Φαβορί η Ουρουγουάη απέναντι στην Αίγυπτο

Το δεύτερο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής για τον Α’ όμιλο του Παγκοσμίου κυπέλλου, ανάμεσα στην Αίγυπτο και την Ουρουγουάη διεξάγεται σήμερα στις 15.00 στο Εκατερίνεμπουργκ (ΕΡΤ1).

Η Αίγυπτος επιστρέφει ύστερα από 28 χρόνια σε τελική φάση  του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο ενθουσιασμός έχει εκτοξευθεί εν αναμονή της σημερινής πρεμιέρας κόντρα στην Ουρουγουάη. Η αισιοδοξία επιτείνεται και από το γεγονός ότι ο σούπερ σταρ Σαλάχ, είναι καλά τουλάχιστον ιατρικά, όμως δύσκολα θα ξεκινήσει στο βασικό σχήμα στο σημερινό παιχνίδι. Κι αυτό, καθώς έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος των προπονήσεων.

«Παίζουμε κόντρα σε μια από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου, που διαθέτει παίκτες με απίστευτη ποιότητα. Όμως, γι’ αυτό ήρθαμε στο Μουντιάλ. Για να αντιμετωπίσουμε τους κορυφαίους», τόνισε ο προπονητής της Αιγύπτου Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Η Ουρουγουάη διαχρονικά ήταν από τις ατραξιόν του Μουντιάλ, καθώς αποτελεί την μικρότερη πληθυσμιακά χώρα που έχει αναδειχθεί Παγκόσμια πρωταθλήτρια, κάτι που κατάφερε μάλιστα δύο φορές (1930-1950). Διαθέτει μια εξαιρετικά ταλαντούχο γενιά ποδοσφαιριστών, με τον «μαέστρο» Ταμπάρες να την καθοδηγεί σε τέταρτο Μουντιάλ, ενώ υπάρχει τεράστιος ενθουσιασμός από πλευράς κόσμου. Πραγματοποίησε σταθερή πορεία στην προκριματική διαδικασία, κέρδισε σχετικά ελεγχόμενα το εισιτήριο για τα γήπεδα της Ρωσίας, τερματίζοντας στη 2η θέση πίσω από την Βραζιλία, ενώ ο Καβάνι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 10 γκολ. Εγκαταστάθηκε επί ρωσικού εδάφους την περασμένη Κυριακή, με τον Ταμπάρες να μην αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, ενώ στην ενδεκάδα της ξεχωρίζει το επιθετικό δίδυμο Καβάνι-Σουάρες, που αποτελεί τη γραμμή κρούσης με τα περισσότερα γκολ απ’ όλες τις συμμετέχουσες ομάδες του Μουντιάλ.

Πιθανές ενδεκάδες:

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Ελ Χανταρί, Φατί, Σαμίρ, Χεγκάζι, Αμπντελσφαφί, Μόρσι, Χαμέντ, Τρεζεγκέ, Αλ Σαΐντ, Σόμπι, Μόνσεν.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Βαλέρα ή Περέιρα, Γκοδίν, Χιμένες, Κάσερες, Νάντες, Βεσίνο, Μπετανκούρ, Ντε Αρασκαέτα, Σουάρες, Καβάνι.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις