Εξωπραγματικό άλμα στα 8,83 από τον Ετσεβαρία (video)!

Ο 19χρονος Κουβανός άλτης του μήκους Χοσέ Μιγκέλ Ετσεβαρία απογειώθηκε στα 8,83 και άγγιξε το στοιχειωμένο παγκόσμιο ρεκόρ του Μάικ Πάουελ!

Θεωρείται από πολλούς ο πρώτος άνθρωπος που θα σπάσει το φράγμα των 9 μέτρων στο μήκος! Ο 19χρονος Κουβανός άλτης του μήκους Χοσέ Μιγκέλ Ετσεβαρία έκανε το άλμα της ζωής του και λίγο έλειψε να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ (8,95) που κατέχει ο Μάικ Πάουελ από το 1991!

Στo Diamond League της Στοκχόλμης ο Κουβανός απογειώθηκε στα 8,83, ωστόσο η επίδοση του, που θα ήταν η 5η καλύτερη όλων των εποχών, δεν θα μετρήσει επισήμως αφού είχε ευνοϊκό άνεμο +2,1, ελάχιστα πάνω από το επιτρεπόμενο όριο!

Ωστόσο με άλματα φέτος στα 8,53 και στα 8,46, ο Ετσεβαρία δείχνει ότι το μέλλον του ανήκει, αφού ουδείς άλλος αθλητής έχει επιδείξει τέτοια άλματα στην ηλικία του!

Αξίζει να τονίσουμε ότι είναι το μεγαλύτερο άλμα που έχει καταγραφεί στο μήκος (υπό οποιεσδήποτε συνθήκες) από το 1995 και το 8,96 του Ιβάν Πεδρόδο, το οποίο όμως δεν μέτρησε λόγω του μεγάλου ευνοϊκού ανέμου!

sdna.gr