“Πεντάρα” στην πρεμιέρα η Ρωσία

Με τον Αλεξάντρ Γκολόβιν να κάνει ένα απολαυστικό παιχνίδι και να σκοράρει στο φινάλε με φάουλ και να μοιράζει δύο ασίστ και τον Τσερίσεφ να σημειώνει δύο γκολ το ένα καλύτερο από το άλλο η Ρωσία επικράτησε άνετα στο εναρκτήριο παιχνίδι του 21ου Παγκοσμίου Κυπέλλου με 5-0 των Σαουδαράβων. Ο Γκαζίνσκι με κεφαλιά στο 12ο λεπτό ύστερα από σέντρα του Γκολόβιν έκανε το 1-0.

Οι Ρώσοι παρά την έξοδο του Τζαγκοέφ από τον αγώνα με τραυματισμό, πήραν πράγματα από τον Τσερίσεφ που τον αντικατέστησε και αυτός δύο λεπτά πριν το φινάλε του 1ου μέρους καθάρισε με πανέμορφο γκολ το ματς για το 2-0. Ο Τζιούμπα που επίσης ήρθε από τον πάγκο στο ματς, έκανε το 3-0 με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Γκολόβιν. Όλα τα λεφτά το μαγικό γκολ με το αριστερό εξωτερικό φάλτσο του Τσερίσεφ για το 4-0, με απευθείας χτύπημα φάουλ ο Γκολόβιν το 5-0 στο 94’.

Το ματς

Η οικοδέσποινα δεν είχε όρεξη για περιπέτειες στην πρεμιέρα και μετά το πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο, έβαλε μπροστά το σχέδιο της για να πάρει μια άνετη νίκη. Η άμυνα της Σαουδικής Αραβίας έδειξε ευάλωτη στην πίεση από το ξεκίνημα και μετά από τρία κόρνερ που κέρδισε η γηπεδούχος άνοιξε το σκορ. Μετά από μια απομάκρυνση η μπάλα έφτασε στον Γκολόβιν που σέντραρε ιδανικά στο δεύτερο δοκάρι για τον Γκαζίνσκι. Ο παίκτης της Κράσνονταρ εκμεταλλεύτηκε και το γλίστρημα του αντιπάλου και με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Αμπντουλά για το 1-0.

Η Ρωσία υπέστη ένα σοκ στο 24’ με τον τραυματισμό του Άλαν Τζαγκόεφ που ένιωσε ένα τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο και αντικαταστάθηκε από τον Τσερίσεφ και άφησε τον χώρο στους αντιπάλους προκειμένου να βρει ένα δεύτερο γκολ στην κόντρα.

Ο παίκτης της Βιγιαρεάλ αφού βρήκε τα πατήματα του στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ, αφού μετά την πάσα του Σμολόφ, άδειασε με ένα σκάψιμο δύο αντιπάλους , τον Αλμπουράικ και τον Ομάρ και με δυνατό αριστερό σουτ κεραυνοβόλησε τον Αμντουλά για το 2-0.

Το δεύτερο μέρος κύλησε σε μεγάλο του διάστημα χωρίς φάσεις, με τους Σαουδάραβες να προσπαθούν ανάμεσα στο 50’ και το 60’ να απειλήσουν και το έπραξαν με τον Αλ Σαλαουί να μην μπορεί να βρει τη μπάλα από κοντά στο 56’, ενώ στο 58’ ο Σαλμάν είχε κεφαλιά έξω από καλή θέση. Ο Τσερτσέσοφ θέλησε να φρεσκάρει την επιθετική του γραμμή με την είσοδο του Τζούμπα και αυτός μόλις ένα λεπτό και κάτι μετά την είσοδο του στο παιχνίδι πήρε άλλη μια έξοχη σέντρα του Γκολόβιν και με κεφαλιά έκανε το 3-0 μέσα σε αποθέωση.

Στο 90’ ο Τσερίσεφ σημείωσε ένα ακόμα απίθανο γκολ με το εξωτερικό φάλτσο, αφού ο Τζιούμπα του κατέβασε τέλεια την μπάλα, για να σουτάρει με το αριστερό λίγο μέσα από την περιοχή, από πλάγια θέση, ενώ ο μαέστρος Γκολόβιν έκανε το 5-0 με φάουλ στο 90+4’.

Οι συνθέσεις:
Ρωσία (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ): Ακινφέεφ, Μάριο Φερνάντες, Κουτέποφ, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόφ, Ζομπνίν, Γκαζίνσκι, Γκολόβιν, Σαμέντοφ (64΄Κουζιάεφ), Τζαγκόεφ (24’ λ.τ Τσερίσεφ), Σμόλοφ (70’ Τζούμπα)

Σαουδική Αραβία (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Αλ-Μαγιούφ, Αλ-Μπρεΐκ, Οσ. Χαουσαουί, Ομ. Χαουσαουί, Αλ-Σαρανί, Οταΐφ (64΄Φαχάντ), Αλ-Νταουσαρί, Αλ-Φαράζ, Αλ-Τζασάμ, Αλ-Σερί, Αλ-Σαλάουι (84’ Ασίρι)

 

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις