«Είναι αδιανόητο τα χρήματα των διαιτητών να μην μπορούν να εκταμιευθούν»

Στην επιστολή που έστειλε η FIFA στην ΕΠΟ στις 18/5, με βάση το περιεχόμενο της οποίας αναμένεται να πορευθεί η ομοσπονδία στο προσεχές διάστημα, γίνεται αναφορά στην καταβολής αποζημιώσεων στους διαιτητές των δύο επαγγελματικών κατηγοριών.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «η ΕΠΟ θα καταβάλει όλες τις οφειλόμενες πλπρωμές πpos τους αξιωματούχους αγώνα για τη Super League, τη Football League και το Κύπελλο Ελλάδος. Tns περιόδου 2017/18 το αργότερο μέχρι την 31η Ιουλίου 2018 .

Οσον αφορά την πληρωμή των οφειλομένων πpos τους αξιωματούχους αγώνα για τη Football League καθώς και των αμοιβών αγώνα που πρόκειται να καταβληθούν στους αξιωματούχους αγώνα για την Football League εν όψει τns επικείμενης αγωνιστικής περιόδου 2018/19, η ΕΠΟ υποχρεούται να χρησιμοποιήσει τους πόρους από το πρόγραμμα Forward τns FIFA. Οι πληρωμές πρέπει να γίνουν απευθείας από τον αποκλειστικό τραπεζικό λογαριασμό τns FIFA.

Για την αγωνιστική περίοδο 2018/19 πρέπει να διασφαλιστεί η έγκαιρη και αποτελεσματική πληρωμή πρos όλους τους αξιωματούχους αγώνα τns Super League, τns Football League και του Κυπέλλου Ελλάδος.».

Η διοίκηση της ΕΠΟ παρότι στήριξε οικονομικά και τις δύο επαγγελματικές κατηγορίες προκειμένου να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους διαιτητές και υιοθέτησε ένα νέο σύστημα καταβολής των αποζημιώσεων, σύμφωνα με το οποίο οι ΠΑΕ της Super League καταβάλουν στην αρχή κάθε μήνα τα έξοδα διαιτησίας που αντιστοιχούν στους εντός έδρας αγώνες τους, από την αρχή του τρέχοντος έτους δεν μπορούν να εκταμιεύσουν τα χρήματα προς τους διαιτητές λόγω αλλαγής του νόμου που έχει εξαιρέσει τους διαιτητές από το εργόσημο.

Για το θέμα αυτό έχει γίνει συνάντηση του προέδρου της ΕΠΟ, Ευ. Γραμμένου, με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιο Πετρόπουλο, υπόψη του οποίου έχουν τεθεί οι θέσεις της ομοσπονδίας για άμεση λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει.

Μιλώντας για το θέμα ο πρόεδρος της ΕΠΟ υποστήριξε: Μας έχουν υποσχεθεί λύση αλλά μέχρι στιγμής τίποτα. Είναι αδιανόητο τα χρήματα των διαιτητών να υπάρχουν και να μην μπορούν να εκταμιευθούν. Ζητάμε διατηρηθεί το προηγούμενο status. Να μπουν οι διαιτητές στο εργόσημο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις