Φώτης Κατσικάρης, ο πρώτος Έλληνας προπονητής στο NBA!

Στα 51 του ο Φώτης Κατσικάρης γράφει ιστορία!

Ο Ελληνας προπονητής έχει συμφωνήσει με τους Γιούτα Τζαζ και θα γίνει ο πρώτος Έλληνας προπονητής που θα εργαστεί στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Ο 51χρονος Έλληνας προπονητής βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ, καθώς επέλεξε να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για λογαριασμό των Γιούτα απορρίπτοντας την πρόταση που του είχε καταθέσει η Ουνικάχα Μάλαγα. Ο Κατσικάρης είχε παίξει μπάσκετ στον Ιωνικό, το Σπόρτινγκ, την ΑΕΚ για 6 χρόνια και το Ηράκλειο, ενώ ως προπονητής δούλεψε στην ΑΕΚ ως βοηθός για 5 χρόνια και για δύο χρόνια ως πρώτος, ενώ ακολούθως εργάστηκε σε Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης, Βαλένθια, Αρη, Μπιλμπάο, Εθνική Ρωσίας, Εθνική Ελλάδος, Μούρθια, Λοκομοτίβ Κούμπαν, Χάποελ Ιερουσαλήμ και Τενερίφη.

Μάλιστα, το τεράστιο… άλμα του Φώτη Κατσικάρη στο παγκόσμιο μπάσκετ μάλιστα δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης.

«Τεράστια τιμή για το ελληνικό μπάσκετ και τους Έλληνες προπονητές, καθώς ο Φώτης Κατσικάρης θα κάνει το μεγαλύτερο άλμα της καριέρας του και για τα επόμενα τρία χρόνια θα στελεχώσει το προπονητικό τιμ των Utah Jazz στο πλευρό του Quin Snyder! Ο Έλληνας τεχνικός βρίσκεται ήδη στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού και θα συμμετάσχει ενεργά στον αγωνιστικό σχεδιασμό της νέας σεζόν, ενώ δώσει το παρών και στη διαδικασία του Draft, όπου οι «Μορμόνοι» έχουν δικαίωμα να επιλέξουν στο No.21 και No.52. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Φώτης Κατσικάρης για να μπορέσει να ζήσει το… «American dream» είχε δώσει πρώτα τα διαπιστευτήρια του ως head coach δουλεύοντας σκληρά και με μεθοδικότητα σε ΑΕΚ, Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης, Βαλένθια, Άρη, Μπιλμπάο, Μούρθια, Λοκομοτίβ Κουμπάν, Χάποελ Ιερουσαλήμ και Τενερίφη, ενώ για μία διετία διετέλεσε και προπονητής της Εθνικής Ελλάδας», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΠΚ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις