Αμφίρροπη μονομαχία Πολωνίας-Σενεγάλη

Με στόχο την νίκη που θα τους δώσει συγκριτικό πλεονέκτημα στην πρεμιέρα του 8ου και πιο αμφίρροπου ομίλου του Μουντιάλ, Πολωνία και Σενεγάλη, αναμετρώνται (18:00, ΕΡΤ1) στην Μόσχα.

Εκτός του εξ΄ ορισμού ντέρμπι που προσδίδεται στον συγκεκριμένο αγώνα -πάντα σε θεωρητικό επίπεδο- σημαντικό στοιχείο που ενισχύει την άποψη πως θα δούμε ένα «κλειστό» ματς, είναι η προτίμηση που δείχνουν οι δύο προπονητές στο 4-2-3-1.

Ο πρώην διεθνής, Ανταμ Ναβάλκα, έχει δημιουργήσει στην Πολωνία, ένα σύνολο που βασίζεται στην πίεση που ασκεί στο σύνολο του γηπέδου, αλλά βεβαίως και στην ποιότητα του έμψυχου δυναμικού. Αυτή η Πολωνία, είναι μία ομάδα που βρίσκεται στο ποδοσφαιρικό αποκορύφωμα, αναφορικά με την ποιότητα, την ωριμότητα και την αποτελεσματικότητα. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ηγείται δικαίως της επίθεσης αλλά και του συνόλου, ενώ σημαντική βοήθεια προσφέρουν οι Μπλαζτσικόφσκι, Ζιελίνσκι και Κριτσόβιακ.

«Εκλέκτορας» στην Σενεγάλη, είναι μία από τις εμβληματικές μορφές του ποδοσφαίρου στην χώρα. Αρχηγός στην εθνική που εντυπωσίασε στο Μουντιάλ του 2002, νικώντας μεταξύ άλλων, στην πρεμιέρα την Γαλλία με 1-0, ο Αλιού Σισέ έχει φτάξει μία ομάδα συνόλου, με ουσία και αποτέλεσμα στο παιχνίδι της. Το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στ΄ αποδυτήρια και η ομοιογένεια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της Σενεγάλης, με τους Σαντιό Μανέ και Ντιαφρά Σακό, να αποτελούν τους κύριους εκφραστές της επιθετικής λειτουργίας.

Διαιτητής: Ναουάφ Σουκράλα (Μπαχρέϊν).

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΠΟΛΩΝΙΑ (Ανταμ Ναβάλκα): Σέζνι, Ρίμπους, Παζντάν, Μπέντναρεκ, Πίζεκ, Κριτσόβιακ, Λινετι, Γκροζίτσκι, Ζιελίνσκι, Μπλαζτσικόφσκι, Λεβαντόφσκι.

ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Αλιού Σισέ): Εντιαγέ, Γκασαμα, Κουλιμπαλί, Σανέ, Σαμπαλί, Κουγιατέ, Γκουέγε, Σαρ, Μανέ, Νιάνγκ, Σακό.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις