Μόνο νίκη θέλει η Ισπανία με το Ιράν

Εάν μία ημέρα πριν το Μουντιάλ, κάποιος έλεγε πως ο αγώνας Ισπανία-Ιράν θα είναι κρίσιμος, θα τον περνούσαν σίγουρα για τρελό.

Δεδομένης, όμως της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από την πρεμιέρα του 2ου ομίλου, ο χαρακτηρισμός κρίσιμος θεωρείται ακριβής. Κι αυτό γιατί στον αγώνα που θα γίνει απόψε (21:00, ΕΡΤ1) στο Καζάν, η «ρόχα» θέλει την νίκη για να βάλει τις βάσεις πρόκρισης και το Ιράν, έχει την πολυτέλεια να παίξει για δύο αποτελέσματα.

Ο Φερνάντο Ιέρο και οι παίκτες του, καλούνται ν΄ αποδείξουν ότι οι κλυδωνισμοί που άφησε η απόλυση του Χουλέν Λοπετέγκι ανήκουν στο παρελθόν και να πάρουν τους τρεις βαθμούς για να συνεχίσουν στην κορυφαία διοργάνωση. Ο Αντρές Ινιέστα παραμένει το «κλειδί» στο 4-3-3 της ισπανικής ομάδας, καθώς από τα πόδια του -επικουρούμενος από τον Ισκο– περνούν όλες οι μπάλες όταν αναπτύσσεται προσπαθεί να παράξει παιχνίδι η «ρόχα». Ο Ντιέγκο Κόστα έδειξε ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και θα ηγηθεί για άλλη μία φορά της «γραμμής κρούσης».

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Κάρλος Κεϊρόζ, καλείται να …προσγειώσει του παίκτες του μετά το «τρίποντο» της πρεμιέρας. Ο Πορτογάλος έχει κτίσει μία ομάδα που βασίζεται στο πάθος και στην διαρκή προσπάθεια και προτιμά την διάταξη 4-1-4-1, ένα σύστημα που παρέχει ουσιαστική ασφάλεια στην αμυντική λειτουργία. Οι τρεις «Έλληνες», Ανσαριφάρντ, Μασούντ (σ.σ. αρχηγός) και Χατζη Σαφί, θα είναι εκτός απροόπτου στην 11αδα που θα παρατάξει ο Κεϊρόζ και θα επιχειρήσουν να κάνουν την «ζημιά» στην Ισπανία.

Διαιτητής: Αντρές Κούνια (Ουρουγουάη)

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΙΣΠΑΝΙΑ (Φερνάντο Ιέρο): Ντε Χέα, Νάτσο, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Κόκε, Νταβίντ Σίλβα, Ίσκο, Ινιέστα, Ντιέγκο Κόστα.

ΙΡΑΝ (Κάρλος Κεϊρόζ): Μπεϊρανβάντ, Χατζη Σαφί, Τσέσμι, Μασούντ, Πουραλιγκαντζί, Ρεζαεγιάν, Εμπραχίμι, Αμίρι, Ανσαριφάρντ, Αλιρεζά, Αζμούν.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις