Ελπίζουν ακόμη σε άνοδο στον Αστέρα Αμαλιάδας

Για ένα ακόμα χρονικό διάστημα, σε κατάσταση αναμονής αλλά και διεκδίκησης, συνεχίζει να παραμένει ο Αστέρας Αμαλιάδας.

Άπαντες αυτή τη στιγμή, περιμένουν να μάθουν σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται η ομάδα τη νέα σεζόν. Όλα τα στελέχη του ποδοσφαιρικού τμήματος, αισθάνονται δικαιωμένοι για τους κόπους και τις προσπάθειες της σεζόν που τους βρήκε αρχικά πρωταθλητές Γ’ Εθνικής στον όμιλο, κι έπειτα σε προνομιούχο θέση ανόδου μέσα από τα μπαράζ των πρωταθλητών, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν εφαρμοστούν οι νόμοι απρόσκοπτα και προς όλες τις κατευθύνσεις, οι «Βυσσινί» θα είναι τη νέα σεζόν στη Football League!

  • Έτσι, λοιπόν, οι 3 δρόμοι για την άνοδο (αν κι εφόσον), με την συνοπτική εικόνα έχουν ως εξής: 

Α) Η δικαστική – νομική εκκρεμότητα όπου η ηλειακή ομάδα έχει προσφύγει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, σε ότι αφορά την εξοντωτική και άδικη ποινή σε πρωτοβάθμια επίπεδο για τη διακοπή του αγώνα με τον Ηρόδοτο.

Για το απόγευμα της Τετάρτης 20/6 είναι πλέον προγραμματισμένη η εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον της Επιτροπής. Κι ο Αστέρας θα διεκδικήσει την ανάδειξη, και των ευθυνών του Ηροδότου, και την …παράξενη πρωτόδικη απόφαση μη αντικειμενικής ευθύνης του σωματείου την ίδια ώρα που τιμωρήθηκαν επίσημοι αξιωματούχοι του ως …άτομα, αλλά και την αστήρικτη υπερβολική αφαίρεση μείον 5 βαθμών (αντί για μείον 3 π.χ.).

Όμως μέχρι τώρα, οι πιθανότητες ριζικής ανατροπής της σε πολύ μεγάλο βαθμό, δεν είναι μεγάλες. Έτσι, σε συνδυασμό και με την έφεση του Εθνικού Πειραιώς (για την αφαίρεση βαθμών λόγω επεισοδίων που μετείχαν και φίλαθλοι του, στον περιβάλλοντα χώρο στο ματς με τον Αήττητο) αυτό που θέλει ο Αστέρας στη χειρότερηπερίπτωση, είναι: Οι αποφάσεις να τον διατηρήσουν τουλάχιστον τρίτο στην τελική βαθμολογία του 2ου ομίλου των μπαράζ, και κατ’ επέκταση πέμπτο στη συνολική βαθμολογία των οκτώ στα μπαράζ πρωταθλητών, ώστε να είναι πρώτος επιλαχών. 

Β) Από κει και πέρα, οι «βυσσινί» πλέον συνεχίζουν να περιμένουν (όπως έχουμε περιγράψει κι από προηγούμενα ρεπορτάζ) και το ενδεχόμενο μέσω πιθανής αναδιάρθρωσης των κατηγοριών να δημιουργηθεί θέσηΘέμα για το οποίο αναμένονται νεότερα τις επόμενες μέρες.

Μια πρόσφατη πληροφορία για το θέμα, έχει ως εξής: Την Παρασκευή στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με την Τρικαλινή αντιπροσωπεία για το θέμα της αναδιάρθρωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Από τον ΑΟ Τρίκαλα παραβρέθηκε ο μεγαλομέτοχος Δημήτρης Μπαταγιάννης και ο πρόεδρος Ανδρέας Μπέκιος. Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων Χρήστος Σιμορέλης, ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου κι εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Τρικάλων ο Χρήστος Ζαραμπούκας.
Αφού εκεί, όπως κι αλλού, οι Αρχές και οι φορείς, τρέχουν για τις ομάδες τους, σε αντίθεση με την Ηλεία όπου … «πέρα βρέχει»!!!

Ο υφυπουργός είπε στους Τρικαλινούς ότι η δική του επιθυμία είναι να γίνει πρωτάθλημα με 20 ομάδων τη νέα σεζόν, αλλά θεωρεί ότι η Σούπερ Λίγκα θέλει για φέτος να μείνει ο αριθμός των 16 και είναι κάτι που θα συζητηθεί στην γενική συνέλευση της (της 25ης του μήνα).

Πάντως αν γίνει η ανατροπή και τελικά προχωρήσει η αναδιάρθρωση όπως επιθυμεί ο υφυπουργός με 20 ομάδες, όπως ειπώθηκε κατά πληροφορίες, τότε δεν θα παραμείνουν Κασσιόπη/Κέρκυρα και Πλατανιάς από τη στιγμή που έγινε κι η επικύρωση της βαθμολογίας στην κατηγορία αυτή (όπως κι εμείς έχουμε περιγράψει σε προηγούμενα ρεπορτάζ ήδη, για το τι πρέπει νόμιμα να ισχύσει).

Έτσι το εισιτήριο θα έπαιρναν και Χανιά/Κισσαμικός και Παναχαική και Δόξα Δράμας και ΑΟ Τρίκαλα. Και αντίστοιχα, θα μπορούν να ανέβουν στη Β’ Εθνική, και κάποιες ακόμα ομάδες από την τωρινή Γ’ Εθνική.
Βέβαια αυτή τη στιγμή πολλά δείχνουν ότι είναι πιο πιθανό να γίνει ένα πρωτάθλημα των 16 ομάδων. Αλλά, τελικά στις 25/6 θα υπάρχουν συγκεκριμένα και κυρίως επίσημα νεότερα!

Γ) Αν γίνει αυτό, ώστε δηλαδή οι ομάδες στη Σούπερ Λίγκα να είναι 16 την προσεχή σεζόν (κι όχι 20) και να μην περισσεύουν θέσεις από αυτό το θέμα, τότε ο Αστέρας πρέπει να περιμένει, μήπως κάποια από τις τέσσερις ομάδες που ανέβηκαν από τη Γ’ ή από αυτές που παρέμειναν στη Β’ από πέρυσι, ή από αυτές που θα έρθουν στη Β’ από τη Λίγκα – και βασικά αν θα κατέβει ο Πλατανιάς στη Β’ Εθνική – να μην καταφέρει να δηλώσει κι εκπληρώσει συμμετοχή στη Football League. Και τότε ο πρώτος επιλαχών βάσει προκήρυξης (θα) είναι ο Αστέρας. Αυτό το τελευταίο βέβαια, αν είναι να γίνει, θα τραβήξει σε μάκρος χρονικά (πιθανόν όχι απλά εντός του Ιουλίου, αλλά ακόμα και στα τέλη Αυγούστου ή και στις αρχές Σεπτεμβρίου)…

  • Οπότε, γενικότερα, σε κάθε περίπτωση, τα όποια νεότερα αναμένονται!

Πηγή: iliaclick

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις