Με VAR και τύχη η Γαλλία, 2-1 την Αυστραλία

Η μονοδιάστατη Γαλλία εγκλωβίστηκε από τους μαχητικούς Αυστραλούς, αλλά με τη βοήθεια του VAR και της τύχης επικράτησε με 2-1 και ξεκίνησε με νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Σε ένα παιχνίδι το οποίο γρήγορα θα ξεχαστεί η Γαλλία επιβλήθηκε με 2-1 επί της Αυστραλίας. Οι τρικολόρ ήταν κακοί και χρειάστηκαν αρκετή δόση τύχης για να μην ξεκινήσουν την πορεία τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο με γκέλα.

Αυτά είναι τα πράγματα που θα κρατήσουμε από το παιχνίδι.

1. ΠΙΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ

Μόλις βγήκαν οι ενδεκάδες των δύο ομάδων η πρώτη μας απορία ήταν ποιος θα κάνει παιχνίδι για τη Γαλλία. Πογκμπά και Τολισό ήταν οι δύο παίκτες που θεωρητικά θα αναλάμβαναν το συγκεκριμένο καθήκον. Το αποτέλεσμα; Η εικόνα της Γαλλίας στο πρώτο ημίχρονο να συνοδεύεται άνετα με το… “Παράλληλα, περπατάμε παράλληλα” του Νότη Σφακιανάκη.

Οι παίκτες του Ντεσάμπ γύριζαν την μπάλα από τα δεξιά προς τα αριστερά και ξανά πάλι πίσω. Εμπαπέ και Γκριεζμάν έκαναν συνέχεια κινήσεις στην πλάτη της άμυνας αλλά δεν υπήρχε κανένας να τους δώσει την μπάλα. Μοναδικές περιπτώσεις που συνέβη αυτό; Η φάση του Εμπαπέ στο 2′ που βγήκε απέναντι από τον Ράιαν, αλλά ο τερματοφύλακας των Αυστραλών έδιωξε σε κόνρνερ και η άλλη στο 43′ όταν ο Σέινσμπουρι πρόλαβε τον Γκριεζμάν πριν αυτός βρεθεί απέναντι από τον τερματοφύλακα των “καγκουρό”.

Πέρα από αυτά απολύτως τίποτα μεσοεπιθετικά για τους Γάλλους στο πρώτο ημίχρονο που έδειξαν τη βασική τους αδυναμία στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

2. ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ

Όταν έγινε η κλήρωση όλοι τους έδωσαν τον τίτλο του αουτσάιντερ του ομίλου. Οι Αυστραλοί όμως επιβεβαίωσαν τον τίτλο της σκληροτράχηλης ομάδας. Στο αμυντικό κομμάτι πήρε άριστα απέναντι στη Γαλλία βρίσκοντας απάντηση μέσα από τη διπλή γραμμή άμυνας στο βασικό μειονέκτημα τους.

Πολλοί περίμεναν ότι η έλλειψη ταχύτητας στους ψηλούς κεντρικούς αμυντικούς  θα ήταν πρόβλημα απέναντι στους Εμπαπέ, Γκριεζμάν και Ντεμπέλέ. Ωστόσο, η αλληλοκαλύψεις δούλεψαν εξαιρετικά και αυτό ανάγκασε τους Γάλλους να σηκώσουν την μπάλα ψηλά. Άντε να πάρει κεφαλιά ο Γκριεζμάν από τους στόπερ της Αυστραλίας που του έριχναν ένα κεφάλι.

3. ΘΑ VAR-ΕΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ

Ο Κώστας Μπράτσος σας έγραψε για το ματς της Ισπανίας με την Πορτογαλία και την Ισπανία για το VAR που είναι και δεν είναι εδώ. Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου καλωσορίσαμε με κάθε επισημότητα το VAR στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ναι, το είδαμε και σε άλλα ματς μέχρι τώρα. Πρώτη φορά όμως είχαμε αλλαγή απόφασης τόσο κομβική και αφού ο ίδιος ο διαιτητής ζήτησε και είδε το ριπλέι της φάσης.

Φυσικά, αναφερόμαστε στο πέναλτι υπέρ της Γαλλίας το οποίο σωστά έδωσε ο Αντρές Κούνια. Ο Πογκμπά έκανε τη μοναδική σωστή κάθετη πάσα του στο ματς και ο Ρίσντον ανέτρεψε τον Γκριεζμάν που έβγαινε απέναντι από τον Ράιαν. Η τεχνολογία βοήθησε τον Κούνια και στο 2-1 με τον Πογκμπά αφού ο βομβητής ενημέρωσε αμέσως τον Ουρουγουανό διαιτητή ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή.

4. Η ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ ΤΟΥ ΠΟΓΚΜΠΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ

Δίχως αμφιβολία ένα από τα πράγματα που σίγουρα θα θυμόμαστε από αυτό το ματς ήταν το τυχερό γκολ του Πογκμπά το οποίο και έδωσε τη νίκη στους τικολόρ. Ο Ζιρού συνεργάστηκε υπέροχα με τον Πογκμπά, ο οποίος πήγε να τσιμπήσει την μπάλα πάνω από στον Μπέχιτς. Από την κόντρα η μπάλα πέρασε πάνω απ’ τον Ράιαν, χτύπησε στο δοκάρι και στη συνέχεια πέρασε τη γραμμή για το 2-1!

 

Με αυτόν τον τρόπο η Γαλλία πήρε το τρίποντο απέναντι στην Αυστραλία και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ωστόσο, σίγουρα η εικόνα των τρικολόρ προβλημάτισε τον Ντιντιέ Ντεσάμπ. Ειδικά ο άξονας της Γαλλίας με τους Πογκμπά και Τολισό δεν δείχνει να δουλεύει.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Kazan Arena

Διαιτητής: Αντρές Κούνια

Βοηθοί: Νίκολας Ταράν, Μαουρίσιο Εσπινόσα

 

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερνάντεθ, Πογκμπά, Τολισό, Καντέ, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ, Εμπαπέ.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ράιαν, Μίλιγκαν, Μπεχίτς, Ρίσντον, Σέινσμπερι, Μούι, Γέντινακ, Ρόγκιτς, Λέκι, Κρούζε, Νάμπουτ.

 

Γκολ: 58′ (πεν) Γκριεζμάν, 81′ Πογκμπά / 62′ (πεν) Γέντινακ

Κίτρινη κάρτα: Τολισό / Λέκι, Ρίσντον

Κόκκινη κάρτα:

sport24.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις