Το nba.com αναφέρθηκε στον θάνατο το Παύλου Γιαννακόπουλου

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες του ελληνικού αθλητισμού αλλά και του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η είδηση του θανάτου του δεν γινόταν λοιπόν να αφήσει αδιάφορο το ΝΒΑ, με το nba.com να δημοσιεύει ένα κείμενο αναφέροντας τα θλιβερά μαντάτα.
Αναλυτικά το κείμενο:
“Ο Παύλος Γιαννακόπουλος, Έλληνας επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, που οδήγησε την ομάδα του στην κυριαρχία στη χώρα του και στην Ευρώπη, απεβίωσε. Ήταν 89 ετών.

Ο Παναθηναϊκός και η φαρμακευτική εταιρία ΒΙΑΝΕΞ, την οποία είχε ιδρύσει ο ίδιος, ανακοίνωσαν αμφότεροι τον θάνατό του την Κυριακή. Δεν ανακοινώθηκαν τα αίτια του θανάτου του.

Για πάνω από 25 χρόνια στο τιμόνι του Παναθηναϊκού, ο Γιαννακόπουλος ξόδεψε τεράστια ποσά για να δημιουργήσει μια ευρωπαϊκή δυναστεία. Είχε αποκτήσει διάφορα μεγάλα ονόματα ξένων παικτών, συμπεριλαμβανόμενων των σούπερ σταρ του ΝΒΑ, Dominique Wilkins και Byron Scott.

Ο Wilkina οδήγησε τον Παναθηναϊκό στον πρώτο από τους έξι ευρωπαϊκούς τίτλους που κατέκτησε το 1996 – με το τελευταίο να είναι το 2011 – ενώ ο Scott βοήθησε την ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα του 1998 με το οποίο ξεκίνησε μία περίοδος με 13 εγχώριους τίτλους σε 14 σεζόν.

Ο Γιαννακόπουλος μεταβίβασε την ιδιοκτησία της ομάδας στον γιό του, Δημήτρη, το 2012″.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις