Επιτυχίες και δραστηριότητες του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου

Μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης του 1ου Ημιμαραθωνίου Βόλου που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία και με τη στήριξη όλων των φορέων, ομάδων και εθελοντών από την περιοχή μας, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου δεν σταματά τις δραστηριότητές του, αλλά αντίθετα τις συνεχίζει με ακόμη περισσότερη δυναμική, τόσο μετέχοντας σε αγώνες εντός και εκτός του Νομού Μαγνησίας, όσο και υποστηρίζοντας διοργανώσεις που ζητούνε τη βοήθεια και τη συνεργασία του.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιουνίου αθλητές του ΣΔΥ Βόλου και του ΣΕΒΑΣ Μαγνησίας θα δώσουν το παρόν στο στάδιο Κατερίνης, μετέχοντας όπως κάθε χρονιά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Στίβου. Οι αγώνες αποτελούν και πρόκριση για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη (Καυτατζόγλειο). Τα ενδιαφερόμενα μέλη του ΣΔΥ Βόλου και του ΣΕΒΑΣ Μαγνησίας που θέλουν να μετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τη Τρίτη 9 Ιουνίου στο τηλ. 2421071770 Κ.Κυριαζής, ή στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 τηλ. 2421023523.

Από τις 2 ως τις 5 Ιουλίου ο ΣΔΥ Βόλου θα μετέχει τόσο με συμμετοχές μελών του όσο και οργανωτικά, στο Tsagarada Escape Festival 2015 και στους αγώνες ορεινού δρόμου 10 και 3 χιλιομέτρων που θα διεξαχθούν τη τελευταία ημέρα των αγώνων (5 Ιουλίου) στο όμορφο χωριό του Πηλίου. Εξίσου ο ΣΔΥ Βόλου θα μετέχει και σε άλλες διοργανώσεις που προγραμματίζονται στο Πήλιο και τη Μαγνησία για το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.

Orbetello Half Marathon

Εξάλλου, τη Κυριακή που πέρασε, 31 Μαΐου, δυο αθλητές του συλλόγου έτρεξαν στον ιστορικό 31ο Δρόμο Θυσίας Κορακόλθος-Δίστομο που γίνεται στη Μνήμη των θυμάτων του Μαρτυρικού Διστόμου από τους ναζί. Πιο συγκεκριμένα στον αγώνα έτρεξαν ο Βασίλης Χαλκιάς, και ο 80χρονος Δημήτρης Κοντογιάννης που τίμησε με τον καλύτερο τρόπο την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη των γεγονότων που συνέβησαν την εποχή όπου μάλιστα ζούσε.

Την ίδια ημέρα έτρεξαν στον Ορεινό Ημιμαραθώνιο Σκιάθου “στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη” οι Γιώργος Καλαντζής, Δημήτρης Οικονόμου, Βασίλης Παληάς, Νίκος Βανικιώτης, Μπάμπης Μπάρδας, ενώ στον αγώνα Alonissos Challenge 2015 έτρεξε η Βάσω Τασιώνη. Συμμετοχές όμως σε όλη την Ελλάδα είχε ο ΣΔΥ Βόλου και σε πολλούς ακόμη αγώνες τις προηγούμενες βδομάδες. Έτσι λίγες ημέρες πριν, στο Μέτσοβο Ursa Trail μετείχε ο αθλητής του ΣΔΥ Βόλου Δημήτρης Παπαχρήστος. Στο Run Greece στη Καστοριά έτρεξε στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων ο Μάνος Τζώρτζης. Στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας έτρεξε η Άσπα Μανταλιάνου. Στον αγώνα τριάθλου Almira στη Κατερίνη μετείχε ο Αλέξης Παπαλεξίου.

Στον 6ο Ορεινό αγώνα του Κισσάβου, μεγάλη επιτυχία πραγματοποίησε η αθλήτρια του ΣΔΥ Βόλου Σταυρούλα Μορφογιάννη, η οποία κατέλαβε τη πρώτη θέση στη γενική κατάταξη των γυναικών, του αγώνα των 13 χιλιομέτρων. Στον ίδιο αγώνα μετείχε ο Ισίδωρος Κουκλουμπάκος, ενώ στα 33 χιλιόμετρα που έγιναν ταυτόχρονα, έτρεξε ο Σάκης Κράβαρης. Εξάλλου στον 6ο Ορεινό Αγώνα Ανοπαία Ατραπός στο Όρος Καλλίδρομο στις Θερμοπύλες, που γίνεται στη διαδρομή που ακολούθησε ο Εφιάλτης, έτρεξαν οι Μάκης Τσαμασιώτης, Δημήτρης Τσάχαλης. Τέλος στον αγώνα Μονοπάτι Παρνασσού 2015 μετείχαν οι Μάκης Τσαμασιώτης, Σάκης Κράβαρης, στον Όρλιακα Adventure Race 2015 ο Σάκης Κράβαρης, και στο Sfendami Mountain Festival 2015 23 χιλιομέτρων στη Πιερία οι Χρήστος Τσαμασιώτης, Σταύρος Τσιόβολος (2ος και 3ος στη κατηγορία ως 18 ετών) και Μάκης Τσαμασιώτης.

Επίσης υπήρξε και συμμετοχή σε αγώνα στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στην Ιταλία από την Ευαγγελία Παπαχρήστου που έτρεξε στον Ημιαμαραθώνιο του Orbetello.

Σημειώνεται ότι όσον αφορά τον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας που θα γίνει στις 8 Νοεμβρίου, οι διαθέσιμες θέσεις που πήρε ο ΣΔΥ Βόλου από τη διοργάνωση μέσω της Ομοσπονδίας Δρομέων για τους αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων συμπληρώθηκαν. Ζητήσαμε επιπλέον θέσεις, οι οποίες θα δοθούν στους επιλαχόντες που θα κάνουν κράτηση, με σειρά προτεραιότητας. Επίσης έχουν απομείνει λίγες θέσεις για τον Μαραθώνιο, που καλούνται να κλείσουν οι ενδιαφερόμενοι πλην εξαντληθούν και αυτές. Όσοι θέλουν να μετέχουν στην ομαδική αποστολή που θα γίνει το Σαββατοκύριακο του αγώνα με λεωφορείο, καλούνται να κρατήσουν τις λίγες εναπομείναντες θέσεις, ενώ όσοι θέλουν να μείνουν στο ξενοδοχείο που θα κλείσουμε, επίσης πρέπει να το δηλώσουν.
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου προτείνει σε όσους δρομείς δεν γραφτούν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας και τους αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων μέσω των θέσεων που κρατήσαμε, να γραφτούν μέσω του ΚΕΘΕΑ ενισχύοντας και προσφέροντας στον σημαντικό αυτό κοινωνικό σκοπό. Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στη σελίδα του συλλόγου στο facebook, ή μπορείτε να ενημερωθείτε από τα μέλη του συλλόγου.
Κατόπιν συνεδρίασης του ΔΣ του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, ορίστηκε η ημερομηνία του 2ου Ημιμαραθωνίου Βόλου (21,1χλμ) και του 23ου Δρόμου Υγείας 3 χιλιομέτρων, που θα διεξαχθούν το Σάββατο 16 Απριλίου 2016. Αποφασίστηκε και η παράλληλη διεξαγωγή αγώνα 500 μέτρων για παιδιά εως 12 ετών. Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε ο 1ος Ημιμαραθώνιος, η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα υπόσχεται ακόμη μεγαλύτερη αναβάθμιση για τη νέα διοργάνωση, και πολλές νέες εκπλήξεις.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου καλεί όλους τους συμπολίτες μας ανεξαρτήτου ηλικίας που θέλουν να ξεκινήσουν αθλητισμό, είτε μετέχοντας και σε αγώνες, είτε αποκλειστικά για την Υγεία, να απευθυνθούν στα μέλη του Συλλόγου μας, ή στα γραφεία μας Γιάννη Δήμου με Μεταμορφώσεως, στο τηλέφωνο 2421071770 κ.Κώστας Κυριαζής. Επίσης στο μπλογκ http://sdyvolou.blogspot.gr/ ή στο facebook https://www.facebook.com/sdyvolou?ref=hl Σύνθημά μας πάντα είναι: ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. Το τρέξιμο είναι το πιο οικονομικό σπορ. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ζευγάρι παπούτσια και μία φόρμα. Μπορεί να γίνει οπουδήποτε, στο στάδιο, στους δρόμους, στη παραλία, στο δάσος, στο βουνό. Δεν χρειάζεται καν μετακίνηση, καθώς μπορούμε να ξεκινήσουμε ακόμη και έξω από το σπίτι μας. Διαρκώς καινούργιοι συμπολίτες μας γίνονται μέλη και μπαίνουν στον αθλητισμό για καλύτερη ποιότητα ζωής, ενώ ο ΣΔΥ Βόλου συμπληρώνει φέτος 26 χρόνια διαρκούς παρουσίας στα αθλητικά δρώμενα της πόλης μας. Για προπονήσεις, μπορείτε να συναντήσετε καθημερινά μέλη μας σε όλα τα μέρη, κατά κύριο λόγο στο Αθλητικό Κέντρο (Γιάννη Δήμου με Μεταμορφώσεως), και στο στάδιο (ΕΑΚ) Βόλου. Το mail όπου μπορείτε να απευθείνεστε για πληροφορίες, είναι [email protected]

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις