Ιμεράι: «Ό,τι χρειάζεται για την άνοδο» (vid)

Στην τηλεόραση του ASTRA TV και στην εκπομπή “Παράθυρο στη Θεσσαλία” φιλοξενήθηκε ο ισχυρός άνδρας του ποδοσφαιρικού τμήματος της Νίκης Βόλου, Νίκος Ιμεράι. Ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου και βασικός χρηματοδότης της φετινής προσπάθειας έκανε έναν μίνι απολογισμό για τη φετινή χρονιά, δηλώνοντας εν μέρει ευχαριστημένος, έδωσε το στίγμα για τη νέα αγωνιστική περίοδο και ανέφερε ποια ήταν η τύχη της επιστολής του ΝΠΣ Βόλος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του και το βίντεο από τη συνέντευξη:

Για την φετινή πορεία της Νίκης στο πρωτάθλημα: «Έγινε μία καλή προσπάθεια φέτος και μπορούμε να πούμε πως τα καταφέραμε κάπως καλά. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι και όλα μπορούν να συμβούν. Σε γενικές γραμμές είμαι εν μέρει ευχαριστημένος. Είμαι ευχαριστημένος από την οργάνωση και το νοικοκυριό που καταφέραμε στην ομάδα και είναι σημαντικό γιατί φέτος δεν θα χρειαστεί να ξεκινήσουμε από το «μηδέν». Μπορεί η 2η θέση στο πρωτάθλημα να μην είναι μικρή υπόθεση, όμως δεν παύει να είναι 2η. Για τη Νίκη Βόλου πάντα ο στόχος είναι η πρώτη θέση. Παρά τον σκληρό ανταγωνισμό, εμείς μπορούσαμε και καλύτερα».

Για το αν έχει κάνει την αυτοκριτική του κι αν έχει εντοπίσει λάθη που έκανε: «Σίγουρα έχω κάνει λάθη, όμως υπάρχει το ελαφρυντικό πως πρώτη φορά ασχολήθηκα με τη διοίκηση μίας ποδοσφαιρικής ομάδας και ακόμη και οι γνωριμίες σ’ αυτές τις περιπτώσεις παίζουν ρόλο. Είναι σημαντικό όμως, επαναλαμβάνω, πως η Νίκη φέτος δεν θα ξεκινήσει από το «μηδέν» γιατί είναι ένας οργανωμένος σύλλογος».

Για τον στόχο της επόμενης χρονιάς και τον ανταγωνισμό: «Για εμάς δεν υπάρχει άλλος στόχος πέρα από την πρώτη θέση. Η Νίκη διαθέτει ήδη μία πάρα πολύ καλή ομάδα, όμως σίγουρα θα δούμε τις κινήσεις των άλλων ομάδων και θα προσπαθήσουμε να κινηθούμε ψηλότερα. Αυτό είναι αυτονόητο γιατί στόχος μας είναι ο πρωταθλητισμός. Στόχος μας ξεκάθαρα είναι η άνοδος και πιστεύω πως θα αξίζουμε να την πάρουμε. Διαθέτουμε όλα τα στοιχεία εκείνα που χρειάζεται μία ομάδα που θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Οργάνωση, νοικοκυριό, ποδοσφαιριστές, εγκαταστάσεις. Χρήματα βάλαμε και θα βάλουμε όσα χρειάζονται. Αυτή τη στιγμή η Νίκη είναι από τις λίγες ομάδες πανελλαδικά που έχει οικονομικά τακτοποιημένα τα πάντα».

Για το αν υπάρχουν συμπαίκτες που θα βοηθήσουν οικονομικά την προσπάθεια: «Όλοι τη φετινή σεζόν διαπίστωσαν πως στην ομάδα υπάρχει προγραμματισμός, υπάρχει αλήθεια, υπάρχει τίμια προσπάθεια. Εμείς δεν μπήκαμε να οικονομήσουμε από το ποδόσφαιρο, εμείς παίζουμε ποδόσφαιρο. Ο κόσμος έχει καταλάβει, πιστεύω, πως στη Νίκη κάτι καλό γίνεται. Μπορώ να σας πληροφορήσω πως μας έχουν πλησιάσει άτομα που θέλουν και μπορούν να μας βοηθήσουν».

Για την επιστολή του ΝΠΣ Βόλος στο Δ.Σ. του Ερασιτέχνη της Νίκης: «Η πρόταση της επιστολής, δεν συζητήθηκε καν από το Διοικητικό Συμβούλιο και όπως παραλήφθηκε αυτή η επιστολή, έτσι αμέσως πετάχθηκε στα σκουπίδια. Δεν μπορεί να γίνει τέτοια συζήτηση, ειδικά στη Νίκη Βόλου. Η Νίκη Βόλου είναι ιδέα, είναι πολιτισμός, είναι ανθρωπιά, δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο.

Εμείς με το μόνο που ασχολούμαστε είναι να πάμε τη Νίκη Βόλου ψηλά. Στη Νίκη Βόλου αξίζει να βρίσκεται στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ομάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις για να πάει ψηλά».

Για τον τελικό του Σαββάτου (09/06) με τον Ο.Φ. Ιεράπετρας: «Από την αρχή ήμουν θετικός να συμμετάσχουμε στο Κύπελλο Ερασιτεχνών με σκοπό να φτάσουμε στον τελικό. Μπορεί για κάποιους αυτό το τρόπαιο να είναι ασήμαντο όμως εμείς θεωρούμε πως η κατάκτησή του θα καταγράψει όμορφες αναμνήσεις. Άλλωστε αυτή η ομάδα δημιουργήθηκε για να παίζει ποδόσφαιρο, χωρίς να επιλέγει παιχνίδια και διοργανώσεις».

Για την έδρα του τελικού: «Πιστεύω πως η διοργανώτρια αρχή (ΕΠΟ) θα μπορούσε να επιλέξει ένα καλύτερο και μεγαλύτερο γήπεδο ώστε να μην απαξιώνεται μ’ αυτόν τον τρόπο ο θεσμός. Θα προτιμούσα ο τελικός να γινόταν σ’ ένα ασφαλέστερο γήπεδο».

Για την προτροπή του Δημάρχου του Βόλου να μην διαφημιστούν στη Νίκη και στον Ολυμπιακό επιχειρήσεις της περιοχής καθώς η διαφήμιση δεν θα έχει αντίκρισμα: «Ποτέ τα χρήματα στον αθλητισμό δεν πάνε χαμένα. Όποτε βοηθάς νέα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό, δεν περιμένεις αντίκρισμα. Όποιος μπορεί να βοηθήσει σωματεία που προτρέπουν τα παιδιά να αθληθούν, να το κάνει. Δεν έχει σημασία αν είναι η Νίκη ή αν είναι ο Ολυμπιακός ή Μαγνησιακός. Όταν κάνεις μία δωρεά δεν περιμένεις να σου επιστραφεί κάτι, το κάνεις για τα παιδιά».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις