Μπερτομέου: «Ομάδα της Euroleague ο Παναθηναϊκός, χαρά μας να συναντηθούμε»

Ο Τζόρντι Μπερτομέου σε νέες δηλώσεις του στάθηκε στον Παναθηναϊκό, τα «παράθυρα» της FIerA, την αύξηση των ομάδων στην Euroleague, το BCL και το σύστημα διεξαγωγής του Final 4.

Αναλυτικά όσα τόνισε:

Για τον Παναθηναϊκό: «Είναι ομάδα Euroleague ο Παναθηναϊκός. Έχουμε θέμα με ένα άτομο, όχι με το σύλλογο. Αν μας ζητήσουν να συναντηθούμε, θα είναι χαρά μας».

Για τα «παράθυρα» της FIBA: «Είναι ένα κόνσεπτ που δεν θα λειτουργήσει ποτέ καλά. Είμαστε έτοιμοι να μελετήσουμε όποια πρόταση από την FIBA και να βρούμε τη λύση για τα παράθυρα και να προσφέρουμε το καλύτερο προϊόν. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συζήτηση. Οι Εθνικές Ομάδες αξίζουν να έχουν τους καλύτερους παίκτες στο παρκέ και με τα παράθυρα, αυτό δεν είναι εφικτό».

Για την είσοδο γερμανικής και γαλλικής ομάδας στο θεσμό: «Είμαστε 100% σίγουροι με την Μπάγερν Μονάχου και είμαστε βέβαιοι πως θα έχουμε μια πολύ καλή ομάδα κι από την Γαλλία επίσης. Η γερμανική αγορά είναι έτοιμη για να έχει ομάδα στην Euroleague. Η Μπάγερν είναι πολύ σημαντική με ξεκάθαρη φιλοδοξία για το μέλλον».

Για την αύξηση ομάδων στη διοργάνωση: «Τα επόμενα 4 χρόνια (από το 2019 που η διοργάνωση θα έχει 18 ομάδες) δεν βλέπουμε καμία επέκταση. Η επόμενη κίνηση θα είναι να αυξήσουμε τον αριθμό των ομάδων που θα έρθουν από το Eurocup, αλλά από τον επόμενο κύκλο».

Για την συμμετοχή της Μπουντούτσνοστ την επόμενη σεζόν στο θεσμό: «Άποψή μου είναι πως η Μπουντούτσνοστ θα καλύψει όλες τις απαιτήσεις της Euroleague. Η Μπουντούτσνοστ δουλεύει σκληρά γι’ αυτό».

Για το σύστημα διεξαγωγής του Final 4: «Δεν θα αλλάξουμε τη μορφή του Final 4. Αυτή είναι η βιτρίνα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Το Final 4 είναι στο σωστό δρόμο».

Επίσης, πρόσθεσε πως το Eurocup προσέφερε δύο θέσεις στους φιναλίστ του BCL, επειδή προσπαθούν να επιστρέψουν στο παλιό σύστημα, όταν οι νικητές του EuroChallenge συμμετείχαν στο Eurocup. Ακόμη πρόσθεσε πως δεν περιμένει καμία αλλαγή στο καλεντάρι της νέας σεζόν, άρα δεν θα υπάρχει διακοπή για τα «παράθυρα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις