Μουντιάλ: Μαρόκο-Ιράν αναμετρώνται σήμερα για τον 2ο όμιλο

Στην Αγία Πετρόπουληστις 18.00  θα παίξουν σήμερα Μαρόκο-Ιράν για τον δεύτερο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το Μαρόκο, που δεν δέχτηκε ούτε ένα γκολ στον προκριματικό γύρο, επιστρέφει σε Μουντιάλ ύστερα από 20 χρόνια. Με περισσότερους από 11.000 οπαδούς στο πλευρό του κατεβαίνει με φιλοδοξίες και μεγάλη αισιοδοξία. Θετικά τα μηνύματα στα τελευταία φιλικά. Επί Ελβετικού εδάφους έφερε 0-0 με την Ουκρανία και κέρδισε 2-1 με ανατροπή την Σλοβακία. Την περασμένη Παρασκευή ταξιδέψε στην Εσθονία, έπιασε την καλύτερη έως τώρα απόδοση και κέρδισε με 3-1. Ανεβάζουν στροφές οι σταρ Μπελιχάντα και Ζίγεκ ενώ επιθετικά παρά την αφλογιστία του επίπλου φορ Μπουντάιμπ, βρήκε σκόρερ στα πρόσωπα των Κααμπί και Νεσίρι και δεν αποκλείεται ο πρώτος να ξεκινήσει βασικός. Παραμένει εκτός ο έμπειρος μεσοαμυντικός Ντιράρ, που είναι όμως κοντά στην επιστροφή του και ίσως να προλάβει το δεύτερο παιχνίδι.
Το Ιράν έβγαλε διά περιπάτου την προκριματική φάση, αλλά παράλληλα έχει αλλάξει ριζικά νοοτροπία και φιλοσοφία σ’ αυτή την επταετία του Κεϊρόζ, ο οποίος πέτυχε να το οδηγήσει δεύτερη φορά σε τελική φάση. Γκραν φαβορί για αποκλεισμό, ο όμιλος, άλλωστε, δεν επιτρέπει και πολλές αισιόδοξες σκέψεις. Παρόλα αυτά στις τάξεις του υπάρχει αποφασιστικότητα. Μια προετοιμασία που όντως είχε τα προβληματάκια της, ήθελε περισσότερα φιλικά, αλλά πρώτα η εθνική μας και στη συνέχεια το Κόσοβο, ανέβαλαν το προγραμματισμένες συναντήσεις. Στο 2-1 από την Τουρκία η εικόνα που έβγαλε ήταν μάλλον μπερδεμένη και με ανάλογα μπερδεμένη ενδεκάδα στο 1-0 με την Λιθουανία. O Kεϊρόζ χρησιμοποίησε κατά μεγάλο ποσοστό το σχήμα που έχει στο μυαλό του για την πρεμιέρα, είχε και πάλι πάντως ένα θέμα στο δημιουργικό κομμάτι.

Πιθανές ενδεκάδες:

ΜΑΡΟΚΟ: Μουνίρ, Αμραμπάτ, Μπενατία, Σαΐς, Χακίμι, Ελ Αχμάντι, Μπουσουφά, Αρίτ, Μπελχάντα, Ζίγεκ, Ελ Μπουταΐμπ.

ΙΡΑΝ: Μπεϊρανσβάντ, Ρεζαεϊάν, Πουραλιγκαντζί, Τσεσμί, Μοχαμάντι, Χατζισαφί, Εμπραχίμι, Μασούντ, Αλιρέζα, Ανσαριφάντ, Αζμούν.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις