Τα σενάρια πρόκρισης στον όμιλο της Γερμανίας

«Φωτιά» πήρε ο 6ος όμιλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά τη νίκη της Γερμανίας κόντρα στη Σουηδία, αφού πλέον μπερδεύουν πολύ τα πράγματα εν όψει της τελευταίας αγωνιστικής, καθώς ακόμα και το Μεξικό δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι είναι εξασφαλισμένο.

Ας δούμε αρχικά την κατάσταση του ομίλου:

1.Μεξικό 6 (3-1)
2.Γερμανία 3 (2-2)
3.Σουηδία 3 (2-2)
4.Νότια Κορέα 0 (1-3)

Η τελευταία αγωνιστική (27/6, 17:00)

Νότια Κορέα – Γερμανίας

Μεξικό – Σουηδία

Το πλέον ξεκάθαρο είναι ότι το Μεξικό χρειάζεται απλά μια ισοπαλία κόντρα στη Σουηδία για να μην νοιάζεται για υπόλοιπα κριτήρια ισοβαθμίας, αφού σε αυτή την περίπτωση θα προκριθεί στη φάση των «16», ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στην αναμέτρηση της Γερμανίας με τη Νότια Κορέα.

Από εκεί και πέρα όλα είναι θέμα συνδυασμών αποτελεσμάτων, ακόμα και εύρος της νίκης κάθε ομάδας, αφού και σε αυτό το σενάριο οι διαφορές είναι ελάχιστες. Εφόσον γίνει το φυσιολογικό, με τη Γερμανία να κερδίζει τη Νότια Κορέα, η ομάδα του Λεβ θα θέλει να μην κερδίσει η Σουηδία, ώστε να την προσπεράσει. Επιπλέον, αν οι Γερμανοί επικρατήσουν με διαφορά δύο τερμάτων, θα είναι δεδομένα στην επόμενη φάση.

Αν τώρα, όμως, τη στιγμή που η Γερμανία κερδίσει τη Νότια Κορέα και ταυτόχρονα η Σουηδία κερδίσει το Μεξικό, προκύπτει η τριπλή ισοβαθμία στους 6 βαθμούς ανάμεσα σε Μεξικό, Σουηδία και Γερμανία.

Τα κριτήρια σε αυτή την περίπτωση είναι:

1. Bαθμοί στον όμιλο

2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων στα παιχνίδια του ομίλου

3. Αριθμός γκολ υπέρ στα παιχνίδια του ομίλου

4. Μεγαλύτερος αριθμός βαθμών από τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν

5. Καλύτερη διαφορά τερμάτων από τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν

6. Μεγαλύτερος αριθμός γκολ υπέρ από τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν

Υπάρχει βέβαια και σενάριο που οι τρεις ομάδες μπορούν να ισοβαθμήσουν σε όλα τα κριτήρια και εκεί θα πάμε σε τραβηγμένες συνθήκες που θα μετρηθούν οι βαθμοί fair-play και οι κάρτες. Σε αυτή την περίπτωση η Γερμανία πρέπει να νικήσει 1-0 και στο άλλο να κερδίσει η Σουηδία με το ίδιο σκορ.

Μάλιστα, υπάρχει σενάριο στο οποίο προκρίνεται η Νότια Κορέα. Για να γίνει αυτό πρέπει να:

– νικήσει τη Γερμανία, η Σουηδία να χάσει από το Μεξικό και στη διαφορά τερμάτων να είναι καλύτερη και από τη Γερμανία και τη Σουηδία.