Κρας τεστ στη Super League, εκλογές για νέο πρόεδρο και απόφαση για αναδιάρθρωση

Ο κύβος ερρίφθη! Μετά τη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, με τους Γκαγκάτση και Δάρα, η Super League οδηγείται σε ένα καυτό διοικητικό συμβούλιο με δύο βασικά θέματα. Το πρώτο είναι η εκλογή νέου προέδρου και το δεύτερο η συζήτηση για την αναδιάρθρωση.

Πρόκειται για δύο καυτά θέματα που έχουν να κάνουν με τους ευρύτερους συσχετισμούς δυνάμεων τόσο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο όσο και στην ΕΠΟ.

Ο απερχόμενος πρόεδρος, Γιώργος Στράτος, δεν είχε τη στήριξη του Ολυμπιακού ενώ μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ίσως ήταν πιο κοντά στην ΑΕΚ, τουλάχιστον με βάση τη στάση που κράτησε στην ψηφοφορία που έγινε στην ΕΠΟ για τον ορισμό ξένου διαιτητή στον τελικό και στην οποία ταυτίστηκε με τη θέση που εξέφρασε η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν βγει ονόματα υποψηφίων για τη θέση του προέδρου της Super League, με δεδομένο όμως ότι παίρνει εξ οφίτσιο τη θέση αντιπροέδρου στην Ε.Ε. της ΕΠΟ και αποκτάει δικαίωμα ψήφου, δίνει άλλη διάσταση στο θέμα, διότι αυτή τη στιγμή ΑΕΚ και ΠΑΟΚ εμφανίζονται ισοδύναμοι στην Ε.Ε. της ομοσπονδίας και συνεπώς μία ψήφος μπορεί να έχει μεγάλη σημασία.

Όσον αφορά στη συζήτηση περί αναδιάρθρωσης, για πρώτη φορά τόσο οι μεγάλες ΠΑΕ όσο και οι λεγόμενες μικρομεσαίες θα ανοίξουν τα χαρτιά τους για το τι πρωτάθλημα θέλουν, αφού προηγουμένως πληροφορηθούν αρμοδίως για τις παροχές και τις προτάσεις Βασιλειάδη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 21/06/2018 στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League.

Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1/ Εκλογή Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου του Δ.Σ. (λόγω επικείμενης λήξης της θητείας των κ.κ. Γ. Στράτου και Χ. Δάρα).

2/ Ενημέρωση των Μελών του Δ.Σ. από τον κ. Χ. Δάρα & τον Δ/ντα Σύμβουλο κ. Β. Γκαγκάτση για τη συνάντησή τους με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γ. Βασιλειάδη για θέματα αναδιάρθρωσης του Πρωταθλήματος.

3/ Επικύρωση βαθμολογιών Πρωταθλημάτων Υποδομής.

4/ Διάφορα:

Διενέργεια διαγωνισμού για την ασφάλιση ποδοσφαιριστών.
Επιλογή επίσημης μπάλας Πρωταθλήματος Super League ΣΟΥΡΩΤΗ, 2018 – 2019
Ανανέωση σύμβασης παροχής υπηρεσιών οδικής μεταφοράς διαιτητών.
Ανανέωση σύμβασης για την παροχή φωτογραφικών υπηρεσιών αγώνων Super League.
Διενέργεια διαγωνισμού για την παροχή δικαιωμάτων συλλογής συλλεκτικών αυτοκόλλητων Πρωταθλήματος Super League ΣΟΥΡΩΤΗ.
Επιλογή εταιρείας καθαρισμού.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις