Η Νίκη Β. στον τελικό του Κυπέλλου, απέκλεισε στα πέναλτι και τον Νέο Αμφίλοχο

Η Νίκη Βόλου είναι η μία από τις δύο φιναλίστ του Κυπέλλου Ερασιτεχνών καθώς απέκλεισε και τον Νέο Αμφίλοχο, επικρατώντας 8-7 στην διαδικασία των πέναλτι, και θα αντιμετωπίσει τον Ο.Φ. Ιεράπετρας σε γήπεδο που θα ορίσει η διοργανώτρια αρχή της ΕΠΟ. Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν στην κανονική διάρκεια του αγώνα, πέτυχαν από ένα τέρμα στην ημίωρη παράταση κι έλυσαν τις «διαφορές» τους στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι, όπου η Νίκη Βόλου πήρε την πρόκριση.

Με Τζήμα και Ντινιωτάκη

Με το αγαπημένο 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του το τεχνικό δίδυμο της Νίκης Βόλου, Μπούις – Ξηροφώτος. Κάτω από τα δοκάρια θέση πήρε ο Νίκος Τζήμας, την αμυντική γραμμή αποτέλεσαν  οι Λάιος, Κραγιόπουλος, Καρτσαμπάς και Ζιώγας, σε ρόλο ανασταλτικών μέσων οι Μέτσε και Βέργος, την αριστερή πτέρυγα της επίθεσης κάλυψε ο Τζάθας και την δεξιά ο Ντινιωτάκης, δεκάρι ο Γιώργος Ιορδανίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Αλέξανδρος Αναστασίου.

Μοιρασμένο 45λεπτο

Χωρίς διάθεση να ρισκάρουν παρουσιάστηκαν στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης , Νίκη Βόλου και Νέος Αμφίλοχος, δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στην ανασταλτική τους λειτουργία. Το συγκρότημα των Ξηροφώτου – Μπούις μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο πήρε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, χωρίς όμως να μπορεί να φανεί απειλητική προς την εστία των τυπικά φιλοξενούμενων. Εξαίρεση αποτέλεσαν οι δύο καλές στιγμές της βολιώτικης ομάδας με πρωταγωνιστή τον Αναστασίου στο 18’ και στο 19’. Στην πρώτη ο επιθετικός της Νίκης πάτησε από τα δεξιά στην περιοχή του Νέου Αμφίλοχου, όμως το σουτ που επιχείρησε εξουδετέρωσε με υπερένταση ο Μανιάτης. Στο επόμενο λεπτό το πλασέ του Αναστασίου από πλεονεκτική θέση κατέληξε άουτ.

Στη συνέχεια η ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 29’ θα μπορούσε να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Συγκεκριμένα ο Χρηστογιάννης σούταρε από μακρινή απόσταση υποχρεώνοντας τον Τζήμα σε εντυπωσιακή απόκρουση. Στη συνέχεια της φάσης ο Τσιούνης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε καθώς υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Πιο ζωηρός ο Νέος Αμφίλοχος στην επανάληψη

Με περισσότερη ενέργεια και αποφασισμένοι να πάρουν την πρόκριση μπήκαν στην επανάληψη οι παίκτες του Νέου Αμφίλοχου, χάνοντας ευκαιρίες να σημειώσουν το γκολ που θα τους έβαζε σε θέση οδηγού. Στο 50’ το σουτ του Μαλή από καλή θέση θα κοντράρει στο σώμα του Μέτσε και θα απομακρυνθεί ενώ ένα λεπτό αργότερα η Νίκη απάντησε με την κεφαλιά του Κραγιόπουλου να περνά άουτ. Στο 54’ η ομάδα του Θοδωρή Παπαχρήστου έφτασε μία ανάσα από το γκολ, όταν ο Νάκος έστρωσε στον Τσιούνη, το πλασέ του οποίουο από καλή θέση θα εξουδετερώσει ο Τζήμας. Ο πορτιέρε της Νίκης ήταν ο πρωταγωνιστής και σε δύο ακόμη φάσεις για τον Νέο Αμφίλοχο, κρατώντας το μηδέν στην εστία του. Στο 58’ απέκρουσε αποκρούσει εντυπωσιακά την απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσιούνη από το ημικύκλιο της περιοχής της Νίκης ενώ ένα λεπτό αργότερα είπε «όχι» και στον Χρηστογιάννη που επιχείρησε με κεφαλιά να παραβιάσει την εστία του.

Δοκάρι για τη Νίκη

Παρά την πίεση που ασκούσε ο Νέος Αμφίλοχος, η Νίκη θα μπορούσε να προηγηθεί στο 63’ όταν στο μακρινό σουτ του Βέργου, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μανιάτη. Τρία λεπτά αργότερα ο Τζάθας πάτησε περιοχή, όμως του έφυγε το κοντρόλ, χάνοντας σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός έπεφτε, αποτέλεσμα της κούρασης των ποδοσφαιριστών με τις στιγμές μπροστά στις δύο εστίες να γίνονται ολοένα και λιγότερες. Στο 74’ η εκτέλεση φάουλ του Νάκου κατέληξε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα την ίδια κατάληξη είχε και το φάουλ που εκτέλεσε ο Μέτσε.  Στο 87’ ο Κραγιόπουλος πήρε την μπουκιά από το στόμα του Κούση, πριν ο επιθετικός του Νέου Αμφίλοχου πλασάρει τον Τζήμα. Η κανονική διάρκεια του αγώνα δεν επεφύλασσε άλλες εκπλήξεις με τη λευκή ισοπαλία να οδηγεί τις δύο ομάδες σε ημίωρη παράταση.

Ψυχρολουσία και απάντηση

Όσα τέρματα δεν σημειώθηκαν στην κανονική διάρκεια του αγώνα επετεύχθησαν στα πρώτα τρία λεπτά της παράτασης. Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Νέος Αμφίλοχος κατάφερε να αιφνιδιάσει τους «Βολιώτες» με τον Νάκο να πλασάρει τον Τζήμα σε ασίστ του Τόσκα.  Παρά την ψυχρολουσία οι κυανόλευκοι απάντησαν άμεσα, μόλις δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Κραγιόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της παράτασης, με τις ομάδες να οδηγούνται στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι.

Η Νίκη στον Τελικό με τον Βουρδάκη να βάζει το κερασάκι στην τούρτα

Η Νίκη ευτύχισε να πάρει την πρόκριση στον τελικό με σκορ 8-7 στα πέναλτι. Η εύστοχη εκτέλεση από τα 11 μέτρα του Βουρδάκη, πανηγυρίστηκε έντονα από παίκτες, τεχνική ηγεσία, διοίκηση και φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στην Άμφισσα.

Η σειρά των πέναλτι

Ο Δράκος εκτέλεσε το πρώτο πέναλτι κάνοντας το 1-0 για τον Αμφίλοχο

Ο Κραγιόπουλος θα ισοφαρίσει για τη Νίκη

2-1 με τον Νάκο ο Αμφίλοχος

Ο Τζάθας θα ευστοχήσει και θα ισοφαρίσει 2-2 για τη Νίκη

Ο Τόσκα θα βάλει και πάλι μπροστά τον Αμφίλοχο 3-2

3-3 με τον Μέτσε η Νίκη

Ο Κούσης θα κάνει το 4-3 για τον Νέο Αμφίλοχο

4-4 με τον Αναστασίου η Νίκη Βόλου

5-4 για τον Αμφίλοχο με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τσιούνη

5-5 ισοφαρίζει με τον Κοντοέ η Νίκη

6-5 και πάλι μπροστά με τον Μαλή ο Αμφίλοχος

6-6 με τον Αλέξανδρο Καρτσαμπά η Νίκη

7-6 με τον Χρηστογιάννη ο Αμφίλοχος

7-7 με τον Χρήστο Καρτσαμπά η Νίκη

Αποκρούει το πέναλτι του Κωστακιώτη ο Τζήμας

Άουτ το πέναλτι του Ζιώγα

Άουτ το πέναλτι του Ρεπετσά

7-8 με τον Βουρδάκη η Νίκη

H διαδικασία των πέναλτι στο βίντεο που ακολουθεί:

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νίκη Βόλου: Τζήμας, Καρτσαμπάς, Κραγιόπουλος, Λάιος (86’ Κοντοές), Ζιώγας, Βέργος, Μέτσε, Ιορδανίδης (110’ Αλ. Καρτσαμπάς), Τζάθας, Ντινιωτάκης (90’ Βουρδάκης), Αναστασίου

Νέος Αμφίλοχος: Μανιάτης, Κωστακιώτης, Χρηστογιάννης, Κοκκώνης Ευάγ., Μαλής, Ζοτάι (Δράκος), Τσιούνης, Καλοκαίρης (71’ Ρεπετσάς), Τόσκα, Νάκος, Κούσης

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις