Λεουτσάκος: « Σε λίγο κινδυνεύουμε να μας πάρουν τα γραφεία»

Δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Fair Play 96,1 της Θεσσαλονίκης έκανε ο πρόεδρος της Φούτμπολ Λιγκ, Λεωνίδας Λεουτσάκος, ο οποίος μίλησε για τον κίνδυνο κατάσχεσης των γραφείων, αλλά και για την επαφή που υπήρξε σχετικά με την Super League για την αγωγή που έχει κατατεθεί σε βάρος της.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την αγωγή στη Super League:

«Είναι ένα θέμα το οποίο συζητείται βάσει νόμου. Μέχρι το 2006 είχαν δοθεί κάποια χρήματα, αλλά στη συνέχεια δεν πήραμε τίποτα. Προσπαθήσαμε να έρθουμε σε συνεννόηση με τη Super League, υπήρχε κι ένα δάνειο από την Αγροτική που μας είχε υποσχεθεί η Super League ότι θα το πληρώσει και πήγε από τις 300.000 στα 2,1 εκατ. ευρώ. Σε λίγο κινδυνεύουμε να μας πάρουν τα γραφεία. Επικοινώνησα την Κυριακή με τον κ. Γκαγκάτση και η πλευρά της Super League θεωρεί ότι κακώς έγινε η αγωγή μας. Δεν αντέχει αυτή η κατηγορία να υποστεί κι άλλα».

Για τις σκέψεις του Υφυπουργού Αθλητισμού για αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων:

«Εμείς ακόμα επίσημα δεν ξέρουμε κάτι συγκεκριμένο. Το μόνο που ακούμε είναι ότι, αν γίνει, θα υπάρχουν εγγυημένα λεφτά στις ομάδες για τα επόμενα πέντε χρόνια. Εμείς έχουμε κάνει ήδη αυτό που έπρεπε να κάνουμε, την αναδιάρθρωση από 18 σε 16 ομάδες».

Για τις φήμες περί στημένων αγώνων:

«Εγώ δε λέω ότι εδώ είναι το… πρωτάθλημα των αγγέλων. Δεν μπορούμε να μειώσουμε την κατάσταση από τη μία ημέρα στην άλλη χωρίς να υπάρχουν έσοδα. Εμείς ζητήσαμε από τον Υφυπουργό να βάλει δικλείδες ασφαλείας. Οι πρωταγωνιστές, επίσης, είναι οι ποδοσφαιριστές. Το έχουμε πει στον ΠΣΑΠ, κι αυτοί θα πρέπει να βάλουν δικλείδες ασφαλείας. Είναι η πρώτη φορά, βέβαια, που υπάρχει περίπτωση το κράτος να δώσει λεφτά στις ομάδες. Και θα πρέπει, φυσικά, να υπάρξει ισομερής κατανομή των χρημάτων. Δεν ξέρω πώς θα προχωρήσει το πλάνο του Υπουργού, ξέρω μόνο ότι υπάρχουν τα λεφτά».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις