Κούγιας: “Από τα πιο στημένα παγκοσμίως πρωταθλήματα η Football League”

Μοιράσου το άρθρο

Στον αέρα του “FAIR PLAY FM 96,1” φιλοξενήθηκε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, με αφορμή τις προθέσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, για αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος.

Ο Αλέξης Κούγιας τόνισε αρχικά: “Είναι πάθος μου το ποδόσφαιρο και χαίρομαι πολύ που βοήθησα. Και για μένα ισχύει ότι δεν έχω κάποιο άλλο πάθος. Πρέπει να δίνεις μάχη κάθε μέρα και κάτω από το τραπέζι”.

Για τον Υφυπουργό Αθλητισμού και την πρόθεσή του να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος:

“Πρόκειται για μία εξαιρετική προσωπικότητα. Έχουν μαζί δικηγορικό γραφείο με τον κ. Καλογήρου, που τον είχα άμεσο συνεργάτη μου στη δίκη του ΕΛΑ. Είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς τι είναι το ποδόσφαιρο ακριβώς. Αν είσαι Υφυπουργός μπορεί να κάνεις το ολέθριο λάθος και να καταστραφείς και πολιτικά.

Θέλει να αλλάξει όλη τη δομή του ποδοσφαίρου μέσα σε λίγους μήνες, όμως δεν ξέρω αν είναι εύκολο. Δεν πιστεύω, όμως, ότι θα γίνει επειδή δεν το θέλει κανείς από τους «μεγάλους». Ούτε η Λάρισα το θέλει. Το σχέδιο, όπως φαινόταν, είναι ότι δέκα ομάδες θα έπαιζαν για την Ευρώπη και άλλες δέκα για την παραμονή.

Εγώ έχω συμβόλαια και υποχρεώσεις με τετραετή και πενταετή συμβόλαια. Πώς θα τους πληρώσω αν η ομάδα μου υποβιβαστεί στη League 2; Δεν μπορεί, λοιπόν, να γίνει το σχέδιο του κ. Βασιλειάδη. Μιλήσαμε πριν από δύο ημέρες και δεν είχε πρόβλημα να δημοσιοποιήσω τις απόψεις μου. Θα ήταν ιδανικό κάποιος από τους Προέδρους των ομάδων να ήταν επικεφαλής της Superleague”.

Για τα σκάνδαλα με τα στημένα παιχνίδια στην Ελλάδα:

“Σιχαίνομαι όλη αυτή τη διαδικασία και την έχω πληρώσει πολύ ακριβά. Κάποιοι έχουν τιμωρηθεί και τώρα για στημένα παιχνίδια Α’ Εθνικής. Τον ρώτησα λοιπόν τον Υφυπουργό: στο γκρουπ της παραμονής οι ομάδες που έχουν εξασφαλισμένη τη σωτηρία… τι θα κάνουν με αυτές που ενδιαφέρονται για την παραμονή;

Υπάρχουν 26 παιχνίδια που ερευνώνται με ομάδες της Super League και της Football League. Από αυτές τις ομάδες θέλει να φτιάξει αυτά τα δύο γκρουπ. Από το 2008 και μετά, το πρωτάθλημα της Football League είναι από τα πιο στημένα πρωταθλήματα παγκοσμίως.

Υπάρχει μία παγκόσμια οργάνωση με στημένα παιχνίδια. Οι δικοί μας, για να μην «καρφώνονται» ποντάρουν σε παιχνίδια των άλλων πρωταθλημάτων και οι ξένοι ποντάρουν στα δικά μας. Στο Koriopolis ήταν μπλεγμένος και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου”.

Για τα φιλικά με τον Άρη και τον κ. Καρυπίδη:

“Όσον αφορά στην αναδιάρθρωση, νομίζω ότι όλα θα ξεκινήσουν μετά τις 25 του μηνός. Έχουμε κλείσει δύο φιλικά με τον Άρη, ένα μέσα κι ένα έξω. Μου αρέσει η ομάδα μου να αγωνίζεται στο Χαριλάου. Αναφορικά με τον κ. Καρυπίδη, δε θέλω να βγάζω εύκολα συμπεράσματα. Παλιότερα έλεγα ότι αν δεν έχεις παίξει… πόκα με κάποιον κι αν δεν έχετε φλερτάρει την ίδια γυναίκα, δεν μπορείς να ξέρεις το χαρακτήρα του”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις