Φάτσης: «Νέο “Π. Μαγουλάς” μέχρι τον Μάρτιο του 2019 »

Στο ραδιόφωνο του «Βόλος 98.6 FM» και στην εκπομπή “CLASSICO” φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης, Στέργιος Φάτσης, με αφορμή το ποσό των 330.000 ευρώ που εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αναμόρφωση του «Π. Μαγουλάς».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Φάτσης:

Για το πότε αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους: «Ενημερωθήκαμε άμεσα για την επιχορήγηση της Περιφέρειας. Τώρα είναι θέμα γραφειοκρατίας και διαδικασιών για να ξεκινήσουν τα έργα. Εκτιμώ ότι θα τελειώσουν γρήγορα. Αν αναλογιστούμε ότι σε 15 μήνες έχουμε εκλογές, τότε μάλλον θα τελειώσουν πιο γρήγορα».

Για τα έργα που προβλέπεται να γίνουν: «Οι μελέτες έγιναν από τους μηχανικούς της Περιφέρειας σε συνεργασία με τον Βασίλη Βενέτη. Από εκεί βγήκε το ποσό αυτό που κατατέθηκε και εγκρίθηκε χωρίς περικοπές. Όσον αφορά τα έργα που προβλέπονται να γίνουν με το ποσό αυτό, είναι να πάρει το «Π. Μαγουλάς» τις διαστάσεις που πρέπει, δηλαδή να πάει στα 100 μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι το πίσω φεύγει πιο πίσω κατά 9 μέτρα. Άρα η τωρινή Θύρα 3 θα γκρεμιστεί σε συνδυασμό με μια βάση που θα φιλοξενήσει τη νέα Θύρα 3, που θα δημιουργηθεί.

Από εκεί και πέρα θα τοποθετηθεί τεχνητός χλοοτάπητας τελευταίας γενιάς και η μελέτη απ’ ότι ξέρω θα έχει σχέση με κιγκλιδώματα, δημοσιογραφικά, με την πρόσοψη, με αποδυτήρια, φωτισμό και τσιμεντοενέσεις στη Μαιάνδρου, ώστε να έχει έγκριση για να χρησιμοποιείται όλη.

Μετά απ’ όλα αυτά θα έχουμε ένα καινούργιο «Π. Μαγουλάς» για πολλά χρόνια. Ξέρουμε τι είχε γίνει το 2004, όταν δυστυχώς δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε την Ολυμπιάδα για να ανακαινιστεί 100% το γήπεδο. Τελικά φτάσαμε στο 2018 που εγκρίθηκε ένα σεβαστό ποσό και μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα».

Για τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων του έργου: «Τα χρήματα θα τα διαθέσει η Περιφέρεια, η οποία θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το έργο. Από εμάς δεν θα περάσει ούτε ευρώ. Το διευκρινίζουμε αυτό, γιατί είναι πολύ σημαντικό, για να μην υπάρχουν μουρμούρες.

Η απόφαση πρέπει να περάσει από τον επίτροπο, να γίνει σύμβαση, να πραγματοποιηθεί διαγωνισμός για τον ανάδοχο, ο οποίος θα αρχίσει τα έργα. Υπάρχει ένα βάθος χρόνου. Αν αναλογιστούμε ότι στην Ελλάδα ο Αύγουστος είναι «νεκρός» μήνας απ’ όλες τις απόψεις, βάζω έναν ορίζοντα μέχρι τον επόμενο Μάρτιο. Μετά το τέλος των εργασιών το «Π. Μαγουλάς» θα μπορέσει να πάρει άδεια για να υποδέχεται αγώνες Φούτμπολ Λιγκ».

Για το γεγονός πως δεν άλλαξε η έδρα του τελικού Ερασιτεχνών: «Δυστυχώς το γήπεδο δεν άλλαξε. Σχετικά με την ώρα έναρξης, δεν θα μπορούσε να γίνει στις 16.00 γιατί το απαγορεύει ο ΚΑΠ, που τονίζει ότι δεν μπορεί να γίνει πριν τις 17.00. Τελικά το έβαλαν 17.30. Έχει σταλεί κοινοποίηση στο Αρχηγείο της Αστυνομίας, το οποίο είναι υποχρεωμένο να μιλήσει με το αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου. Θεωρώ ότι την Τετάρτη ή την Πέμπτη θα επικοινωνήσουν μαζί μας για να μας ρωτήσουν για τους φιλάθλους ή αν υπάρχει κόντρα μεταξύ των δύο ομάδων κλπ. Εγώ θα τους επιστήσω την προσοχή ότι είναι ακατάλληλο το γήπεδο για να υποδεχθεί ένα τέτοιο ματς. Θέλει αυξημένη ασφάλεια έτσι όπως το έχω δει σε φωτογραφία.

Το Κερατσίνι είναι μια απλή συνοικία και το γήπεδο βρίσκεται μέσα σε γειτονιές. Πού θα παρκάρουν τα πούλμαν και τα ΙΧ που θα έρθουν; Είναι όπως πχ το «Π. Μαγουλάς». Δεν υπάρχει πάρκινγκ και γενικά άνεση χώρου.

Για τους λόγους που δεν γίνεται στη Νέα Σμύρνη ή στο Περιστέρι: «Το έψαξα και η αλήθεια είναι ότι αυτή την περίοδο γίνονται έργα στον χλοοτάπητα στο Περιστέρι και τη Ν. Σμύρνη, αλλά και πάλι θα μπορούσε να βρεθεί ένα πιο κατάλληλο γήπεδο. Δεν πειράζει, έχουμε μάθει από τέτοιες αποφάσεις. Θα πάμε εκεί, θα επιστήσουμε την προσοχή σε όλον τον κόσμο να ταξιδέψει ήσυχα και όλοι να γυρίσουν με ασφάλεια στα σπίτια τους. Να πάμε να παίξουμε, να πάρουμε το Κύπελλο και να έρθουμε…».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις