Κατά των αλλαγών που προωθεί η FIFA τάσσεται η ισπανική Laliga

Ο επικεφαλής της ισπανικής Laliga, Χαβιέ Τέμπας επιτέθηκε στον πρόεδρο της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο για τα δύο νέα παγκόσμια τουρνουά που προγραμματίζει να διοργανώσει, λέγοντας ότι η κίνηση αυτή θα βλάψει την ποδοσφαιρική βιομηχανία σε όλο τον κόσμο.

Η FIFA πρότεινε την δημιουργία ενός Μουντιάλ 24 συλλόγων που θα διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια και ένα Παγκόσμιο τουρνουά Εθνών, ένα μίνι Μουντιάλ, που θα κορυφώνεται σε μία διοργάνωση οκτώ ομάδων κάθε δύο χρόνια.

«Η υποχρέωσή μου είναι να προστατεύσω την ποδοσφαιρική βιομηχανία στην Ισπανία και αυτά τα τουρνουά θα βλάψουν το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και την ποδοσφαιρική βιομηχανία εδώ», δήλωσε ο πρόεδρος του πρωταθλήματος Τέμπας στους Financial Times.

Τα δύο τουρνουά υποστηρίζονται από μια κοινοπραξία επενδυτών και αναμένεται να διαθέσουν τουλάχιστον 25 δισεκατομμύρια δολάρια για έναν κύκλο 12 ετών, ενώ έχουν βρει υποστηριχτές στις κορυφαίες ομάδες της Ισπανίας, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα.

Ωστόσο, ο Τέμπας είπε ότι ένα μεγαλύτερο Μουντιάλ συλλόγων θα σήμαινε ότι οι κορυφαίοι σύλλογοι θα συγκεντρώσουν περισσότερα έσοδα, μειώνοντας έτσι την ανταγωνιστικότητα των εθνικών πρωταθλημάτων.

«Έχω ήδη πει στην Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μπαρτσελόνα σχετικά με αυτό: θα υπάρξει τροφή σήμερα και πείνα αύριο», πρόσθεσε ο Τέμπας.

«Αυτό θα προκαλέσει την αποδόμηση του εθνικού πρωταθλήματος, έχουμε ήδη το πρόβλημα αυτό στην Ευρώπη, πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και να βρούμε μια λύση γιατί το Μουντιάλ συλλόγων θα το κάνει ακόμη χειρότερο. Φαίνεται ότι πηγαίνουμε πίσω στις ημέρες της παλιάς FIFA, όπου οι αποφάσεις λαμβάνονται σε πολύ μικρές επιτροπές και δεν υπάρχει διαφάνεια και όλοι οι πληγέντες δεν εμπλέκονται».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις