Επεισοδιακή δικαστική διαμάχη Λεάντρο – ΑΟ Τρίκαλα

Η διαμάχη ΑΟΤ – Λεάντρο, η μαραθώνια εκδίκαση προσφυγής του Βραζιλιάνου και οι ισχυρισμοί των δύο πλευρών.

Δικαστικώς λύνουν πλέον τις διαφορές τους η ΠΑΕ ΑΟ Τρίκαλα και ο Λεάντρο Πίντο. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός αποχώρησε με προσφυγή από τους Θεσσαλούς και η εκδίκαση αυτής τη Δευτέρα (21/05) ήταν επεισοδιακή… Το FL News έδωσε το «παρών» στη συνεδρίαση της Α’ ΕΕΟΔ και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ.

Οι τόνοι ανέβηκαν μεταξύ του δικηγόρου του ΑΟΤ, Αργύρη Λίβα και του εκπροσώπου του Λεάντρο, Λάκη Σημαιοφορίδη. Η ΠΑΕ δεν αρνήθηκε ότι οφείλει δύο μισθούς στον ποδοσφαιριστή, όμως η πλευρά του δεύτερου διεκδικεί 10.300 ευρώ και έκανε λόγο για αθέτηση συμφωνίας. Αφορμή για να επικρατήσει ένταση ήταν ο ισχυρισμός του Σημαιοφορίδη ότι για την υπόθεση έκανε έρευνα η διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων!

Παρουσία του Λεάντρο κατέθεσε ως μάρτυρας η σύζυγός του, ενώ η ΠΑΕ είχε καλέσει τον αστυνομικό στο επάγγελμα, Δημήτρη Γιαννιώτη. Η πλευρά του ποδοσφαιριστή ισχυρίστηκε ότι η διοίκηση για να του λύσει το συμβόλαιο, μετά την αποτυχία επίτευξης της ανόδου, πρότεινε πληρωμή μετρητών 3.360 ευρώ και κατάθεση στην τράπεζα 1.165 ευρώ.

Το πρώτο ποσό, σύμφωνα πάντα με τον Λεάντρο, θα το έπαιρνε όταν πήγαινε στο Αστυνομικό Τμήμα για το γνήσιο της υπογραφής. Ενώ, λοιπόν, είχε υπογράψει το ιδιωτικό συμφωνητικό λύσης συνεργασίας στα γραφεία της ΠΑΕ, λίγο πριν το τέλος της διαδικασίας αρνήθηκε τη θεώρηση του γνησίου της υπογραφής, γιατί η ΠΑΕ δεν τήρησε τη συμφωνία τους.

Ο ΑΟ Τρίκαλα χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του καταχρηστική και παράνομη, υποστήριξε ότι το συμφωνηθέν ποσό ήταν 1.165 ευρώ και τίποτα επιπλέον. Βέβαια, δεν απαντήθηκε ποτέ τι απέγινε το ιδιωτικό συμφωνητικό μετά την άρνηση του ποδοσφαιριστή να ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Αρχικά ο εκπρόσωπος του Λεάντρο, Λάκης Σημαιοφορίδης ανέφερε:

«Ο λόγος καταγγελίας είναι οφειλή μισθών Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου και ένα μέρος δόσης της 28/02. Η καταγγελία του ποδοσφαιριστή έγινε στις 27 Μαρτίου. Υπάρχει σπουδαίος λόγος για την αντισυμβατική συμπεριφορά της ΠΑΕ. Η απόφαση που λήφθηκε ήταν να προπονείται μόνος του γιατί δεν δέχτηκε να οδηγηθεί σε κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου του».

Ακολούθως ο δικηγόρος της ΠΑΕ, Αργύρης Λίβας είπε:

«Στις 18 Μαρτίου ο παίκτης πήγε στα γραφεία και συμφώνησε με τον Δημήτρη Μπαταγιαννη να καταβληθούν 1.165 ευρώ που αντιστοιχούν σε 2 οφειλόμενους μισθούς και να φύγει. Συμφώνησε και μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα συνοδεία του Δημήτρη Γιαννιώτη. Είναι φίλος του κυρίου Μπαταγιάννη, φίλαθλος χρόνια του ΑΟΤ, αστυνομικός, αλλά δεν λειτουργούσε εκείνη τη στιγμή με αυτή την ιδιότητα. Βρέθηκε εκείνη τη στιγμή στα γραφεία και ο Μπαταγιάννης τον παρακάλεσε να πάνε μαζί με τον παίκτη στο τμήμα.

Είπε ο ποδοσφαιριστής ότι θα υπέγραφε το κείμενο που είχε ετοιμαστεί με τη σύμφωνη γνώμη του και θα καταβληθεί το ποσό των 1.165 ευρώ. Πήγαν στο τμήμα και αφού είχε υπογράψει ο ποδοσφαιριστής, ο αξιωματικός υπηρεσίας, κύριος Στάμου έθεσε το σφραγιδάκι και το ιδιωτικό συμφωνητικό της κοινής συναινέσει λύσης συνεργασίας. Παρότι είχε υπογράψει και τον ρώτησε ο κύριος Στάμου αν είναι δική του υπογραφή, είπε «ναι, αλλά δεν θέλω να το επικυρώσω».

Το ιδιωτικό συμφωνητικό έχει την υπογραφή του ποδοσφαιριστή, το σφραγιδάκι, αλλά ο κύριος Στάμου θεώρησε σωστό να μη συνεχίσει τη διαδικασία και να θέσει τα υπόλοιπα στοιχεία και να παραδώσει πίσω την υπεύθυνη δήλωση. Έχει την υπογραφή του ποδοσφαιριστή, αλλά όχι συμπληρωμένο το σφραγιδάκι. Εμείς επιμένουμε στον ισχυρισμό μας. Ο ποδοσφαιριστής έχει αποδεχτεί την κοινή συναινέσει λύση, υπογράφοντας και το συγκεκριμένο αίτημα. Η συμπεριφορά του, δεν ξέρουμε γιατί ανακάλεσε είναι καταχρηστική και παράνομη.

Τον ρώτησε ο κύριος Στάμου. Είναι η υπογραφή δική σου; Είπε, ναι. Πάει να συνεχίσει διαδικασία. Κάποια στιγμή ο ποδοσφαιριστής μιλούσε στο τηλέφωνο και του είπε δεν θέλω να συνεχίσεις. Το έγγραφο έμεινε με την υπογραφή και το σφραγιδάκι. Πρέπει να λυθεί το συμβόλαιο και να καταβάλλουμε το συμφωνηθέν ποσό των 1.165 ευρώ. Δύο μισθοί οφείλονταν και συναίνεσε. Αναιτίως ανακάλεσε τη δήλωσή του. Είναι ξένος, τα Τρίκαλα είναι μικρή πόλη. Όλοι είναι ΠΑΕ Τρίκαλα Αν ήταν θα την είχε συνεχίσει τη διαδικασία. Πολύ τυπικά ο αξιωματικός υπηρεσίας του παρέδωσε πίσω το έγγραφο.

Μέλος: «Η υπογραφή αμφισβητείται;»

Σημαιοφορίδης: «Όχι»

Έδρα: «Άρα πήρε τα 1.165».

Λίβας: «Δεν τα πήρε. Θα τα έπαιρνε με την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Αναγνωρίζουμε την οφειλή, αλλά μόνο αυτή. Δεν πήρε η ΠΑΕ στα χέρια της τυπικά το συμφωνητικό για να το καταθέσει ενώπιον της ΕΠΟ.

Σημαιοφορίδης: «Η προσφυγή της ΠΑΕ είναι μεταγενέστερη. Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα όσα λέγονται. Καταθέτουμε ενστάσεις νόμου και ουσίας αβάσιμου, καταχρηστικής ασκήσεως δικαιώματος, αοριστίας και συντρέχοντος πταίσματος.

Τα πραγματικά περιστατικά που θα επιβεβαιωθούν από τη σύζυγο του ποδοσφαιριστή έχουν ως εξής. Ο ΑΟ Τρίκαλα είχε στόχο την άνοδο στη Super League. Στις αρχές Μαρτίου φάνηκε ότι δεν μπορεί να πετύχει τους στόχους της. Υπάρχει μια σειρά δημοσιευμάτων και ανακοινώσεων όπου αναφέρεται ότι ο πρόεδρος αποφάσισε να μειώσει το μπάτζετ, τις συμφωνηθείς αμοιβές των ποδοσφαιριστών και κάποιοι να αποχωρήσουν. Μεταξύ των παικτών που έκρινε η ΠΑΕ ότι έπρεπε να απομακρυνθούν ήταν και ο Λεάντρο.

Προσκλήθηκε στα γραφεία και επειδή δεν ήθελε να δώσει συνέχεια, είπε εντάξει, εγώ είμαι ξένος, οικογενειάρχης, ήρθα στα Τρίκαλα να παίξω αρνούμενος να μετεγγραφώ στο εξωτερικό με περισσότερα χρήματα. Η συμφωνία ήταν να πάρει 4.500 ευρώ και τα υπόλοιπα θα τα έπαιρνε μετρητά. Η σύζυγός του ήταν αυτήκοος και αυτόπτης μάρτυρας. Δεν ήταν στη συνάντηση, αλλά απ’ έξω.

Τα χρήματα εκτός της κοινής συναινέσει λύσης είπαν θα του τα έδιναν όταν πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα. Από τη στιγμή που δεν τα πήρε, μίλησε με τη σύζυγό του και δεν δέχτηκε να υπογράψει. Είχε καλοπροαίρετα βάλει την υπογραφή του την οποία δεν αρνείται.

Εδώ υπάρχει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Δεν σας κρύβω ότι μου έχουν τηλεφωνήσει από την ΕΛ.ΑΣ, από το τμήμα των εσωτερικών υποθέσεων. Κάτι συμβαίνει, είτε με το Αστυνομικό Τμήμα, είτε δεν ξέρω ποιος. Με ρωτούν γιατί δεν θεωρήθηκε το γνήσιο της υπογραφής και ποιοι εμπλέκονται»!

Ο Λίβας σε εκείνο το σημείο αντέδρασε και υποστήριξε ότι δεν γίνεται να απειλείται ο μάρτυρας.

Ο Σημαιοφορίδης συνέχισε: «Είπε ο ποδοσφαιριστής ότι δεν συμφωνεί και δεν πρέπει να επικυρώσει το γνήσιο της υπογραφής. Είχε συμφωνήσει στα 4.500 και όχι στα 1.100 που λένε αυτοί. Θα έπαιρνε τα δεδουλευμένα του, θα έμενε χωρίς δουλειά από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο και θα έπαιρνε 1.100 ευρώ; Υπάρχει λογική; Ένας οικογενειάρχης με ένα μικρό παιδί; Χάρη του έκαναν; Να λένε κιόλας ότι συμφώνησε να πάρει δύο οφειλόμενους μισθούς;

Τα είχαν κρατήσει τα έγγραφα της κοινή συναινέσει, τα πήραν για να έρθουν να πουν ότι έγινε αυτό και τίποτε άλλο. Κανείς ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να φύγει αυτόβουλα και να πει «δώστε 1.100 ευρώ να φύγω». Για να πάει πού; Όλα τα άλλα είναι εκτός λογικής. Όλα όσα λένε αναιρούνται από δηλώσεις των ίδιων ανθρώπων της ΠΑΕ. Η απόφαση να απομακρυνθούν ποδοσφαιριστές με τη μη επίτευξη της ανόδου ήταν αυτή. Αυτός ήταν ο λόγος, κανείς άλλος».

Ακολούθως κλήθηκε ως μάρτυρας η σύζυγος του Λεάντρο, η οποία είπε:

«Του οφείλονται δύο μισθοί, μισή δόση συμβολαίου Φεβρουαρίου. Συμφώνησε μου είπε για 1.165 σε κατάθεση και να του φέρουν στο τμήμα 3.335 ευρώ. Με κάλεσε στο τηλέφωνο και του είπα ότι αν δεν του φέρουν τα χρήματα, δεν έπρεπε να υπογράψει. Συνέχισε να πηγαίνει στις προπονήσεις. Μίλησε στον προπονητή και του είπε εκείνος ότι δεν υπολογίζεται και θα προπονείται μόνος του».

Ο Σημαιοφορίδης τη ρώτησε αν ο Λεάντρο ζήτησε μόνος του να φύγει και η σύζυγός του απάντησε:

«Δεν ήθελε να φύγει. Δεχόταν συνεχώς τηλεφωνήματα για να δεχτεί μείωση του συμβολαίου του επειδή έχασε τον στόχο της ανόδου η ΠΑΕ. Ο προπονητής είπε ότι δεν είχε πρόβλημα και ότι ήταν θέμα της διοίκησης».

Σε άλλες ερωτήσεις για το ραντεβού του Βραζιλιάνου με τη διοίκηση, είπε:

«Τον φώναξε και του είπε ότι θα λυθεί το συμβόλαιό του. Ήταν μέσα ο πρόεδρος και ο κύριος Γιαννιώτης. Του είπε ότι δεν υπήρχε άλλη ημέρα και θα το έλυνε τότε. Όταν πήγε στο τμήμα και δεν δέχτηκε να υπογράψει, ακύρωση εκείνη την ώρα δεν έγινε. Έδωσαν το έγγραφο στον κύριο Γιαννιώτη».

Ο Σημαιοφορίδης τότε έκανε ξανά λόγο για το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων και ο Λίβας αντέδρασε εκ νέου: «Θα δικάσετε και των εσωτερικών υποθέσεων; Θα κάνετε εσείς τον μάρτυρα;». Ακολούθως ο νομικός εκπρόσωπος του Λεάντρο ρώτησε τη σύζυγό του ποια ήταν η συμπεριφορά της ΠΑΕ μετά την άρνησή του να υπογράψει και εκείνη είπε:

«Δεν ήθελε να γυρίσει πίσω στην ΠΑΕ την ίδια ημέρα και πήρε μαζί εμένα και το παιδί. Στο γραφείο δεν υπήρχε διάθεση να του δώσουν τα χρήματα. Του έλεγαν ότι από τη στιγμή που υπέγραψε ισχύει και το είχαν ήδη ανακοινώσει ότι λύθηκε το συμβόλαιο. Δεν είχαν διάθεση συζήτησης. Πήγαινε για προπόνηση και του έλεγαν να κάνει μόνος του με γυμναστή. Ποτέ δεν δημιούργησε πρόβλημα στην ομάδα. Τον κάλεσαν σε απολογία και του έλεγαν ότι προκαλούσε εντάσεις και ότι ήθελε να φύγει».

Στη συνέχεια εξέτασε τη μάρτυρα ο Λίβας:

«Αυτήκοος και αυτόπτης μάρτυρας δεν ήσασταν».

Μάρτυρας: «Μέσα στο γραφείο όχι».

Λίβας: «Είπατε ότι προπονούνταν με γυμναστή. Να γραφτεί κύριε πρόεδρε. Πότε γυμναζόταν; Μετά την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού ή πριν;».

Μάρτυρας: «Μετά».

Κλήθηκε στη συνέχεια να καταθέσει ο μάρτυρας της ΠΑΕ, αστυνομικός στο επάγγελμα, Δημήτρης Γιαννιώτης…

Λίβας: «Τι σχέση έχετε με την ομάδα;».

Γιαννιώτης: «Πήγα στο γραφείο του κυρίου Μπαταγιάννη να τον ρωτήσω κάτι προσωπικό. Ήρθε ο ποδοσφαιριστής και ρώτησα αν ήθελε να περάσω έξω. Μου είπε να κάτσω. Μιλούσε με τον ποδοσφαιριστή, είπε εντάξει για τη λύση του συμβολαίου, υπέγραψε ένα χαρτί, κάπου 1.100 ευρώ. Τον πήρα στο αυτοκίνητο να πάμε στο Αστυνομικό Τμήμα. Στον δρόμο είδαμε τη γυναίκα του.

Στο τμήμα ήταν αξιωματικός ο κύριος Αλέξανδρος Στάμος. Ο Λεάντρο μιλούσε στο τηλέφωνο και του είπε κάποιος να μην υπογράψει. Είπε ότι θα πήγαινε στο σπίτι κάτι να πάρει και δεν ξαναήρθε. Μπροστά μου δεν πήρε χρήματα».

Λίβας: «Δεν έχει πάρει χρήματα κύριε πρόεδρε, το συνομολογήσαμε. Θα μπορούσαμε με αυτό το έγγραφο να πούμε ότι έχει πάρει 1.165 ευρώ. Δεν χρειάζεται κανένα γνήσιο. Εάν ήταν σε συμπαιγνία με την ομάδα ο κύριος Στάμου, θα μπορούσε πανεύκολα να συμπληρώσει το σφραγιδάκι; Τον αριθμό διαβατηρίου τον έχουμε. Αν θέλαμε, θα συμπλήρωνε ο Στάμου τα στοιχεία του ποδοσφαιριστή στο σφραγιδάκι, το στέλνουμε εδώ για κοινή συναινέσει και τελειώνει η υπόθεση. Και μετά να πάει να αποδείξει με γραφολόγο αν είναι ή όχι η υπογραφή του.

Ο κύριος Στάμου, τον οποίο θέλει ο κύριος Σημαιοφορίδης να τον δικάσει στο εσωτερικών υποθέσεων, είπε ότι αφού αρνείται να συνεχίσει τη διαδικασία ο ποδοσφαιριστής, εγώ σταματάω και δεν ασχολούμαι».

Στη συνέχεια ο Λίβας ρώτησε τον μάρτυρα: «Η ομάδα κακομεταχειριζόταν τον ποδοσφαιριστή ή δεν ήταν συνεπής απέναντί του;»

Γιαννιώτης: «Έχω πιει και καφέ με τον Λεάντρο. Δε νομίζω ότι του φέρονταν άσχημα».

Μέλος επιτροπής: «Ακούσατε τι ποσό συμφώνησαν στη συνάντηση;».

Γιαννιώτης: «Το μόνο που μου είπε ήταν να πάω τον παίκτη στο Αστυνομικό Τμήμα και μόλις θα γυρνούσαμε με το γνήσιο υπογραφής, θα έπαιρνε 1.165 ευρώ. Δεν τους άκουσα».

Μέλος επιτροπής: «Τι απόσταση έχει το Αστυνομικό Τμήμα από το γήπεδο;».

Γιαννιώτης: «1,5 χιλιόμετρο το πολύ δύο».

Λίβας: «Πόσο δύσκολο είναι να πει ο μάρτυρας ότι ήταν παρών και άκουσε ότι ο Λεάντρο συμφώνησε να πάρει 1.165 ευρώ; Γιατί σήμερα θα δικάσουμε και το εσωτερικών υποθέσεων. Το λέω για την αξιοπιστία του».

Σημαιοφορίδης: «Είπατε ότι όταν θα γυρνούσε από το Αστυνομικό Τμήμα θα έπαιρνε τα 1.165 ευρώ. Ποιος λέει αλήθεια τώρα; Λέτε εσείς ή το χαρτί της ΠΑΕ που λέει ότι θα πληρωθούν 15/4/18; Δεν έχω κάτι άλλο να πω».

Λίβας: «Ειρωνείες όχι. Ο μάρτυρας είναι ειλικρινέστατος. Ειρωνείες στον πελάτη σας. Έξω να κάνεις ό,τι θες. Λίγο σεβασμό παραπάνω».

Σημαιοφορίδης: «Τριάντα χρόνια είμαι εδώ και σέβομαι. Να μην ακούω ανακρίβειες».

Λίβας: «Το συμφωνητικό δεν αμφισβητείται. Ο μάρτυρας λέει τι του είπαν εκείνη τη στιγμή. Είναι αστυνομικός και ορκίστηκε. Θα μπορούσε πανεύκολα μία ιστορία να την ωραιοποιήσει και να την κάνει στα μέτρα τα δικά μας. Δεν την κάνει καθόλου. Είτε 15/4 λέει, είτε αμέσως μετά, ο ισχυρισμός μας είναι ότι συμφώνησε ο ποδοσφαιριστής να λύσει το συμβόλαιο και να πάρει αυτά τα χρήματα. Υπέγραψε και η ομάδα λέει ότι δεν του τα έδωσε, ειλικρινέστατα. Και ο ποδοσφαιριστής αναιτίως υπαναχώρησε».

Σημαιοφορίδης: «Εσείς μόνο εκείνη την ημέρα βρεθήκατε εκεί ή γενικώς έχετε καλύτερη σχέση και συνοδεύετε την ομάδα; Επειδή είστε αστυνομικός και τα ξέρετε».

Γιαννιώτης: «Πάω και βλέπω την ομάδα σαν φίλαθλος με την οικογένειά μου και το παιδί μου».

Σημαιοφορίδης: «Έδωσε ποτέ δικαιώματα ο Λεάντρο;».

Γιαννιώτης: «Δεν γνωρίζω. Δεν έχω ακούσει κάτι».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Οδυσσέας Ανδρόνικος κάλεσε ακολούθως τη σύζυγο του ποδοσφαιριστή και τη ρώτησε ποιο ποσό έπρεπε να πάρει ο Λεάντρο.

Σύζυγος Λεάντρο: «Όλα. Και της προφορικής συμφωνίας. Είχαν συμφωνήσει 3.335 στο χέρι και τα υπόλοιπα κατάθεση».

Πρόεδρος: «Γιατί στο χέρι και όχι όλα μαζί στην τράπεζα;».

Σημαιοφορίδης: «Είναι μία πρακτική που συνηθίζεται».

Σύζυγος Λεάντρο: «Δεν γνωρίζω. Έγραφε ένα ποσό η λύση, αλλά θα του έδιναν και κάτι άλλο για να ολοκληρώσει τη λύση».

Πρόεδρος: «Αυτό γιατί δεν το περάσατε μέσα; Σας το εξήγησε;».

Σύζυγος Λεάντρο: «Δεν ξέρω γιατί το αποφάσισε αυτό η ΠΑΕ. Τα 1.165 θα γίνονταν κατάθεση όποτε έγραφε το συμφωνητικό επάνω».

Μέλος επιτροπής: «Το έγγραφο αυτό τι απέγινε; Το παρέδωσε κάποιος στην ομάδα;».

Σύζυγος Λεάντρο: «Το παρέδωσε ο αξιωματικός υπηρεσίας στον κύριο Γιαννιώτη και αυτός το γύρισε πίσω στην ΠΑΕ».

Μέλος επιτροπής: «Για ποιο λόγο από τη στιγμή που είχε την υπογραφή;».

Σύζυγος Λεάντρο: «Δεν μπορώ να γνωρίζω. Δεν δόθηκε στον σύζυγό μου. Το είχε στα χέρια του και το άφησε στο γραφείο του αξιωματικού. Αυτός ξεκίνησε να βάλει τη σφραγίδα και μετά το έδωσε στον κύριο Γιαννιώτη. Δεν το ζήτησε ο σύζυγός μου».

Πρόεδρος: «Εκεί οφείλεται και η έρευνα που έγινε;».

Σημαιοφορίδης: «Έτσι μπράβο κύριε πρόεδρε, να μην πούμε περισσότερα. Έκανα κάποια τηλέφωνα και ρώτησα, τι γίνεται εδώ;».

Γιαννιώτης: «Το έγγραφο πήγε στην ΠΑΕ, δεν το πήρα εγώ».

Πρόεδρος έδρας: «Δηλαδή όταν φύγατε το αφήσατε εκεί».

Γιαννιώτης: «Δεν θυμάμαι τώρα. Το έγγραφο το έσκισαν μπροστά μου. Το έκαναν χ και μετά ήθελαν την υπογραφή του;».

Μέλος επιτροπής: «Υπεγράφη στα γραφεία το χαρτί ή στον Αστυνομικό;».

Λίβας: «Όχι στον αστυνομικό μπροστά. Ο αξιωματικός ρώτησε αν ήταν δική του η υπογραφή».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις