Αδιάφορο για την UEFA το σχέδιο Βασιλειάδη…

Κάθε άλλο παρά θετική για τον Γιώργο Βασιλειάδη ήταν η συνάντηση που είχε με τους αξιωματούχους της ΟΥΕΦΑ.

Μια συνάντηση που έγινε προκειμένου ο Υφυπουργός Αθλητισμού να εξασφαλίσει τη στήριξή τους και να προχωρήσει στην πολυπόθητη για τον ίδιο αναδιάρθρωση των κατηγοριών στο ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σήμερα η «Live Sport», ο κ. Βασιλειάδης εισέπραξε ένα μεγαλοπρεπέστατο “όχι” από τους δύο εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας. Ούτε λίγο, ούτε πολύ οι κύριοι Ζόραν Λάκοβιτς και Άντζελο Ρηγόπουλο του είπαν απλά, «δεν αποφασίζεις εσύ, αλλά οι φορείς του ποδοσφαίρου».

Ο κ. Βασιλειάδης ήθελε να τους πει λεπτομέρειες του σχεδίου που εδώ και εβδομάδες επεξεργάζεται. Το πλάνο αναδιάρθρωσης, σύμφωνα με το οποίο στη Superleague της επόμενης σεζόν θα αγωνίζονται 20 ομάδες, ενώ τη χρονιά που ακολουθεί θα μείνουν οι… μισές. Ήθελε να τους μιλήσει για το μπόνους ύψους 30 εκατ. ευρώ που θα εξασφάλισε μέσω της τηλεοπτικής χορηγίας από την ΕΡΤ και πολλές άλλες λεπτομέρειες.

Όμως ο διευθυντής ομοσπονδιών της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς κι ο επικεφαλής της διεύθυνσης του τομέα εθνικών ομοσπονδιών, Άντζελο Ρηγόπουλο δεν τον άφησαν. Δεν άκουσαν καν την πρόταση καθώς του επισήμαναν ότι οι όποιες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν από τη Λίγκα και την ΕΠΟ. Είναι σαφές ότι θεωρούν την κίνηση Βασιλειάδη ως παρέμβαση στα διοικητικά του ποδοσφαίρου.

Βέβαια η πλευρά του Υφυπουργού υποστηρίζει απλά ότι το θέμα της αναδιάρθρωσης δεν συζητήθηκε διεξοδικά κι ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση του Βασιλειάδη με εκπροσώπους της UEFA. Ανεπίσημα βέβαια το θέμα μπορεί να συζητηθεί, όμως για τους αξιωματούχους της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας ο υφυπουργός δεν μπορεί να καθορίσει με ποια μορφή πρέπει να διεξαχθούν τα πρωταθλήματα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις