ό,τι καλύτερο. Τα έξοδα, ωστόσο, είναι δυσβάσταχτα και αυτό είναι που μας… φρενάρει. Είμαστε ακόμη στο ξεκίνημα και αν το συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο θα έχουμε θετικά αποτελέσματα».
Από την πλευρά του ο Σπύρος Παππάς συμπλήρωσε: «Η προσπάθεια είναι πολύ καλή. Για τα παιδιά αυτά υπάρχει το κίνητρο να δουλέψουν και να διακριθούν. Η δική μας ομάδα παρουσιάστηκε με αρκετές ελλείψεις, λόγω τραυματισμών και εξετάσεων. Πιστεύω πως στο επόμενο ματς στην Καρδίτσα θα παρουσιαστούμε καλύτεροι και πιο ανταγωνιστικοί».

Ν. Φαρμάκης: Η ΕΣΚΑΘ κοντά στο γυναικείο μπάσκετ
Ο αντιπρόεδρος της ΕΣΚΑΘ, κ. Νίκος Φαρμάκης, τόνισε πως η Ένωση είναι κοντά στο γυναικείο μπάσκετ και σε συνεργασία με την ΕΟΚ επιδιώκει τη διάδοσή του στη Θεσσαλία:
«Η ΕΟΚ δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ανάπτυξη του γυναικείου μπάσκετ και σε συνεργασία με τις Ενώσεις γίνεται προσπάθεια διάδοσης του αθλήματος. Υπάρχουν πολλές γυναικείες ομάδες στη Θεσσαλία – και ιδιαίτερα στο Βόλο – που ασχολούνται με το μπάσκετ και τα πρωταθλήματα που διεξάγονται είναι ανταγωνιστικά.
Η ΕΣΚΑΘ είναι κοντά στο γυναικείο μπάσκετ, επιδίωξη είναι να ανέβει το επίπεδο και να αναδειχθούν παίκτριες. Με απόφαση της Ένωσης έχουν συσταθεί οι μικτές ομάδες κορασίδων σε Βόλο και Καρδίτσα, με τους προπονητές και τις προπονήτριες να δουλεύουν συστηματικά, με βάση τα προγράμματα των ομοσπονδιακών προπονητών, με τους οποίους υπάρχει άμεση συνεργασία. Είμαστε σίγουροι, πως μέσα από τη δουλειά που γίνεται, θα υπάρξει ανάπτυξη του γυναικείου μπάσκετ, όσον αφορά την Θεσσαλία.
Προσπαθούμε, επίσης, να διεξάγονται στη Θεσσαλία τελικές φάσεις Πανελληνίων γυναικείων πρωταθλημάτων, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη διάδοση του αθλήματος. Φέτος θα πραγματοποιηθεί στα Μετέωρα η τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος κορασίδων με τη συμμετοχή των έξι καλύτερων ομάδων της Ελλάδας».

Ε. Φραγγούλη: Η προσπάθεια θα φέρει καρπούς
Η κ. Ευγενία Φραγγούλη μέλος της Επιτροπής του γυναικείου μπάσκετ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΚΑΘ αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για την ανάπτυξη του γυναικείου μπάσκετ στη Θεσσαλία: «Είμαι παρά πολύ ευχαριστημένη για την προσπάθεια που κάνουν οι προπονητές, αφιλοκερδώς και με γνώμονα την αγάπη τους για το γυναικείο μπάσκετ. Προσπαθούμε όλοι μαζί να αναπτύξουμε το γυναικείο μπάσκετ στη Θεσσαλία. Είχαμε χρόνια να δούμε κάτι ανάλογο και πιστεύουμε πως θα υπάρξει μέλλον από αυτά τα παιδιά».
Στη μικτή ομάδα κορασίδων της Μαγνησίας αγωνίζονται οι Σταματία Διαμαντοπούλου, Χαρά Ντελή, Βάλια Χούτα, Συνοδή Κοντομήτρου (B.C. Volos), Γιάννα Αρτεμισίου, Μαρία Πόπιντσουκ, Μαρία Στάμου, Ειρήνη Αναστασιάδη (Ολυμπιακός Β.), Κατερίνα Νούλα, Κατερίνα Σιμιτζή, Ειρήνη Γκανάτσιου (Ανάληψη), Ελπίδα Μάρτοβα, Πωλίνα Κυλεριώτη (Νίκη Β.).
Οι παίκτριες που αγωνίστηκαν στο φιλικό με την μικτή Καρδίτσας-Τρίκαλα ήταν οι: Θάλεια Μαγαλιού, Κατερίνα Τζέλα, Ζένια Τσερέπη, Μυρτώ Καρακώστα, Εύη Πατούνη, Μαίρη Τσαχματσιώτη, Δέσποινα Αναγνωστοπούλου, Αγγέλα Τσούντσουρα, Ιωάννα Παπακώστα.
Αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στο φιλικό του περασμένου Σαββάτου προσέφεραν μέλη του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Μαγνησίας και μέλη του Συνδέσμου Κριτών Μαγνησίας.
Στις παίκτριες και των δύο ομάδων δόθηκαν αναμνηστικά t-shirts από τον Δήμο Βόλου, ενώ τα σάντουιτς ήταν προσφορά της «Μαγικής Γάστρας» και τα αναψυκτικά από την ΕΨΑ.
Πηγή: εφημερίδα «Θεσσαλία»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις