Πρόταση της ΑΕΚ σε Καρτάμπια, στα υπόψη και οι Μπιφουμά και Μέντες

Η απόκτηση εξτρέμ (και σέντερ φορ) αποτελεί προτεραιότητα για την ΑΕΚ και φαίνεται πως οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται σε… πυρετό για την τελική επιλογή και απόκτηση παίκτη.

Σύμφωνα με πηγές της «Ώρας για Σπορ» από την Ισπανία, που πάντως όπως τονίζει η εφημερίδα δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την ΑΕΚ, έχει γίνει πρόταση στη Λα Κορούνια για τον Φεντερίκο Καρτάμπια. Πρόκειται για τον 25χρονο Αργεντινό με ισπανικό διαβατήριο που παίζει κυρίως ως δεξί εξτρέμ αν και αριστεροπόδαρος και δεσμεύεται μέχρι το 2021. Φέτος είχε 20 συμμετοχές, 2 γκολ και 1 ασίστ, συνολικά μετρά 105 συμμετοχές και 9 γκολ στη μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας (έχει παίξει για αρκετά χρόνια στη Βαλένθια) και η Ντέπορ δεν είναι τόσο βέβαιο πως θέλει να τον παραχωρήσει. Λόγω, δε, του καλού βιογραφικού και της μεταπωλητικής του αξίας ο ανταγωνισμός από ομάδες της La Liga μπορεί να είναι ισχυρός.

Στην ΑΕΚ εξετάζουν κι άλλες λύσεις. Μια από αυτές είναι, όπως αναφέρει η Live Sport, o Τιεβί Μπιφουμά. Ο 26χρονος Γάλλος με ρίζες από το Κονγκό (με το οποίο είναι και διεθνής), που μπορεί να παίξει στα άκρα αλλά και ως φορ, είναι ελεύθερος μετά από μια πολύ καλή χρονιά με την Οσμανλίσπορ στην Τουρκία, όπου μέτρησε 31 συμμετοχές, 6 γκολ και 2 ασίστ. Ο παίκτης φέρεται θετικός στο ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα αλλά και να υπογράψει άμεσα δίχως να περιμένει καιρό μέχρι να βρει κάτι καλύτερο.

Τέλος, η «Ώρα για Σπορ» αναφέρει πως έχει τεθεί υπόψη της ΑΕΚ και εξετάζεται η λύση του Ράιαν Μέντες, του 28χρονου ακραίου από το Πράσινο Ακρωτήρι που είναι κάτοχος γαλλικού διαβατηρίου. Δεσμεύεται με την Καϊσερίσπορ μέχρι το 2020 και φέτος είχε 39 συμμετοχές, 7 γκολ και 7 ασίστ, ενώ για την απόκτησή του ίσως ενδιαφερθούν μεγάλες ομάδες της Τουρκίας (και όχι μόνο), πράγμα που θα δυσκολέψει το έργο της «Ένωσης» εφόσον αποφασίσει να κινηθεί.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις