Εκτός επιτήρησης η Super League, τι προβλέπει η απόφαση για τη Football League

Θα εξακολουθήσει να υπάρχει η διαδικασία επιτήρησης για τις ΠΑΕ της Football League, όσον αφορά στα οικονομικά τους, και κατά την περίοδο 2018 – 2019, όπως αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ.

Αντιθέτως για τις ΠΑΕ της Super League δεν τέθηκε θέμα επιτήρησης, παρότι και σε αυτήν την κατηγορία έχουν επισημανθεί προβλήματα με ομάδες που δεν είναι συνεπείς στις πληρωμές τους.

Όσον αφορά τις ΠΑΕ τις Football League η διαδικασία επιτήρησης που αποφασίστηκε και οι ποινές που προβλέπονται είναι οι ακόλουθες:

Η διαδικασία επιτήρησης θα περιλαμβάνει την αξιολόγηση των κάτωθι κριτηρίων: α) Οφειλές από μεταγραφές, β) οφειλές σε εργαζομένους, γ) οφειλές σε φορολογικές αρχές, δ) οφειλές σε ασφαλιστικούς φορείς και ε) οφειλές προς ΕΠΟ.

Ο έλεγχος περί της εκπλήρωσης, ή μη, των παραπάνω κριτηρίων θα ακολουθεί τα ίδια ακριβώς πρότυπα με τη διαδικασία αδειοδότησης και θα πραγματοποιείται σε δυο φάσεις:

Α) ΦΑΣΗ Α (ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019)

Σε περίπτωση μη εκπλήρωσης των κριτηρίων της 1ης φάσης της επιτήρησης, θα αφαιρούνται 3 βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα της αγωνιστικής περιόδου 2018/19.

Β) ΦΑΣΗ Β (ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019)

Σε περίπτωση μη εκπλήρωσης των κριτηρίων της 2ης φάσης της επιτήρησης, θα αφαιρούνται 3 βαθμοί από τον βαθμοολογικό πίνακα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου ήτοι της περιόδου 2019/20.

Το θέμα θα συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της FOOTBAL LEAGUE, θα συνεδριάσει την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 με Θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής:

1. Αγωνιστικά Θέματα – Έναρξη Πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019.

2. Εφαρμογή άρθρου 12 Προκήρυξης Πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2017 – 2018, σχετικά με την υποχρέωση ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των ποδοσφαιριστών από τις ΠΑΕ. Αναγνωστέες οι υπ΄ αριθμ. 75 και 81/2018 αποφάσεις του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της FOOTBAL LEAGUE.

3. Επικύρωση βαθμολογίας αγωνιστικής περιόδου 2017 – 2018.

4. Διαδικασία επιτήρησης – Ποινές αγωνιστικής περιόδου 2018- 2019.

5. Διάφορα Θέματα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις