Ο χάρτης της EuroLeague 2018/19: Ενα εισιτήριο έμεινε ανοιχτό

Βράδυ Παρασκευής 8 Ιουνίου και πλέον γνωρίζουμε τις 15 από τις 16 ομάδες που θα συμμετάσχουν στη EuroLeague της σεζόν 2018/19. Η Χίμκι επικράτησε της Ούνικς στον ημιτελικό του Final Four της VTB League και θα είναι η ομάδα που θα κάνει παρέα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, με την Μπάγερν Μονάχου και την Άλμπα Βερολίνου να διεκδικούν το τελευταίο εισιτήριο. Η μεταξύ τους σειρά βρίσκεται στο 1-1 με δύο breaks.

ΤΣΣΚΑ και Χίμκι θα παλέψουν στον τελικό της VTB για τον τίτλο, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την αποτυχία της στο Final Four της EuroLeague, ενώ εκείνη του Γιώργου Μπαρτζώκα πέτυχε τον στόχο της, την παραμονή στην elite της Ευρώπης και θα έχει σίγουρα λιγότερο άγχος, λιγότερη πίεση στο ματς της Κυριακής.

Η κατάσταση έχει, λοιπόν, ως εξής:

ΕΛΛΑΔΑ: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΤΟΥΡΚΙΑ: Αναντολού Εφές – Φενέρμπαχτσε – Νταρουσάφακα (κάτοχος του EuroCup)

ΙΤΑΛΙΑ: Αρμάνι Μιλάνο

VTB LEAGUE: ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Χίμκι

ΙΣΠΑΝΙΑ: Μπαρτσελόνα – Μπασκόνια – Ρεάλ Μαδρίτης – Γκραν Κανάρια

ΙΣΡΑΗΛ: Μακάμπι Τελ Αβίβ

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Ζάλγκιρις Κάουνας

ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΛΙΓΚΑ: Μπουντούτσνοστ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Άλμπα Βερολίνου ή Μπάγερν Μονάχου (1-1 η μεταξύ τους σειρά)

Εγγυημένα συμβόλαια έχουν οι: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Αναντολού Εφές, Φενέρμπαχτσε, Αρμάνι Μιλάνο, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Ρεάλ Μαδρίτης, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ζάλγκιρις Κάουνας.

Από εκεί και πέρα, οι παράγοντες της EuroLeague προετοιμάζονται και για την περίοδο 2019/20, καθώς τότε θα υπάρξει το expansion που θα δώσει το δικαίωμα σε δύο ακόμη ομάδες να μπουν στην “αγκαλιά” της. Ο στόχος του Ζόρντι Μπερτομέου είναι να δοθούν οι δύο θέσεις στη Μπάγερν Μονάχου (εκτός και αν την έχει κερδίσει μέσω της Bundesliga) και την Βιλερμπάν, καθώς ο εκτελεστικός διευθυντής θέλει να βάλει ακόμη πιο δυνατά στο παιχνίδι την γαλλική και την γερμανική αγορά.

Επόμενος στόχος του, είναι οι 20 ομάδες και η βρετανική αγορά, κάτι που όμως δεν αποτελεί και προτεραιότητά του στην παρούσα φάση. Θα πρέπει, τέλος, να μπει ένας αστερίσκος δίπλα στο όνομα του Παναθηναϊκού, καθώς η ιδιοκτησία της ΚΑΕ έχει αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ακόμη κι αυτό της αποχώρησης από τη διοργάνωση. Ευχή όλων είναι να βρεθεί λύση ανάμεσα στον Μπερτομέου και τον Γιαννακόπουλο, ώστε οι πράσινοι να μείνουν στην elite της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις