Με ασφαλιστικά μέτρα απαντάει η ΕΠΣΘ στην ΕΠΟ

Στην αντεπίθεση πέρασε η ΕΠΣ Θεσσαλίας. Η απόφαση περί αποβολής της Ένωσης από την ΕΠΟ δεν πτόησε τους Θεσσαλούς, που απάντησαν με ασφαλιστικά μέτρα. Την Δευτέρα η κρίσιμη εκδίκαση από το ειρηνοδικείου της υπόθεσης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ομοσπονδίας:

«Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποφάσισε να αναστείλει την ιδιότητα μέλους της ΕΠΣ Θεσσαλίας, όπως προβλέπεται στο άρθρο 14 του Καταστατικού.

Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων συνεδρίασε μετά την κοινοποίηση της αίτησης έκπτωσης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ και διορισμού προσωρινής διοίκησης, την οποία κατέθεσε η ΕΠΣ Θεσσαλίας προς το Ειρηνοδικείο Αθηνών, παραβιάζοντας τις διατάξεις του Καταστατικού της ΕΠΟ, των Καταστατικών της FIFA και της UEFA και τη ρήτρα ανεξαρτησίας της Ομοσπονδίας (άρθρο 17).

Η ΕΠΟ ενημέρωσε σχετικά όλες τις Ενώσεις-Μέλη της, καθώς επίσης τις ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος Αθηνών, διότι στην περίπτωση που η προσφυγή της ΕΠΣ Θεσσαλίας γίνει δεκτή από το Ειρηνοδικείο Αθηνών, τότε ακυρώνεται η ρήτρα ανεξαρτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (διεθνής αποκλεισμός ελληνικού ποδοσφαίρου) όπως αυτή περιγράφεται ρητώς στο άρθρο 17 του Καταστατικού της και στα άρθρα 17 και 13 των Καταστατικών FIFA και UEFA, αντίστοιχα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις