Εφτάψυχη Γερμανία!

Για μια ακόμα φορά στην ιστορία των Μουντιάλ, το απόφθεγμα του Γκάρι Λίνεκερ επιβεβαιώθηκε με την Γερμανία στο 95’ να νικά τους Σουηδούς 2-1. Ακόμα και αν έμεινε πίσω στο σκορ στο 31’ από το γκολ του Τοϊβόνεν, ακόμα και αν έκανε το 1-1 νωρίς με τον Ρόις και σπατάλησε ένα κάρο ευκαιρίες, η «μάνσαφτ» που στο 82’ έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Μπόατενγκ βρήκε τον τρόπο, με ένα σουτ του Κροος και ενώ άλλαξε με τον Ρόις σε αυτό το στημένο, ν’ αναστήσει την Γερμανία και να την βάλει ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης με το 2-1.

Οι Σουηδοί ήταν και άτυχοι στο πρώτο μέρος, αλλά αδικήθηκαν με τον μη καταλογισμό πέναλτι πάνω στον Μπεργκ από τον Μπόατενγκ στο 13’, είχαν την ευκαιρία να καθαρίσουν στο 45+2’ το ματς, όμως ο Νόιερ έβγαλε στη γωνία του την απίθανη κεφαλιά του Μπεργκ.Στους 6 πόντους το Μεξικό, από τρεις Σουηδοί και Γερμανοί, χωρίς πόντο η Νότια Κορέα.

Η βαθμολογία

inner

Το ματς

Μετά από ένα πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο η Γερμανία μπήκε πολύ δυνατά και μόλις στο 2ο λεπτό έφτασε κοντά στο γκολ με το σουτ του Ντράξλερ που κόντραρε πάνω στα σώματα, η Σουηδία απείλησε και έφτασε κοντά στο γκολ στο 13ο λεπτό. Ο Μάρκους Μπεργκ έφυγε στην πλάτη της γερμανικής άμυνας, με τον Μπόατενγκ να τον καταδιώκει. Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού έκανε ένα κακό τελείωμα, αλλά αυτό συνέβη γιατί ο κεντρικός αμυντικός των «πάντσερ» πρώτα τον έχει τραβήξει και μετά τον έχει σπρώξει, για να μην πάει η φάση καν στην κρίση του VAR.

Στο 25’ ο Ρούντι τραυματίστηκε και ο πάγκος της Γερμανίας περίμενε για ένα εξάλεπτο να κάνει την αλλαγή. Μπήκε ο Γκιντογκάν, αλλά το σφάλμα έγινε από τον Κροος. Ένα πούλημα της μπάλας στον Κλάεσον, που βρήκε με έξοχο τρόπο τον Τοϊβόνεν και αυτός με μια λόμπα νίκησε τον Νόιερ για το 0-1 της Σουηδίας. Ωστόσο ο αρχηγός της «μάνσαφτ» κράτησε την ομάδα του ζωντανή στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, όταν σε κεφαλιά του Μπεργκ, που πήγαινε συστημένη η μπάλα στη δεξιά του γωνία, εκείνος κράτησε στη ζωή την ομάδα του με μια απίθανη επέμβαση, για να κρατήσει το σκορ τουλάχιστον στο ένα γκολ διαφορά.

Ο Λεβ δεν είχε άλλη επιλογή, από το να βγάλει εκτός αγώνα, τον κάκιστο Ντράξλερ και να περάσει στη θέση του τον Γκόμεζ. Αυτή η είσοδος έφερε τον Βέρνερ αριστερά και από προσπάθεια του τελευταίου ήρθε η δημιουργία της ισοφάρισης της Γερμανίας, με τον Μάρκο Ρόις να σκοράρει από τη σέντρα του για να γράψει με έναν περίεργο τρόπο το 1-1.

Από εκεί και μετά έχουμε μονόλογο της Γερμανίας με ευκαιρία από τον Κροος στο 49’ με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει λίγο έξω από το δοκάρι, στο 51΄με κεφαλιά του Μίλερ. Στο 55’ σε μια πανομοιότυπη φάση με αυτή της ισοφάρισης, ο Βέρνερ βρήκε τον Έκτορ που δεν έκανε καλό τελείωμα, ενώ στο 61’ η σέντρα του Κίμιχ, πέρασε κάτω από το πόδι του Ρόις που επιχείρησε να κάνει τακουνάκι.

Η πίεση της Γερμανίας καταλάγιασε με εξαίρεση ένα σουτ του Βέρνερ στο 81’ που πέρασε έξω. Στο 82’ ο Μπόατενγκ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Μπέργκ. Η μεγάλη φάση ήρθε για την Γερμανία στο 88’ με την κεφαλιά του Γκόμεζ από σέντρα του Κροος που εξουδετέρωσε ο Όλσεν.

Ο Τόνι Κροος κράτησε όμως την τελευταία κουβέντα για το τέλος. Ο Βέρνερ κέρδισε το φάουλ από τον Ντουρμάζ και ο Τόνι Κροος έπαιξε με πάσα το φάουλ στον Ρόις από πλάγια αριστερά, ο τελευταίος του την πάτησε και μια ζωγραφιά στο απέναντι παράθυρο λύτρωσε την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια για το 2-1.

Oι συνθέσεις:

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Ρούντιγκερ, Χέκτορ (87′ Μπραντ), Κρόος, Ρούντι (31′ Γκουντογκάν), Ντράξλερ (46′ Γκόμες), Μίλερ, Ρόις, Βέρνερ

Σουηδία (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ, Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Λάρσον, Έκνταλ, Φόρσμπεργκ, Κλάεσον (74′ Ντουρμάζ), Τοϊβόνεν (78′ Γκουιντέτι), Μπεργκ (90′ Κιέσε Τέλιν)

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις