Θριαμβευτικά στην τελική φάση οι δικηγόροι Βόλου (photos)

Η ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, πραγματοποιώντας ντεμαράζ στα τρία τελευταία ματς του 3ου ομίλου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων, ανέτρεψε της εις βάρος της κατάσταση και θα δηλώσει παρούσα για πέμπτη συνεχή χρονιά στην τελική φάση του θεσμού. Το Σάββατο στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής , με ψυχωμένη εμφάνιση και χατ-τρικ του Γιώργου Δανόπουλου, υπέταξε με 3-0 την αθηναϊκή ομάδα Sui Generis.

Η ομάδα του Στέργιου Σιαμέτη, πραγματοποίησε έναν κακό πρώτο γύρο, αφού την εύκολη εντός έδρας επικράτηση με τα Χανιά με σκορ 4-0 (Λιβογιάννης 3, Δανόπουλος), διαδέχθηκαν δύο ήττες με ευρύ σκορ κόντρα στους συνδιεκδικητές της πρόκρισης, πρώτα εντός έδρας από το Ρέθυμνο με σκορ 0-4 και στη συνέχεια εκτός έδρας κόντρα στη Sui Generis (Δ.Σ. Αθηνών) με σκορ 5-2 (Γκανάτσιος, Τζαρτζάνης).

Οι βολιώτες έπρεπε να κάνουν το απόλυτο στα εναπομείναντα τρία παιχνίδια και έδειξαν ότι η ομάδα τους έχει «μέταλλο» μαχητή. Παρότι «εκστράτευσαν» στην Κρήτη με πολλές απουσίες και ολιγομελή αποστολή, κατόρθωσαν να κερδίσουν το Ρέθυμνο σ’ ένα συγκλονιστικό ματς με σκορ 1-2 (Αρβανιτόπουλος, Τσιαμήτας) και τα Χανιά με σκορ 0-2 (Αρβανιτόπουλος 2).

Έτσι, το ματς του Σαββάτου στο γήπεδο της Αγίας Παρασκευής ήταν «τελικός» για τους δικηγόρους Βόλου, που ήθελαν μόνο νίκη για να προκριθούν στην τελική φάση. Παρότι αντιμετώπισαν για μία ακόμη φορά απουσίες βασικών τους ποδοσφαιριστών, οι βολιώτες έδειξαν από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, κόντρα σ’ έναν ποιοτικό αντίπαλο, ότι ήθελαν περισσότερο το ματς. Με συμπαγή αμυντική συμπεριφορά και αιχμή του δόρατος το Γιώργο Δανόπουλο, ο Δ.Σ.Β. κατάφερε σε όλο το ματς να κρατάει τους αντιπάλους μακριά από την εστία  του Βασίλη Μπακαλιάνου και να γίνεται απειλητικός στους κενούς χώρους.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν από νωρίς μπροστά στο σκορ. Στο 7΄ ο Δανόπουλος με απευθείας εκτέλεση φάουλ, έπειτα από ωραία προσποίηση του Τσιαμήτα, έστειλε με το αριστερό την μπάλα χαμηλά στη δεξιά γωνία του αντίπαλου κίπερ κι έγραψε το 1-0.

Στα μέσα του ημιχρόνου, ο Δανόπουλος ανατράπηκε στην περιοχή ενώ ετοιμαζόταν να σκοράρει, αλλά το πέναλτυ που υποδείχθηκε δεν κατάφερε να μετατρέψει σε γκολ ο Τσιαμήτας, που λίγο αργότερα αποχώρησε λόγω τραυματισμού.

Στην επανάληψη, οι βολιώτες μπήκαν και πάλι ψυχωμένα στο γήπεδο, κλείνοντας τους διαδρόμους προς την εστία τους και ψάχνοντας το γκολ στις αντεπιθέσεις. Σε μία απ’ αυτές στο 53΄ ο Γεωργαλιός σούταρε δυνατά με το δεξί, ο τερματοφύλακας απέκρουσε κι ο επερχόμενος Δανόπουλος με ένα υπέροχο όσο και δύσκολο σουτ με το αριστερό, έστειλε την μπάλα ψηλά στη γωνία της εστίας για το 2-0.

Από εκεί και μετά η πλάστιγγα είχε γείρει υπέρ των γηπεδούχων, που είχαν και την ψυχολογία με το μέρος τους. Στο 62΄ ο Λιβογιάννης κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του Sui Generis και σε θέση πλάγια δεξιά. Ο Γιώργος Δανόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση και με το αριστερό έστειλε την μπάλα συστημένη στο απέναντι παράθυρο της εστίας, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την προσωπική του ραψωδία στο παιχνίδι αυτό.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα οι φιλοξενούμενοι αρκέστηκαν σε φλύαρη κυκλοφορία της μπάλας και απείλησαν μόνο σε μία φάση, όταν από το ύψος της μικρής περιοχής και από πλάγια θέση είχαν ένα σουτ στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού.

Με τον τρόπο αυτό και μέσα σε πανηγυρικό κλίμα ολοκληρώθηκε η μεγάλη ανατροπή για την ομάδα του Δ.Σ.Β. που θα είναι και πάλι παρούσα ανάμεσα στις 16 καλύτερες ομάδες της χώρας, στην τελική φάση που θα ξεκινήσει στις 4 Ιουλίου στα γήπεδα της Κοζάνης.

Δ.Σ. ΒΟΛΟΥ (Στέργιος Σιαμέτης): Μπακαλιάνος, Τσούκας (Κανελλής), Καπάτος, Λυμπερδόπουλος, Κασάπης, Γεωργαλιός (Κανταρτζής), Γκανάτσιος, Λιβογιάννης, Γούσιος (Τσόπελας), Τσιαμήτας (Τζαρτζάνης), Δανόπουλος (Σκαλίμης).

Το ρόστερ της ομάδας του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου στην φάση των ομίλων:
Γιάννης Αρβανιτόπουλος: 5 συμμετοχές – 3 γκολ
Απόλλων Βολιώτης: 5 συμμετοχές
Ζήσης Γεωργαλιός: 1 συμμετοχή
Άλκης Γκανάτσιος: 5 συμμετοχές – 1 γκολ
Κώστας Γούσης (τ.): 3 συμμετοχές
Χρήστος Γούσιος: 1 συμμετοχή
Γιώργος Δανόπουλος: 5 συμμετοχές – 4 γκολ
Γιώργος Ζάχος: 4 συμμετοχές
Γιώργος Καζακίδης: 2 συμμετοχές
Θοδωρής Κανελλής: 4 συμμετοχές
Αντώνης Κανταρτζής: 1 συμμετοχή
Θοδωρής Καπάτος: 6 συμμετοχές
Χρήστος Καραβασίλης: 1 συμμετοχή
Αντώνης Κασάπης: 4 συμμετοχές
Γιάννης Λιβογιάννης: 6 συμμετοχές – 3 γκολ
Στέργιος Λυμπερδόπουλος: 3 συμμετοχές
Ηρακλής Μέτσκας: 2 συμμετοχές
Νίκος Μόσχος: 4 συμμετοχές
Βασίλης Μπακαλιάνος (τ): 3 συμμετοχές
Αντώνης Μπουρτζής (τ)
Βαγγέλης Πέππας
Αποστόλης Ρηγόπουλος: 1 συμμετοχή
Παναγιώτης Σαράφης
Γιώργος Σκαλίμης: 4 συμμετοχές
Λευτέρης Σολιδάκης: 1 συμμετοχή
Γιάννης Τερλεξής
Βασίλης Τζαρτζάνης: 5 συμμετοχές – 1 γκολ
Γιάννης Τσάτσος: 1 συμμετοχή
Αποστόλης Τσιαμήτας: 6 συμμετοχές – 1 γκολ
Δημήτρης Τσόπελας: 2 συμμετοχές
Γιάννης Τσούκας: 3 συμμετοχές

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις