Τα λαβράκια της Football League… που ετοιμάζονται για την Super League

Το πρωτάθλημα της Football League ολοκληρώθηκε. Το SDNA με αφορμή τις περιπτώσεις των Δημήτρη Μάνου και Ούγκο Κάιπερς, έκανε μια αναζήτηση παικτών, οι οποίοι έχουν απασχολήσει ομάδες της Super League.

Δημήτρης Μάνος και Ούγκο Κάιπερς είναι αναμφισβήτητα τα πρόσωπα του φετινού μεταγραφικού καλοκαιριού. Η οικονομική στενότητα που υπάρχει στις ομάδες της Super League αναγκάζει αυτές, να ρίχνουν ματιές σε παίκτες νεαρούς σε ηλικία οι οποίοι επίσης προέρχονται από την Football League.

To SDNA αναζήτησε και βρήκε περιπτώσεις παικτών οι οποίοι βρίσκονται στο στόχαστρο ομάδων της μεγάλης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου και αποτελούν είτε αναμένεται να αποτελέσουν υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους τους.

Παναγιώτης Μωραϊτης

ΘΕΣΗ: Επιθετικός

ΟΜΑΔΑ: Παναχαϊκή

ΗΛΙΚΙΑ: 21

Ο Αγρινιώτης επιθετικός των «κοκκινόμαυρων» αποτέλεσε μια από τις αποκαλύψεις του φετινού πρωταθλήματος, καθώς στους 29 αγώνες που αγωνίστηκε βρήκε 14 φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο ίδιος πέρα του ότι είχε σημαντική συμβολή στην φετινή πορεία της Παναχαϊκής, που είχε σαν συνέπεια την κατάληψη της 3ης θέσης, πίσω από τον ΟΦΗ και τον Άρη κλήθηκε στην Εθνική Ελπίδων όπου και σκόραρε στον αγώνα με την αντίστοιχη της Σλοβενίας, ενώ πλέον έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας.

Σωτήρης Τσιλούλης

ΘΕΣΗ: Μέσος

ΟΜΑΔΑ: Απόλλων Λάρισας

ΗΛΙΚΙΑ: 23

Ο 23χρονος Λαρισαίος εντάχτηκε το περασμένο καλοκαίρι στην ομάδα της Λάρισας από την Αναγέννηση Καρδίτσας και κατάφερε να αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό των «κυανόλευκων», τους οποίους και οδήγησε στην παραμονή τους χάρη στα 8 γκολ που πέτυχε σε 22 αγώνες αλλά και τις 5 ασίστ του, με την περίπτωση του να κινεί το ενδιαφέρον του Πανιωνίου όπου και θα αγωνίζεται από την νέα χρονιά.

Τζόζεφ Έφορντ

ΘΕΣΗ: Επιθετικός

ΟΜΑΔΑ: Εργοτέλης

ΗΛΙΚΙΑ: 21

Μπορεί το όνομα του Ούγκο Κάιπερς να έχει γίνει πλέον ευρέως γνωστό, ωστόσο ακόμα ένας παίκτης των Κρητικών είναι αυτός που την φετινή σεζόν τράβηξε πάνω του αρκετά βλέμματα με την απόδοση του. Ο λόγος για τον 21χρονο Αμερικανό επιθετικό Τζόζεφ Έφορντ, ο οποίος σε 24 αγώνες βρήκε 7 φορές τον δρόμο για τα δίχτυα και μαζί με τον Κάιπερς και τον Σταματάκο ήταν αυτοί που με τα γκολ τους βοήθησαν σημαντικά τον Εργοτέλη στο να μείνει κατηγορία, ενώ όσον αφορά τον ίδιο υπάρχει ομάδα της μεγάλης κατηγορίας που έχει δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση του.

Βασίλης Σούλης

ΘΕΣΗ: Τερματοφύλακας

ΟΜΑΔΑ: Παναχαϊκή

ΗΛΙΚΙΑ: 23

Ο 23χρονος τερματοφύλακας ο οποίος βρίσκεται για δεύτερη σερί χρονιά στους «κοκκινόμαυρους» δεν είχε καταγράψει στις πρώτες αγωνιστικές στο ενεργητικό του ούτε συμμετοχή, λόγω του αναντικατάστατου μέχρι τότε Βρονταρά. Από τον εκτός έδρας αγώνα της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, με τον Απόλλωνα Πόντου κι έπειτα ο Σούλης άρχισε να γίνεται βασικός κάτω από τα γκολπόστ των Αχαιών και με τις εμφανίσεις του κατάφερε να τραβήξει πάνω του τα βλέμματα ομάδων της Α΄Εθνικής, οι οποίες άρχισαν να χτυπούν την πόρτα της πατρινής ομάδας και να ρωτούν για αυτόν.

Δημήτρης Μαυριάς

ΘΕΣΗ: Επιθετικός

ΟΜΑΔΑ: Απόλλων Λάρισας

ΗΛΙΚΙΑ: 21

Ο Σωτήρης Τσιλούλης μπορεί να αποτέλεσε τον παίκτη που οδήγησε τον Απόλλωνα Λάρισας στην παραμονή, ωστόσο το ίδιο ισχύει και για τον Δημήτρη Μαυριά. Ο Καρδιτσιώτης επιθετικός ο οποίος αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τους Θεσσαλούς σε 29 αγώνες όπου και αγωνίστηκε είχε απολογισμό 8 γκολ και 5 ασίστ, συνεισφέροντας με την σειρά του τα μέγιστα στην ομάδα της Φιλιππούπολης για την επίτευξη του στόχου της, με την περίπτωση του να απασχολεί ομάδες της μεγάλης κατηγορίας.

Γιάννης Ιατρούδης

ΘΕΣΗ: Μέσος

ΟΜΑΔΑ: Εργοτέλης

ΗΛΙΚΙΑ: 19

Ο 19χρονος μέσος προωθήθηκε φέτος το καλοκαίρι στην πρώτη ομάδα του Εργοτέλη, καθώς μέχρι πέρυσι έπαιζε στο τοπικό με την ομάδα Νέων των Κρητικών. Ο ίδιος αγωνίστηκε φέτος σε 22 αγώνες (οι 19 ως αλλαγή), ενώ μόλις 3 φορές βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα. Όπως όλα δείχνουν από την νέα σεζόν αναμένεται να είναι βασικός στην ομάδα του Ηρακλείου. Πάραυτα με την φετινή του εικόνα έχει καταφέρει ήδη να βρίσκεται στα υπόψη ομάδας της μεγάλης κατηγορίας.

Γιώργος Μουστακόπουλος

ΘΕΣΗ: Μέσος

ΟΜΑΔΑ: Παναχαϊκή

ΗΛΙΚΙΑ: 19

Αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την Παναχαϊκή προερχόμενος από την Νίκη Προαστίου, ομάδα που αγωνίζεται στην ΕΠΣ Αχαϊας.Ο λόγος για τον 19χρονο Γιώργο Μουστακόπουλο. Ο νεαρός μέσος έπαιξε φέτος σε 25 αγώνες με τους «κοκκινόμαυρους», ενώ στο παιχνίδι της 31ης αγωνιστικής με την Σπάρτη πέτυχε το πρώτο του γκολ, με την φανέλα της ομάδας της Πάτρας. Η αγωνιστική του εικόνα είχε ως συνέπεια να κληθεί και αυτός μετά τον Μωραϊτη, στην Εθνική Ελπίδων με τις ομάδες της Α΄Εθνικής πλέον να τον έχουν στα υπόψη τους και να τον παρακολουθούν.

Ουσμάν Σουντουρά

ΘΕΣΗ: Μέσος

ΟΜΑΔΑ: Αναγέννηση Καρδίτσας

ΗΛΙΚΙΑ: 23

Εντάχτηκε στην θεσσαλική ομάδα πέρυσι το καλοκαίρι και αποτέλεσε έναν από τους ελάχιστους διακριθέντες των «κιτρινόμαυρων», οι οποίοι αποχαιρέτησαν την Football League έπειτα από μια πενταετία. Ο 23χρονος Αφρικανός μέσος με καταγωγή από το Μάλι, μόνο απαρατήρητος δεν πέρασε καθώς κατάφερε να αγωνιστεί σε 22 αγώνες και να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα 5 φορές, βοηθώντας όσο μπορούσε την ΑΣΑ προκειμένου να παραμείνει στην κατηγορία. Ωστόσο την φετινή σεζόν ομάδες τόσο από την Super League, όσο και από την Football League ενδιαφέρθηκαν προκειμένου να τον κάνουν δικό τους.

Παναγιώτης Παϊτέρης

ΘΕΣΗ: Τερματοφύλακας

ΟΜΑΔΑ: Απόλλων Λάρισας

ΗΛΙΚΙΑ: 20

0 20χρονος τερματοφύλακας ο οποίος αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την Κ20 της Λάρισας έκανε το ντεμπούτο του στον εντός έδρας αγώνα της 4ης αγωνιστικής κόντρα στον Πανσερραϊκό. Έκτοτε κατέγραψε στο ενεργητικό του 23 συμμετοχές όλες ως βασικός αντικαθιστώντας τον Πέτρο Κραβαρίτη που αποχώρησε από την ομάδα. Οι εμφανίσεις του είχαν σαν συνέπεια να έχει ενδιαφερθεί για την απόκτηση του τόσο ομάδα από την Super League, όσο και ομάδα του εξωτερικού.

Νίκος Μασούρας

ΘΕΣΗ: Μέσος

ΟΜΑΔΑ: Παναχαϊκή

ΗΛΙΚΙΑ: 16

Έγινε o νεαρότερος παίκτης ο οποίος έπαιξε στο φετινό πρωτάθλημα της Football League. Αυτός δεν είναι άλλος από τον 16χρονο Νίκο Μασούρα. Ο Μασούρας ο οποίος είναι ένας ακόμα από τους παίκτες που έπαιζαν σε ομάδες του τοπικού, τους οποίους έφερε στην Παναχαϊκή το περασμένο καλοκαίρι ο Κώστας Κατσουράνης πήρε το βάπτισμα του πυρός, στον εντός έδρας αγώνα της 10ης αγωνιστικής απέναντι στον Απόλλωνα Λάρισας. Έκτοτε χρησιμοποιήθηκε σε 8 αγώνες, ενώ μεταξύ άλλων βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα 2 φορές (με Αναγέννηση Καρδίτσας εκτός και Καραϊσκάκη εντός αντίστοιχα). Ο νεαρός με τις καλές εμφανίσεις που έκανε στα τελευταία παιχνίδια κατάφερε πλέον, να κάνει τις ομάδες της Α΄Εθνικής και δη αυτές της εξάδας να εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση του.

Χρήστος Αγρόδημος 

ΘΕΣΗ: Μέσος

ΟΜΑΔΑ: Απόλλων Λάρισας

ΗΛΙΚΙΑ: 23

Ακόμα ένας παίκτης των «κυανόλευκων» βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο ομάδων της Α΄Εθνικής. Ο λόγος για τον 23χρονο αμυντικό Χρήστο Αγρόδημο. Ο νεαρός παίκτης των Θεσσαλών την φανέλα των οποίων φορά για δεύτερη στην σειρά σεζόν, μετά την περυσινή με τους οποίους και πανηγύρισε την άνοδο κατέγραψε στο ενεργητικό του 27 συμμέτοχες πετυχαίνοντας παράλληλα 2 γκολ. Η φετινή του παρουσία είχε σαν αποτέλεσμα να κεντρίσει το ενδιαφέρον ομάδας της Super League και πιο συγκεκριμένα του Παναιτωλικού όπου και θα αγωνίζεται από την νέα χρονιά.

Παναγιώτης Κυνηγόπουλος

ΘΕΣΗ: Μέσος

ΟΜΑΔΑ: Παναχαϊκή

ΗΛΙΚΙΑ: 21

Ο 21χρονος μέσος εντάχτηκε το περασμένο καλοκαίρι στην Παναχαϊκή από τον Ηρακλή κατέγραψε φέτος στο ενεργητικό του 14 συμμετοχές και 5 γκολ, τα οποία επιτεύχτηκαν στα 6 τελευταία παιχνίδια των Αχαιών. Ο ίδιος ήταν ένας από τους πολλούς νεαρούς σε ηλικία παίκτες της ομάδας της Πελοποννήσου, οι οποίοι τράβηξαν το φετινό κουπί με συνέπεια την κατάληψη της 3ης θέσης και όπως συνέβη και με άλλους συμπαίκτες του πλέον παρακολουθείται από ομάδες της μεγάλης κατηγορίας.

Βλάσης Ανδρικόπουλος

ΘΕΣΗ: Αμυντικός

ΟΜΑΔΑ: Αιγινιακός

ΗΛΙΚΙΑ: 19

Ο 19χρονος αμυντικός μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στην Γ΄Εθνική με την φανέλα της Πύδνας Κίτρους. Αποκτήθηκε το καλοκαίρι από την ομάδα Κ20 της βόρειας Πιερίας για να προωθηθεί στην συνέχεια στην πρώτη ομάδα. Ο νεαρός αμυντικός ο οποίος έπαιξε για πρώτη φορά φέτος στην Football League καταγράφοντας στο κοντέρ του 1021 αγωνιστικά λεπτά, ήτοι 19 συμμετοχές κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον δύο ομάδων της Super League οι οποίες ρώτησαν για αυτόν.

Παναγιώτης Συμελίδης

ΘΕΣΗ: Αμυντικός

ΟΜΑΔΑ: Απόλλων Πόντου 

ΗΛΙΚΙΑ: 25

Ο 25χρονος μέσος αγωνίζεται για δεύτερη σερί χρονιά στον Απόλλωνα Πόντου, με τον οποίο πανηγύρισε πέρυσι την επιστροφή του στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ο ίδιος αγωνίστηκε φέτος σε 31 αγώνες και κατάφερε 4 φορές να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, με την περίπτωση να έχει απασχολήσει ομάδες της μεγάλης κατηγορίας, οι οποίες τον έχουν βάλει στο μεταγραφικό τους στόχαστρο.

Αντώνης Ηλιάδης

ΘΕΣΗ: Επιθετικός

ΟΜΑΔΑ: Απόλλων Πόντου

ΗΛΙΚΙΑ: 24

Ο 24χρονος Ημαθιώτης επιθετικός εντάχτηκε στο δυναμικό των Ποντίων, τον περασμένο Ιανουάριο όντας ελεύθερος. Έκτοτε αγωνίστηκε σε 19 αγώνες με την φανέλα των «κοκκινόμαυρων», πετυχαίνοντας μόλις ένα γκολ. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σε όσα παιχνίδια αγωνίστηκε βασικός οι Θεσσαλονικείς δεν ηττήθηκαν. Πλέον με την εικόνα που εμφάνισε στο β΄ μισό του πρωταθλήματος έχει καταφέρει να βρίσκεται στο μεταγραφικό κάδρο ομάδων της Α΄Εθνικής…

Ούλριχ Ενομό

ΘΕΣΗ: Επιθετικός

ΟΜΑΔΑ: Πανσερραϊκός

ΗΛΙΚΙΑ: 22

O Γάλλος επιθετικός ο οποίος ήρθε τον περασμένο Ιανουάριο στην Ελλάδα και τον Πανσερραϊκό κατάφερε να διακριθεί στα «λιοντάρια» με την αγωνιστική του εικόνα. Μπορεί οι Σερραίοι να υποβιβάστηκαν ωστόσο ο 22χρονος κατάφερε με τις 16 συμμετοχές του και τα 6 γκολ, να κεντρίσει πάνω του τα βλέμματα ομάδων της μεγάλης κατηγορίας, οι οποίες ετοιμάζονται να κινηθούν για την απόκτηση του με την Λάρισα να είναι μια εξ αυτών.

Άρης Κόκκορης

ΘΕΣΗ: Επιθετικός

ΟΜΑΔΑ: Παναιγιάλειος

ΗΛΙΚΙΑ: 19

Ο νεαρός επιθετικός αν και αγωνίστηκε φέτος για πρώτη φορά στην Football League με την φανέλα της «Μαύρης Θύελλας» ήταν ένας από τους ελάχιστους διακριθέντες της πελοποννησιακής ομάδας, η οποία έπειτα από 5 χρόνια υποβιβάστηκε στην Γ΄Εθνική. Ο 19χρονος έπαιξε σε 19 αγώνες με την φανέλα των «μελανόλευκων», σκοράροντας μόλις 3 γκολ. Ωστόσο ο ίδιος κατάφερε να μπει στο στόχαστρο ομάδας της Super League και πιο συγκεκριμένα του Παναιτωλικού, ο οποίος είναι κοντά στο να τον κάνει δικό του.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις