Η κυβέρνηση αποφασίζει για τις αθλητικές μεταδόσεις της επόμενης τριετίας

Καθοριστικής σημασίας για το μέλλον των αθλητικών μεταδόσεων στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια ήταν οι τρεις διαβουλεύσεις που έγιναν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει και τέταρτη. Το αποτέλεσμα των συναντήσεων θα αποτελέσει τη βάση για τη σύνταξη του εθνικού καταλόγου γεγονότων μείζονος σημασίας για το τηλεοπτικό κοινό, που θα σταλεί εντός του καλοκαιριού προς έγκριση στην Κομισιόν.

Ο διάλογος της κυβέρνησης έχει ξεκινήσει και με τους εκπροσώπους των διεθνών φορέων, με τη FIFA, τη FIBA και τη ΔΟΕ. Το βάρος των επαφών και των διαπραγματεύσεων έχει πέσει στον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο.

Η απόφαση που θα ληφθεί θα κρίνει και το ποια γεγονότα θα παραμείνουν στη συνδρομητική τηλεόραση και ποια θα είναι σε παράλληλη, ζωντανή ελεύθερη μετάδοση.

Οι συμφωνίες που έχουν κάνει η Cosmote TV και η Nova, εξασφαλίζοντας την αποκλειστική μετάδοση ευρωπαϊκών αθλητικών γεγονότων την τριετία 2018 – 2021, είναι το βασικό δεδομένο που καλείται να λάβει υπόψη της η ελληνική κυβέρνηση.

Η Cosmote TV έχει το σύνολο των μεταδόσεων του UEFA Champions League και του UEFA Europa League και η Nova τη Euroleague, χωρίς να έχει δικαίωμα μετάδοσης η ΕΡΤ.

Πηγή: typologies.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις