Το καλεντάρι της Νίκης μέχρι την πρεμιέρα του πρωταθλήματος

Όλα στη Νίκη Βόλου κυλούν βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχουν σχεδιάσει τεχνικό επιτελείο και Διοικούσα Επιτροπή ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο πλάνο, ο πρώτος κύκλος προπονήσεων, ο οποίος περιελάμβανε και πολλές δοκιμές ποδοσφαιριστών, ολοκληρώνεται την Παρασκευή 12 Ιουνίου με φιλικό στη Θεσσαλονίκη κόντρα σε ομάδα επιλέκτων της Βορείου Ελλάδας.

Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν τρεις προπονήσεις (9, 10 και 11 Ιουνίου), ενώ μετά την φιλική αναμέτρηση στη συμπρωτεύουσα, οι ποδοσφαιριστές που υπολογίζονται από τον Λεωνίδα Μπίλη και τους συνεργάτες του θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν για έναν μήνα πριν επιστρέψουν για το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Βέβαια, η ξεκούραση θα είναι σχετική καθώς στους παίκτες θα δοθεί ατομικό πρόγραμμα προπονήσεων που θα πρέπει να τηρήσουν με ευλάβεια.

Η πρώτη επίσημη προπόνηση της ομάδας έχει προγραμματιστεί για τις 14 ή 15 Ιουλίου όπου θα γίνει και ο καθιερωμένος αγιασμός. Στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα στο ρόστερ θα έχουν προστεθεί και οι λεγόμενοι «έμπειροι» παίκτες, οι οποίοι σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα είναι περίπου δέκα τον αριθμό. Θα ακολουθήσει ένα 9ήμερο μονών προπονήσεων ενώ παράλληλα οι ποδοσφαιριστές θα περάσουν από νοσοκομειακό, αιματολογικό και εργομετρικό έλεγχο.

Στις 23 Ιουλίου η ομάδα θα αναχωρήσει για τα 3-5 Πηγάδια, όπου θα πραγματοποιήσει και το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Στις 12 μέρες παραμονής στο προπονητικό κέντρο η νέα Νίκη Βόλου θα «χτιστεί» με τη φιλοσοφία και την ποδοσφαιρική κουλτούρα του Λεωνίδα Μπίλη και του υπόλοιπου τεχνικού επιτελείου. Στην αποστολή θα συμμετάσχουν περίπου 30 ποδοσφαιριστές, ανάμεσά τους και 5 ως 7 παίκτες των Ακαδημιών του Συλλόγου.

Σ’ αυτό το 12ήμερο δεν θα δοθεί κάποιο φιλικό με άλλη ομάδα. Σύμφωνα με το πλάνο, τα φιλικά θα διεξαχθούν μετά την επιστροφή (5 Αυγούστου) της ομάδας στη βάση της και στόχος είναι να κλειστούν αναμετρήσεις με πολύ δυνατούς αντιπάλους.

Η συνέχεια της προετοιμασίας θα λάβει χώρα σε γήπεδα της περιοχής μέχρι και την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.

Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις