Σαουδική Αραβία-Αίγυπτος: Για το γόητρο και μόνο

Έχοντας δύο ήττες στην πλάτη τους και καμία ελπίδα πρόκρισης στους «16», Σαουδική Αραβία και Αίγυπτος αποχαιρετούν το Παγκόσμιο Κύπελλο παίζοντας μεταξύ τους για το γόητρο στο Βόλγκογκραντ (17:00, ΕΡΤ2).

Την ώρα που Ρωσία και Ουρουγουάη, που έχουν από δύο νίκες, θα διεκδικούν την πρωτιά στον πρώτο όμιλο, Σαουδάραβες και Αιγύπτιοι θα παίζουν μόνο για το γόητρο. Είναι πολύ πιθανό, δε, οι δύο προπονητές να δώσουν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε ένα Μουντιάλ σε παίκτες που δεν έπαιξαν στα δύο πρώτα ματς. Ίσως ένας εξ αυτών να είναι ο γκολκίπερ της Αιγύπτου Εσάμ Ελ Χανταρί, που εφόσον παίξει θα γίνει στα 45 του ο γηραιότερος παίκτης που εμφανίζεται σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Η αραβική ομάδα θα παίξει χωρίς τους τραυματίες Αλ Γιασάμ και Αλ Χαρμπί.

Η Σαουδική Αραβία μετρά δώδεκα σερί ματς σε Μουντιάλ χωρίς νίκη μετρώντας δύο ισοπαλίες και δέκα ήττες. Η τελευταία της επικράτηση ήταν στις ΗΠΑ το 1994, στη νίκη επί του Βελγίου χάρη στο απίθανο γκολ του Σαΐντ Αλ-Οβαϊράν. Η Αίγυπτος σε έξι ματς σε Παγκόσμιο Κύπελλο ψάχνει ακόμη την παρθενική της νίκη μετρώντας δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.

Οι δύο ομάδες συναντώνται για πρώτη φορά μετά το Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 1999, όταν η Σαουδική Αραβία είχε νικήσει με 5-1.

Πιθανές Συνθέσεις:
Σαουδική Αραβία (Πίτσι): Αλ Οβάις, Αλ Μπρεΐκ, Χαουσάουι, Αλ Μπουλαϊχί, Αλ Σαχράνι, Οταΐφ, Μπαχέμπρι, Αλ Μογκαουί, Αλ Φαράζ, Αλ Νταουσαρί, Αλ Μουαλάντ.
Αίγυπτος (Κούπερ): Ελ Σενάουι, Φατί, Γκαμπρ, Χεγκάζι, Αμπντέλ-Σαφί, Ελνενί, Χαμέντ, Σαλάχ, Ελ Σαΐντ, Τρεζεγκέ, Μόσεν.
Διαιτητής: Ρικάρντο Μοντέρο (Κόστα Ρίκα).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις