Από την Αρχαία Πύδνα στη Τήνο, και από τη Τήνο στο Ελσίνκι έφτασαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου! (photos)

Συνέχεια στην αδιάκοπη δράση τους έδωσαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου αγωνιζόμενοι το απόγευμα του Σαββάτου σε 3 αγώνες που έγιναν στη Τήνο, στην Αρχαία Πύδνα, ακόμη και στο Ελσίνκι. Αναλυτικότερα οι συμμετοχές είχαν ως εξής:

Τη θρησκευτική – πολιτισμική ιστορία της Βόρειας Πιερίας και την τουριστική ανάδειξή της με την σύγχρονη αθλητική πραγματικότητα συνδύασε ο 4ος Αγώνας Δρόμου «Το Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου», ο οποίος έγινε το Σάββατο με αφετηρία το μνημείο του Αποστόλου Παύλου στη Μεθώνη και τερματισμό την Αρχαία Πύδνα. Ιδιαίτερα τιμητική και ξεχωριστή ήταν η συμμετοχή του Νίκου Μαλάτου, αθλητή ΑμεΑ από τους Αργοναύτες Βόλου, ο οποίος καταχειροκροτούμενος διήνυσε με το αναπηρικό αμαξίδιο τα 9.700 μέτρα της διαδρομής σε 2 ώρες και 11 λεπτά συνοδευόμενος από τον Σωτήρη Σταμούλη. Το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα έγινε υπό έντονη βροχή κάτι που κάνει ακόμη πιο αξιέπαινη τη προσπάθεια όλων, και του Νίκου Μαλάτου. Δύο δρομείς έδωσαν το παρόν στον αγώνα από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου. Ο Μπάμπης Μπάρδας και η Νεραντζούλα Πραγματευτή.

Την τιμητική τους είχαν και φέτος οι Βολιώτες δρομείς που αγωνίστηκαν στο 5ο Tinos Running Experience. Ο αγώνας έγινε το Σάββατο το απόγευμα στη Τήνο, και όσον αφορά την εκπροσώπηση του Βόλου υπήρξε επανάληψη ακριβώς όσων έγιναν στον αγώνα του 2017. Έτσι νικητής στον Ημιαραθώνιο αναδείχθηκε ο Νίκος Σκούταρης, ο δρομέας από τον Βόλο που μένει στην Αθήνα και τερμάτισε πρώτος και πέρυσι. Στον Ημιμαραθώνιο έτρεξε επίσης η δρομέας του ΣΔΥ Βόλου Αλεξία Τζήμου που και το 2017 συμμετείχε στον ίδιο αγώνα.

Tέσσερις Έλληνες έτρεξαν το Σάββατο στον Ημιμαραθώνιο του Ελσίνκι, τον δεύτερο αγώνα αυτής της απόστασης που έγινε στη πρωτεύουσα της Φινλανδίας σε σύντομο χρονικό διάστημα και είχε 2.208 συμμετοχές. Και σε αυτή τη διοργάνωση ο ΣΔΥ Βόλου είχε εκπροσώπηση, με την Άρτεμι Φιλίππου να τερματίζει τα 21,1 χιλιόμετρα παίρνοντας τη 280η θέση στη γενική κατάταξη. Πριν 3 βδομάδες στον άλλο Ημιμαραθώνιο της ίδιας πόλης είχαν τρέξει από τον ΣΔΥΒ η Μαρία Διαμαντοπούλου και η Ευαγγελία Παπαχρήστου.

Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη και άνοιξαν οι εγγραφές για τον 4ο Αγώνα Δρόμου Καλών Νερών

Ο 4ος Αγώνας Δρόμου Καλών Νερών προγραμματίστηκε να γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου με αγώνες αποστάσεων 5 και 10 χιλιομέτρων, και επίσης με παιδική διαδρομή 500 μέτρων. Στο σάιτ του ΣΔΥ Βόλου www.sdyvolou.gr οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν τη προκήρυξη και να κάνουν την εγγραφή. Σημειώνεται ότι όσοι βρίσκονται στον Βόλο μπορούν να γράφονται απευθείας στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160. Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν στις 3 Σεπτεμβρίου .

Το 31ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Αθλητών Στίβου 2018 θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη στις 23 και 24 Ιουνίου. Τα μέλη του ΣΕΒΑΣ Μαγνησίας και του ΣΔΥ Βόλου που θέλουν να συμμετέχουν θα πρέπει να το ζητήσουν από τον Κώστα Κυριαζή (τηλ.2421071770) μέχρι τη Πέμπτη 14 Ιουνίου. Την επόμενη ημέρα θα σταλούν οι δηλώσεις συμμετοχής και συνεπώς δεν θα γίνονται άλλες εγγραφές.

Ο προγραμματισμός του ΣΔΥΒ δεν σταματά εδώ, και έτσι ο 5ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Δάσους Κουρί Αλμυρού προγραμματίστηκε από τώρα, για το Σάββατο 11 Μαΐου 2019. Ήδη έχει οριστεί και η ημερομηνία για τον 5ο Ημιμαραθώνιο Βόλου / 26ο Δρόμο Υγείας, που θα γίνει το Σάββατο 13 Απριλίου 2019.

Θυμίζονται οι αγώνες που έχουν προγραμματιστεί για το υπόλοιπο του 2018 με διοργάνωση ή συνδιοργάνωση ή με την υποστήριξη του ΣΔΥΒ: Ένας νέος αγώνας, ο Historic Run θα γίνει σε συνεργασία με το Μουσείο Τσαλαπάτα στις 30 Σεπτεμβρίου. Η μεγάλη φιλανθρωπική γιορτή, το 6ο Τρέχω για την ΦΛΟΓΑ, θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου. Ο 2ος Ημιμαραθώνιος Αλμυρού «Almyros City – Zerelia Lakes» επίσης θα πραγματοποιηθεί στις 7 Οκτωβρίου. Στις 14 Οκτωβρίου θα γίνει ο 18ος Ρήγειος Δρόμος στο Βελεστίνο. O 4ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου Χανίων Πηλίου θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου. Μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων ο Βόλος θα γιορτάσει με το 3ο Volos Santa Run.

Λήγει και η παράταση των εγγραφών για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας

Στα ύψη βρίσκεται και φέτος παγκοσμίως το ενδιαφέρον για συμμετοχή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας και τους παράλληλους αγώνες που θα γίνουν στις 11 Νοεμβρίου, και περισσότεροι από 50.000 δρομείς θα λάβουν μέρος ενώ αρκετοί δεν θα μπορέσουν να συμμετέχουν επειδή δεν υπάρχει χώρος για περισσότερους! Το πλέον χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι οι εγγραφές ολοκληρώνονται μισό χρόνο πριν γίνει ο αγώνας. Ο ΣΔΥΒ εξασφάλισε παράταση για τις εγγραφές των μελών του ως τη Πέμπτη 14 Ιουνίου. Μετά την ημερομηνία αυτή οποιαδήποτε προσθήκη ή αλλαγή θα είναι αδύνατη καθώς θα σταλθεί η τελική λίστα συμμετοχών στη διοργάνωση. Εγγραφές και άλλες πληροφορίες για τη διαδικασία, τη μετάβαση, διαμονή, στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160, τηλ.2421023523.