ΠΑΟΚ: ΑΜΚ 11,1 εκατ.ευρώ

Νέα αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της τάξεως των 11.100.000 ευρώ αποφασίστηκε στην Γενική Συνέλευση του ΠΑΟΚ που διεξήχθη εχθές (30/5) στα γραφεία της Τούμπας. Κάτι που σημαίνει πρακτικά πως η συνολική επένδυσή του Ιβάν Σαββίδη στον Δικέφαλο θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.

Όπως προσυπογράφει και η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: “Πραγματοποιήθηκε σήμερα (σ.σ χθες), Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018, στις 12:00 στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου της Τούμπας η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Κατά την Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κατά 11,1 εκατομμύρια ευρώ”.

Στην αίθουσα του γηπέδου της Τούμπας, οι Μάκης Γκαγκάτσης και Αχιλλέας Μαυρομάτης εισηγήθηκαν της συνέλευσης ενώ το παρών έδωσαν άνθρωποι της διοίκησης καθώς και διάφοροι μικρομέτοχοι. Αρχίζοντας από το θέμα της ΑΜΚ, εγκρίθηκε ομόφωνα νέα αύξηση ύψους 11.1 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση θα είναι ανοιχτή μέχρι 20 Ιουνίου με δικαίωμα παράτασης για έναν ακόμη μήνα. Με κατώτερο όριο εγγραφής η αγορά 306 χιλιάδων μετοχών, με καταβολή ποσού τουλάχιστον 102 χιλιάδων ευρώ. Εφόσον καλυφτεί όλο το ποσό, το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα ανέλθει σε 100.029.632,40 ευρώ. Ποσό που εκτοξεύει την συνολική επένδυση του Ιβάν Σαββίδη στο διάστημα της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ και στοχεύει στην ενίσχυση των ταμειακών αποθεμάτων της εταιρείας και τη κάλυψη των ζημιών, αλλά και των τρεχουσών αναγκών της ΠΑΕ.

Απορρίφθηκε η έκδοση ομολογιακού δανείου ελέω… ΑΜΚ

Το άλλο σημαντικό θέμα της ημερήσιας διάταξης της ΓΣ αφορούσε την έκδοση ομολογιακού δανείου, ωστόσο, έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες από την στιγμή που εγκρίθηκε ομόφωνα η ΑΜΚ. Όπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης:

“Λαμβάνοντας υπόψιν την απόφαση της αύξησης, ενημερώνουμε το σώμα πως εκλείπουν λόγοι έκδοσης ομολογιακού δανείου αφού θα καλυφθούν από την αύξηση οι ανάγκες της ΠΑΕ και εισηγούμαστε στην Γενική Συνέλευση να μην προχωρήσουμε στην έκδοση ομολογιακού δανείου. Μια εταιρεία χρηματοδοτείται από πολλές οδούς, μια οδός είναι το ομολογιακό δάνειο, μία άλλη είναι η ΑΜΚ. Εφόσον -λοιπόν- υπάρχει απόφαση ΑΜΚ, εισηγούμαστε να μην προχωρήσουμε…”

«Κανένα θέμα με FFP»

Κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, αυξημένης απαρτίας 87.71%, έγινε αναφορά και στο FFP, με τον Μάκη Γκαγκάτση να ξεκαθαρίζει πως τα πάντα έχουν σχέση και με το FFP ωστόσο από πλευράς ΠΑΟΚ σημειώθηκε πως: «Κάνουμε τα πάντα για να μην έχουμε θέμα και δεν θα έχουμε…».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις