Οικονομόπουλος: Το πλάνο της διοίκησης μ’ έκανε να έρθω στον Ολυμπιακό

Από τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις της διοίκησης του Ολυμπιακού Βόλου ήταν η απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή με μεγάλη εμπειρία, με θητεία τόσο στη Σούπερ Λιγκ, όσο και στην Β’ Εθνική, ο οποίος στα 27 του χρόνια δείχνει ώριμος να βοηθήσει τον Ολυμπιακό στην προσπάθεια που θα κάνει για την επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ο λόγος για τον Μπάμπη Οικονομόπουλο.

Ο έμπειρος αμυντικός μέσος είναι από τους ποδοσφαιριστές που έχουν βιώσει την πίεση στις ομάδες όπου αγωνίστηκε, πόσο μάλιστα στον Άρη, καθώς υπήρξε μέλος της ομάδας της Θεσσαλονίκης για πέντε χρόνια, ενώ διατέλεσε και αρχηγός των «κιτρίνων». Έκανε ντεμπούτο στη Σούπερ Λιγκ σε ηλικία 19 ετών, με προπονητή τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ενώ τα τρία τελευταία χρόνια ήταν βασικό και αναντικατάστατο μέλος της Σπάρτης, με την οποία την περίοδο 2015-16 ανέβηκε στη Φούτμπολ Λιγκ. Ο Μπάμπης Οικονομόπουλος άνοιξε την καρδιά του στην εφημερίδα “Θεσσαλία” σε μια αποκλειστική συνέντευξη.

Ποιοι ήταν οι λόγοι που σ’ έκαναν να πάρεις την απόφαση να έρθεις να αγωνιστείς στον Ολυμπιακό;
«Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα. Έχει πολύ κόσμο και εδρεύει σε μια πολύ όμορφη πόλη, όπως είναι ο Βόλος. Το πλάνο της διοίκησης ήταν εκείνο που με έπεισε να πω το «ναι». Διαπίστωσα ότι γίνεται σωστή και επαγγελματική δουλειά, προκειμένου αυτή ομάδα να επανέλθει στις επαγγελματικές κατηγορίες».

Θεωρείς πως βρίσκεσαι στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία, έχοντας και πλούσια εμπειρία, για να βοηθήσεις και εσύ τον Ολυμπιακό να πετύχει το στόχο της ανόδου;
«Πέρυσι έκανα μία γεμάτη χρονιά με τη Σπάρτη στη Φούτμπολ Λιγκ. Στη μέχρι τώρα ποδοσφαιρική μου καριέρα έχω ζήσει πάρα πολλές εμπειρίες. Άλλες χρονιές παλεύοντας με την ομάδα, όπου αγωνιζόμουν, για την παραμονή στην κατηγορία κι άλλες χρονιές κάνοντας πρωταθλητισμό. Πιστεύω, ότι είμαι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, για να βοηθήσει από την πλευρά μου την ομάδα να πετύχει το στόχο της».

Είναι μόλις η δεύτερη χρονιά που θα παίξεις στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής. Πως και δεν προτίμησες κάποια ομάδα της Φούτμπολ Λιγκ για να συνεχίσεις την καριέρα σου;
«Η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει ένα πλάνο τριετίας για την ομάδα. Οι άνθρωποι του συλλόγου με το ανέλυσαν, με έπεισαν – όπως προανέφερα – και αυτός ήταν ο βασικός λόγος που με έκανε να απορρίψω προτάσεις από ομάδες Β’ εθνικής που είχα στα χέρια μου. Προτίμησα τον Ολυμπιακό, βλέποντας ότι αυτή η διοίκηση έχει όραμα για την ομάδα και ξέρω, επίσης, πόσο στηρίζει ο κόσμος τον Ολυμπιακό».

Θεωρείς ποιο δύσκολο το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, σε σχέση με την Φούτμπολ Λιγκ;
«Πριν τρία χρόνια έπαιξα με την Σπάρτη στην Γ’ εθνική, με την ομάδα να ανεβαίνει κατηγορία. Δεν θα πω πως το πρωτάθλημα είναι πιο δύσκολο. Θα πω, ότι εμείς οι παίκτες θα πρέπει να αντέξουμε την πίεση του πρωταθλητισμού. Πόσο μάλιστα, όταν υπάρχει ένας απαιτητικός κόσμος που θέλει να δει την ομάδα να επιστρέφει στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Αυτή την πίεση εγώ την έχω νιώσει, αν σκεφτεί κανείς ότι πέντε χρόνια αγωνιζόμουν στον Άρη».

Ο Ολυμπιακός δημιουργεί μία ομάδα άκρως ανταγωνιστική. Πως βλέπεις τις μέχρι τώρα κινήσεις στελέχωσης του ρόστερ;
«Η ομάδα δείχνει ότι είναι καλά οργανωμένη, έχει ένα σωστό πλάνο πάνω στο οποίο βαδίζει. Έχω ακούσει ότι η διοίκηση κινείται για την απόκτηση ικανών και ποιοτικών ποδοσφαιριστών και θέλω να ελπίζω, ότι θα δημιουργήσουμε ένα καλό και δυνατό σύνολο, έτσι ώστε στο τέλος να πετύχουμε την άνοδο, παίζοντας παράλληλα και ωραίο ποδόσφαιρο».

Μπορείς και αγωνίζεσαι με την ίδια ευχέρεια τόσο ως αμυντικός χαφ, όσο και ως κεντρικός αμυντικός. Σε ποια θέση, πιστεύεις, πως μπορείς να αποδώσεις καλύτερα;
«Η θέση στην οποία έχω αγωνιστεί στα περισσότερα παιχνίδια είναι αμυντικός χαφ. Από κει και πέρα, όμως, υπήρχαν αρκετοί προπονητές – όλα αυτά τα χρόνια – που αν η ομάδα χρειαζόταν να αγωνιστώ ως στόπερ έπαιζα και σ’ αυτή τη θέση και ανταποκρινόμουν εξίσου καλά. Προσωπικά μου αρέσει περισσότερο να αγωνίζομαι ως αμυντικός χαφ».

Ποια είναι τα στοιχεία που σε χαρακτηρίζουν ως ποδοσφαιριστή και ποιοι είναι οι προσωπικοί στου στόχοι;
«Τα στοιχεία που με χαρακτηρίζουν είναι το πάθος και η δύναμη. Πιστεύω πως είμαι ποδοσφαιριστής με προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο και αυτό που έχω μάθει, είναι να παλεύω σε κάθε παιχνίδι μόνο για τη νίκη. Τυγχάνει τα τελευταία χρόνια να είμαι αρχηγός στις ομάδες, όπου αγωνίστηκα, από τον Άρη μέχρι την Σπάρτη. Μου αρέσει να έχω ηγετικό ρόλο μέσα στην ομάδα.  Όσον αφορά τους προσωπικούς μου στόχους, αυτοί είναι συνυφασμένοι με τους στόχους της ομάδας. Όπως ο Ολυμπιακός θέλει να είναι πρωταγωνιστής, έτσι και εγώ επιθυμώ να είμαι πρωταγωνιστής με τον Ολυμπιακό μέσα στο γήπεδο Από την πλευρά μου θέλω να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να επιστρέψει στη Φούτμπολ Λιγκ και του χρόνου να συνεχίσω να είμαι μέλος αυτής ομάδας».

Ποιο μήνυμα στέλνεις στον κόσμο του Ολυμπιακού;
«Ο κόσμος πρέπει να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τον Ολυμπιακό. Να έχει πάνω απ’ όλα υπομονή, γιατί σε μια ομάδα, η οποία φτιάχνεται από την αρχή, καθώς θα έρθουν αρκετοί καινούριοι ποδοσφαιριστές, ίσως κάποια στιγμή να υπάρξουν δυσκολίες. Μέσα από αυτές ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βγει πιο δυνατός, ενωμένος και να υπάρξει η ανάλογη συσπείρωση από τον κόσμο. Έτσι ώστε η ομάδα να ξεπεράσει με επιτυχία, οποιοδήποτε εμπόδιο κι αν της παρουσιαστεί στο δρόμο της. Για να μπορέσουμε στο τέλος όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε την άνοδο».

Πηγή: εφημερίδα «Θεσσαλία»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις