Εν αναμονή εξελίξεων στο τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου

Την περασμένη Τετάρτη ήταν η τελευταία μέρα για τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν πρόταση στο Δ.Σ. του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 για την ανάληψη του τμήματος μπάσκετ του συλλόγου. Όπως έκανε γνωστό η διοίκηση του Ερασιτέχνη, με ανακοίνωσή της την Δευτέρα 11 Ιουνίου, ομάδα παλαιμάχων καλαθοσφαιριστών του Ολυμπιακού κατέθεσε πρόταση και οι συζητήσεις ήταν σε καλό δρόμο. Το ενδιαφέρον είχε να κάνει με την ανάληψη και λειτουργία του ανδρικού τμήματος και των αντίστοιχων τμημάτων της Ακαδημίας. Ο Ολυμπιακός, ως γνωστόν, τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική, επιστρέφοντας στην εθνικές κατηγορίες ύστερα από εννέα χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κίνηση αυτή δεν προχώρησε, τη στιγμή που προέκυψαν κάποια προβλήματα στην πορεία και παραμένει άγνωστο, αν τα άτομα που αρχικά είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον να ασχοληθούν με το τμήμα, θα επανέλθουν εκ νέου, συζητώντας με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη.

Η διοικούσα επιτροπή που λειτουργούσε τα τμήματα μπάσκετ (ανδρικό και γυναικείο) έχει παραιτηθεί, με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη να αναζητεί άτομα, που θα έχουν τη διάθεση και την οικονομική δυνατότητα να «τρέξουν» τα τμήματα, σε μια απαιτητική χρονιά για τον Ολυμπιακό, με το ανδρικό τμήμα να έχει σαφώς περισσότερα έξοδα, σε σχέση με πέρυσι. Οι κινήσεις, πάντως, συνεχίζονται και μέχρι την Δευτέρα αναμένονται εξελίξεις.

Ο χρόνος κυλά, θα πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση και ο Ολυμπιακός να ξεκινήσει τον προγραμματισμό για τη νέα χρονιά.

Όσον αφορά τη γυναικεία ομάδα, είναι πολύ πιθανό τη λειτουργία της να την αναλάβει ο Ερασιτέχνης (αν δεν βρεθούν κάποια άτομα), με τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται τη νέα χρονιά στην Α2 Εθνική κατηγορία, μετά τον υποβιβασμό από την Α1. Στην περίπτωση αυτή, ο σύλλογος θα στηριχθεί, κυρίως σε κορίτσια από το Βόλο, ενώ θα γίνουν και ορισμένες προσθήκες στο ρόστερ. Θα υπάρξει νέος προπονητής, καθώς δεν συνεχίζει στον Ολυμπιακό ο Μιχάλης Καπουρνιώτης, ενώ παραμένει άγνωστο ποια κορίτσια από το περσινό ρόστερ θα παραμείνουν στην ομάδα.