Ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις με Σούπερ Λιγκ, στη FIFA για καταγγελίες o ΠΣΑΠ

Σε ναυάγιο κατέληξε η συζήτηση που είχαν στις αρχές της εβδομάδας ο ΠΣΑΠ με τις Super League και Football League σχετικά με τις επικείμενες αλλαγές στον κανονισμό ιδιότητας και μεταγραφών.

Οπως υποστηρίζουν πηγές προσκείμενες στον ΠΣΑΠ, καταγράφηκε διάσταση απόψεων και αδυναμία ύπαρξης σύγκλησης με αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus, ο ΠΣΑΠ έστειλε επιστολή, με την οποία θα ζητεί να μην ισχύσει καμία αλλαγή κανονισμών που νομίμως έχουν επικυρωθεί και να μην υπάρξουν τροποποιήσεις, άλλως θα υπάρξουν καταγγελίες σε FIFA και FIFPro.

H Super League ζητεί μεταξύ άλλων στους κανονισμούς να περιλαμβάνονται τα εξής:

α) Την κατάργηση του άρθρου που προβλέπει την ποινή της απαγόρευσης απόκτησης ποδοσφαιριστών γηγενών ή αλλοδαπών για μία ή δύο πλήρεις συνεχόμενες μεταγραφικές περιόδους, σε περίπτωση που μία ομάδα έχει καθυστερήσει μία οφειλόμενη πληρωμή, που αφορά αποκλειστικά δόση συμβολαίου ή μισθό, για χρονικό διάστημα που υπερβαίνει τους τρεις μήνες χωρίς να υφίσταται μία έγγραφη συμφωνία γι αυτό.

Ο συνεταιρισμός υποστηρίζει ότι «είναι αδικαιολόγητο να επιβάλλονται πρόσθετα πρόστιμα και απαγόρευση μεταγραφών για περιπτώσεις υπερημερίας κατά τις επικρατούσες οικονομικές συνθήκες στη χώρα».

β) Η Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών διαφορών να πάψει να εδρεύει στην ΕΠΟ και να λειτουργεί στη Super League, ενώ όσες υποθέσεις που αφορούν και προβλέπονται στον εν λόγω κανονισμό να συζητούνται στο Πειθαρχικό Όργανο της Super League και όχι στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.

γ) Ως νόμιμη αιτία λύσης του συμβολαίου να αποτελεί η μη καταβολή των τακτικών αποδοχών του ποδοσφαιριστή για χρονικό διάστημα τριών και όχι δύο συνολικά μηνών, όπως είναι σήμερα, επειδή «σε επίπεδο Super League οι μισθοί είναι συνήθως κατά πολύ χαμηλότεροι των δόσεων συμβολαίου και ως εκ τούτου δε δικαιολογείται λύση μόνο για δύο μήνες υπερημερίας».

Ως νόμιμη αιτία λύσης του συμβολαίου να αποτελεί η μη καταβολή δόσης από τις αναγραφόμενες στο συμβόλαιο για χρονικό διάστημα πέραν των τριών μηνών και όχι των 30 ημερών όπως είναι σήμερα «λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών και επειδή δεν ισχύει σε καμία άλλη κατηγορία εργαζομένων στη χώρα».

Να διαγραφεί ως νόμιμη αιτία λύσης του συμβολαίου η μη καταβολή εκ μέρους της ΠΑΕ των οφειλομένων ποσών για την κοινωνική ασφάλιση του ποδοσφαιριστή για χρονικό διάστημα πέραν των τριών μηνών επειδή «είναι ανεπιεικές να λύνεται ένα συμβόλαιο για το συγκεκριμένο λόγο».

Επίσης υπάρχουν προτάσεις που υπολογίζουν με τρόπο που ωφελεί τις ΠΑΕ τις αποζημιώσεις που πρέπει να καταβάλλονται στους ποδοσφαιριστές σε περιπτώσεις λύσεως συμβολαίων με υπαιτιότητα των ΠΑΕ.

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις