GP Καναδά: Μεγάλη νίκη και πρωτιά για τον Φέτελ! (video)

Είχε ξεχάσει πως ήταν μια νίκη στον Καναδά αλλά φέτος το θυμήθηκε… Ας είναι καλά ο Σεμπαστιάν Φέτελ. Ο Γερμανός πιλότος προσέφερε απλόχερα μια μεγάλη επιτυχία στην Ferrari, την πρώτη της μετά το 2004 στο γκραν-πρι αυτό, με τον ίδιο –βέβαια- να βγαίνει διπλά κερδισμένος.

Εκτός της νίκης του, της 50ης του στην καριέρα του, ο Φέτελ πέρασε και στην πρώτη θέση προσπερνώντας τον Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός τερμάτισε στην 5η θέση και πλέον είναι δεύτερος στη βαθμολογία με έναν βαθμό λιγότερο (120π.) από τον Φέτελ. Πίσω από τον Γερμανό, στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Βάλτερι Μποτάς, με τον Μαξ Φερστάπεν να παίρνει την τρίτη θέση.

inner

Η αρχή του αγώνα στιγματίστηκε από μια μεγάλη σύγκρουση με τον Στρολ να κλείνει τον Χάρτλεϊ στη δεύτερη στροφή και τον πιλότο της Toro Rosso να απογειώνεται και τελικά να βγαίνουν και οι δύο εκτός αγώνα.

Όταν αποχώρησε το αυτοκίνητο ασφαλείας από την πίστα του Μόντρεαλ δεν άλλαξε κάτι στις πρώτες θέσεις με τον Χάμιλτον όμως που ήταν στην 4η, να ενημερώνει τους υπεύθυνους της ομάδας του πως αντιμετωπίζει προβλήματα ισχύς στον κινητήρα.

Στο 17ο γύρο ο Βρετανός μπήκε στα πιτς για να αλλάξει γόμα (έβαλε τη supersoft) αλλά ο Ρικιάρντο το εκμεταλλεύθηκε με αποτέλεσμα να περνάει αυτός στην 4η θέση και τον Παγκόσμιο πρωταθλητή στην 5η.

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις