«Τελευταία ευκαιρία για Σούπερ Λιγκ»

Συνέντευξη Τύπου παρέθεσαν οι ισχυροί άνδρες του Ολυμπιακού Βόλου, Γιώργος Βαρούτσικος και Γιώργος Τόρης με αφορμή τις τρέχουσες εξελίξεις στην ερυθρόλευκη ΠΑΕ αλλά και το σημείο «μηδέν» στο οποίο πλησιάζει ο σύλλογος. Η απογοήτευση των δύο μεγλαομετόχων της ερυθρόλευκης ήταν εμφανής, αναφερόμενοι στην ανταπόκριση του κόσμου στα πλέι οφ και στην προσέλευσή τους στο ΕΑΚ.

Έθεσαν την 20η Ιούνη ως την ημερομηνία ορόσημο για το μέλλον του Ολυμπιακού καθώς μέχρι τότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι επαφές με επιχειρηματίες της πόλης και κατά πόσο έχουν την πρόθεση να μπουν στο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας.

Τα κυριότερα αποσπάσματα από τη συνέντευξη Τύπου των κ. κ. Τόρη και Βαρούτσικου:

Τον λόγο πήρε πρώτος ο κ. Τόρης κάνοντας έναν γρήγορο απολογισμό για τη χρονιά που πέρασε: «Το καλοκαίρι αποφασίσαμε να τρέξουμε την ομάδα με τον Γιώργο Βαρούτσικο έχοντας σαν κύριο στόχο την συνέχεια της ομάδας. Όπως όλοι καταλαβαίνετε αν δεν αναλαμβάναμε ο Ολυμπιακός θα διαλύονταν. Θεωρούμε πως ήταν μία επιτυχημένη χρονιά βάσει των δυσκολιών που αντιμετωπίσαμε. Μπορεί να μην ήταν όπως οι δύο προηγούμενες όμως καταφέραμε να τερματίσουμε αξιοπρεπώς».

Στη συνέχεια ο κ. Τόρης έδωσε το στίγμα της επόμενης μέρας: «Όπως είναι κατανοητό και όπως έχουμε τονίσει επανηλειμμένως μόνοι μας δεν έχουμε ούτε τα ψυχικά αποθέματα αλλά ούτε και την οικονομική δυνατότητα να ξανατρέξουμε την ομάδα. Αν δεν βρεθούν κάποιοι που θα σταθούν έμπρακτα δίπλα μας, το μέλλον του Ολυμπιακού είναι δυσοίωνο. Δεν είμαστε ούτε Λάτσηδες ούτε Βαρδινογιάννηδες».

Για τα χρήματα από το περσινό μπαράζ με την Ξάνθη για τα οποία κάποιοι κάνουν λόγο: «Η ομάδα εισέπραξε 200.000€ με το ΦΠΑ από το μπαράζ, καθαρά 150.000€. Με αυτά τα χρήματα πληρώθηκαν όλοι οι παίκτες και έλυσαν τα συμβόλαια πλην των Γκούρμα και Καρίλ, καθώς επίσης και υποχρεώσεις προς τρίτους. Τα χρήματα αυτά φυσικά δεν έφθασαν».

Για τις μέχρι τώρα επαφές με επιχειρηματίες που έχουν την πρόθεση να βοηθήσουν: «Υπάρχουν πέντε έξι άνθρωποι που έχουν δείξει ενδιαφέρον. Βέβαια θα πρέπει να τονίσουμε πως από το ενδιαφέρον μέχρι το χέρι να μπει στην τσέπη υπάρχει μεγάλη απόσταση».

Για την προσφυγή του Ανιέτε: «Σήμερα ενημερωθήκαμε και για μία προσφυγή από έναν πρώην ποδοσφαιριστή μας. Ο Ανιέτε διεκδικεί 11.000€».

Για το ματς με την ΑΕΚ: «Ακούσαμε πως ο Ολυμπιακός συζητάει να δώσει το τελευταίο ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για εισπρακτικούς λόγους. Δεν ισχύει. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μεγάλη ομάδα δεν μετακινεί την έδρα του για εισπράξεις. Το ματς με την ΑΕΚ θα γίνει όπως ήταν προγραμματισμένο στο ΕΑΚ».

Για τη συνάντηση στο Ξενία μετά το ματς με την ΑΕΚ: «Μετά το ματς με την ΑΕΚ καλούμε στο Ξενία όσους θέλουν να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό. Προσέξτε όσοι είναι να έρθουν θα δεσμευτούν πως και πόσο θα βοηθήσουν. Θα γράψουμε πως ο τάδε θα βάλει στον Ολυμπιακό τόσο χρήματα, στις τάδε ημερομηνίες. Αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις εγώ θα βγω και θα πω πως ο τάδε είχε πει αυτά και δεν τα τήρησε. Θέλουμε αυτοί που θα έρθουν να μπουν στη διοίκηση και να συνδιοικήσουμε»

Για την απόφαση του CAS για τον Τικάο: «Αν βγει η απόφαση του CAS και είναι θετική για τον Ολυμπιακό, τότε είναι πιθανόν να βρεθούν συμπαίκτες και να οργανώσουμε σωστά την ομάδα ώστε να πάει εκεί που πρέπει να πάει. Αν όμως η απόφαση είναι αρνητική τότε ποιος θα τολμήσει να μπει έχοντας ένα δυσβάσταχτο χρέος από την αρχή;»

Τελευταία ευκαιρία: «Είναι τελευταία χρονιά που μπορούμε να διεκδικήσουμε την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ με πολλές πιθανότητες γιατί μετά τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ. Θα ανεβαίνει μία ομάδα, ο ανταγωνισμός θα είναι τεράστιος».

Τον λόγο μετά πήρε ο κ. Βαρούτσικος, ο οποίος έκανε τον απολογισμό της χρονιάς και έδωσε το στίγμα της επόμενης μέρας: «Μπήκαμε στον Ολυμπιακό γιατί αγαπάμε την ομάδα. Κάναμε την υπέρβαση γιατί υπάρχει γενικότερη οικονομική δυσκολία και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Θεωρώ πως κάναμε το καθήκον μας και κάναμε ότι μπορούσαμε. Μέχρι τις 20 Ιουνίου θα πρέπει να έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας. Δεν είμαι αισιόδοξος για την είσοδο νέων προσώπων στο Δ.Σ.. Δεν έχω δει μέχρι σήμερα την ανταπόκριση που περίμενα. Ο Ολυμπιακός Βόλου για να μπορεί να σταθεί στα πόδια του θα πρέπει πουλήσει 2.000 διαρκείας και να κόβει 3.000 εισιτήρια μέσο όρο. Δεν πρόκειται αυτό να γίνει. Χρειάζονται άνθρωποι να βάλουν χρήματα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις