Η Γερμανία ζήτησε συγγνώμη από τους Σουηδούς

Το μαγικό γκολ του Κροός που λύτρωσε τη Γερμανία στο φινάλε του παιχνιδιού με τη Σουηδία, άνοιξε, μεταξύ άλλων, κόντρα ανάμεσα στους Γερμανούς και τον πάγκο των Σουηδών. Οι τελευταίοι, με κυρίαρχο τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Άντερσον, παραπονούνται για απρεπή και προκλητική συμπεριφορά μετά το τέλος του παιχνιδιού προς τον πάγκο τους από την «Mannschaft».

Στην εθνική Γερμανίας αποφάσισαν να απολογηθούν με μία ανάρτηση στο twitter.

«Ήταν ένα παιχνίδι γεμάτο συγκινήσεις. Στο τέλος, οι χειρονομίες και οι αντιδράσεις του τεχνικού επιτελείου μας προς τους Σουηδούς ήταν αρκετά συναισθηματικές. Δεν είναι η συνήθης συμπεριφορά μας. Ζητούμε συγγνώμη από τον προπονητή της Σουηδίας και την ομάδα του» , ήταν τα λόγια που αναρτήθηκαν στον επίσημο λογαριασμό της «Mannschaft» στο twitter και τελείωναν με την λέξη «Ursakta», που σημαίνει «Συγγνώμη» στα σουηδικά.

Συγκεκριμένα, ο προπονητής της Σουηδίας θεώρησε πως οι Γερμανοί έτρεξαν προς τον πάγκο των Σουηδών για να πανηγυρίσουν προκλητικά μπροστά τους.
«Πολλοί από εμάς που ήμασταν στον πάγκο ενοχληθήκαμε. Είχαμε παλέψει για 90 λεπτά και όταν τελειώνει ένα ματς το πρέπον είναι να δίνουμε τα χέρια και να φεύγουμε», τόνισε ο Άντερσον.