Α. Μεταφτσής: Δεχθήκαμε εσωτερικό και εξωτερικό πόλεμο

Η ανδρική ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου μετά από πολλά χρόνια επιστρέφει στις εθνικές κατηγορίες, καθώς τη νέα αγωνιστική περίοδο θα μετέχει στην Γ’ Εθνική. Την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Α1 ΕΣΚΑΘ νίκησε με 74-61 τον Γ.Σ. Βόλου, ενώ την ίδια ώρα η Καλαμπάκα έχανε με 78-57 από τον Αμπελώνα εκτός έδρας.

Η επιτυχία πανηγυρίστηκε από όλα τα άτομα της διοικούσας επιτροπής, την τεχνική ηγεσία και τους καλαθοσφαιριστές και πλέον ανοίγεται νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου. Ο επικεφαλής της διοικούσας επιτροπής μπάσκετ, Αλέκος Μεταφτσής, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Classico» για την άνοδο της ομάδας, αλλά και την επόμενη μέρα για το τμήμα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέκου Μεταφτσή:

Για την άνοδο που πέτυχε ο Ολυμπιακός, βάζοντας τέρμα στα… πέτρινα χρόνια:
«Είμαστε συγκινημένοι, αλλά και χαρούμενοι για την άνοδο της ομάδας στην Γ’ Εθνική. Ωστόσο, η γεύση από τη φετινή χρονιά είναι γλυκόπικρη, γιατί δεν είναι μόνο το αντρικό τμήμα του Ολυμπιακού στο μπάσκετ, αλλά και το γυναικείο, το οποίο δεν μπόρεσε να διατηρηθεί στην Α’ Εθνική.

Κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια φέτος, με μόλις δύο ήττες σε πρωτάθλημα κύπελλο, η οποία παραλίγο να τιναχτεί στον αέρα. Ευτυχώς, ο Αμπελώνας έσωσε την αξιοπιστία του θεσσαλικού μπάσκετ, η οποία πήγε να πληγεί την προηγούμενη εβδομάδα στην Καλαμπάκα.

Στα τέσσερα χρόνια που είμαστε στην διοικούσα επιτροπή μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου δεχθήκαμε πολύ μεγάλο εσωτερικό και εξωτερικό πόλεμο. Ειδικά τη φετινή χρονιά, που είχαμε να διαχειριστούμε και άλλα ζητήματα, που δεν είχαν να κάνουν μόνο με τα αγωνιστικά… Προσπαθούσαμε να ακροβατούμε και πιστεύω τα καταφέραμε. Τουλάχιστον στην ανδρική ομάδα. Όσον αφορά το γυναικείο τμήμα, δέχθηκε ανελέητο πόλεμο, εντός και εκτός τειχών της Μαγνησίας.
Το αθηναϊκό κατεστημένο θέλει 12 ομάδες από την Αθήνα, ενώ και η ΕΟΚ δεν προστατεύει το πρωτάθλημα. Προσπαθήσαμε να κάνουμε και εκεί την υπέρβαση, αλλά δεν τα καταφέραμε. Οικονομικά λειτουργήσαμε υπερβατικά, για τις δυνάμεις μας, τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Κάποιοι μας λοιδορούσαν, όμως εμείς καταφέραμε με ήρεμο τρόπο να πορευτούμε όλοι μαζί. Έχοντας ο καθένας διακριτούς ρόλους στην ομάδα Δεν απουσιάσαμε ούτε μια στιγμή από όλα τα τμήματα του συλλόγου».

Για τον αγώνα που έκαναν για την διασφάλιση της ανόδου:
«Βεβαίως και προσπαθήσαμε να διασφαλίσουμε το όνειρο μας για την άνοδο, αλλά δεν προσπαθήσαμε με ανέντιμο τρόπο. Αυτή η διοικούσα επιτροπή, η οποία με τίμησε, θέτοντάς με επικεφαλής της προσπάθειας, γνώμονα είχε να μπορέσει να καταστήσει τα τμήματα μπάσκετ του Ολυμπιακού ουσιαστικούς παράγοντες ανάπτυξης του αθλήματος. Και νομίζω πως τα κατάφερε. Η συγχαρητήρια ανακοίνωση του Γ.Σ. Βόλου, μετά το μεταξύ μας παιχνίδι και την άνοδο μας στην Γ εθνική κατηγορία και η συγχαρητήρια ανακοίνωση της Νίκης, νομίζω ότι λένε πολλά.  Δεν είμαστε επαγγελματίες παράγοντες. Είμαστε παράγοντες που προερχόμαστε μέσα από την αγάπη μας για τον σύλλογο, τον οποίο υπηρετούμε. Είχαμε να διαχειριστούμε δύσκολα πράγματα, νομίζω όμως, πως τα διαχειριστήκαμε με νηφαλιότητα»

Για την επόμενη μέρα της ομάδας:
«Αυτός ο σύλλογος δεν θα σταματήσει να υπάρχει. Έχει δύναμη… Μετά από τέσσερα χρόνια επέρχεται κούραση, κορεσμός και μία διάθεση αποχώρησης κάποιων ατόμων. Θα τα δούμε όλα αυτά μαζί με την διοικούσα επιτροπή και θα θέσουμε την ομάδα στη διάθεση, όποιου πραγματικά ενδιαφέρεται να αναλάβει τις τύχες της. Δυστυχώς, όμως, εδώ και τέσσερα χρόνια, πέρα από ορισμένες προσθήκες, δεν βλέπουμε ενδιαφέρον από κανέναν και συνεχίζουμε εμείς. Πάνω απ’ όλα είμαστε φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου και στην παρούσα φάση δεν μπορεί να διοικηθεί διαφορετικά ο σύλλογος, τουλάχιστον μέχρι να φτάσει σ’ ένα διαφορετικό επίπεδο»

Για τη στήριξη που είχε η ομάδα:
«Θα δούμε τα λάθη μας, ενώ είναι και κάποιες ενέργειες που δε μας τιμούν, όσον αφορά την γενικότερη ενασχόλησή μας με το άθλημα. Όμως όλα αυτά έγιναν, γιατί βλέπαμε, πως μας αντιμετωπίζει το αθηναϊκό κατεστημένο, ιδιαίτερα στο γυναικείο μπάσκετ. Παρόλα αυτά τα καταφέραμε.  Έχουμε πρόσωπο στην κοινωνία και μας βοήθησαν πάρα πολλοί άνθρωποι. Όπου κι αν απευθυνθήκαμε, βρήκαμε ανταπόκριση. Εκτός από δύο μεγάλες εταιρείες, τις οποίες δεν θέλω τις κατονομάσω στην παρούσα φάση. Σημασία, όμως, έχει ότι μας στήριξε ο κόσμος. Είναι μεγάλη υπόθεση γι’ αυτή την πόλη, να υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι αναγνωρίζουν την προσπάθεια που γίνεται.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, τον Γιάννη Μαυρατζούλη, ο οποίος τέσσερα χρόνια μας στηρίζει, τον Κώστα Κύρου, ιδιοκτήτη του «Χωριάτικου» και την «Σμύρνης», τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο, που ήταν δίπλα μας οπότε τον χρειαστήκαμε, το αστικό ΚΤΕΛ Βόλου και τον Παναγιώτη Γιόλα. Όλους αυτούς τους ανθρώπους, όταν τους βλέπεις να είναι δίπλα σου, σου δίνουν δύναμη για να μπορέσεις να συνεχίσεις. Επίσης, η δημοτική αρχή με έμμεσο τρόπο μας βοήθησε και αυτή.

Ευχαριστώ πάρα πολύ τη διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου για την στήριξη της. Θα είμαι πάντα δίπλα σ’ αυτή την ομάδα, απ’ όποιο μετερίζι κι αν με χρειαστεί. Από μια γωνιά θα παρακολουθούμε τις επιτυχίας όλων των τμημάτων του συλλόγου…»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις