Πρώτη και καλύτερη η Ουρουγουάη, 3-0 τη Ρωσία

Με άνετη νίκη 3-0 επί της διοργανώτριας Ρωσίας η Ουρουγουάη τερμάτισε πρώτη και αήττητη από τον 1ο όμιλο του 21ου Παγκοσμίου Κυπέλλου αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Ρώσους που επίσης με την «σελέστε» προκρίθηκαν στη φάση νοκ-άουτ της διοργάνωσης. Ο Σουάρες στο 10’ άνοιξε το σκορ, ο Τσερίσεφ με αυτογκόλ διπλασίασε τα τέρματα της σελέστε και ο Καβάνι στο 90’ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Από το 36’ οι γηπεδούχοι έπαιζαν με 10 παίκτες, λόγω αποβολής με 2η κίτρινη του Σμολνίκοφ.

Ο τερματοφύλακας της Ουρουγουάης, Φερνάντο Μουσλέρα, πραγματοποίησε την 100η διεθνή συμμετοχή του. Παράλληλα σημείωσε και νέο ρεκόρ συμμετοχών για τη χώρα του σε αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού έφθασε τις 14.

Οι Ουρουγουανοί ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς στον αγώνα. Στο 10΄ ο Λουίς Σουάρες σκόραρε με συρτό δυνατό σουτ σε εκτέλεση φάουλ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ακινφέεφ την οποία επιτηρούσε.

Οι Ρώσοι προσπάθησαν να απαντήσουν στο 12΄με τον Τσερίσεφ, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Μουσλέρα, ενώ στο 17΄ σε εκτέλεση κόρνερ, κεφαλιά του Τζιούμπα έφυγε άουτ.

Στο 23΄ ήρθε το δεύτερο τέρμα της Ουρουγουάης, με αυτογκόλ του Τσερίσεφ, στο σώμα του οποίου βρήκε η μπάλα σε σουτ του Λασάλτ και αφού άλλαξε πορεία κατέληξε στα δίχτυα του Ακινφέεφ. Οι Ουρουγουανοί μπορούσαν να σημειώσουν και τρίτο τέρμα αστο 28΄, όταν από μπαλιά του Σουέρες ο Μπεντανκούρ βγήκε μόνος προ του Ακινφέεφ, αλλά στο πλασέ που έκανε τον σταμάτησε ο αρχηγός της Ρωσίας.

Η πλάστιγγα έγειρε ακόμη περισσότερο υέρ των Ουρουγουανών στο 36΄, όταν οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής με 2η κίτρινη του Σμολνίκοφ.

Στο 2ο 45λεπτο οι Ρώσοι προσπάθησαν να μειώσουν, αλλά χωρίς επιτυχία, ενώ και οι παίκτες του Ταμάρες μάλλον έδειχναν ικανοποιημένοι με το υπέρ του 2-0 και ανέκοψαν ρυθμό, με αποτέλεσμα και οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες να είναι λιγοστές.

Στο 74΄ σουτ του Τζιούμπ αάυτ, στο 84΄ ο Σουάρες από αριστερά δεν βρήκε όπως θα ήθελε τον αμαρκάριστο Καβάνι, ενώ στο 82΄ σουτ του Ροντρίγκες απέκρουσε με τις γροθιές ο Ακινφέεφ. Στο 90΄, μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Γοδίν σηκώθηκε ψηλά κι έπιασε την κεφαλιά, ο Ακινφέεφ απέκρουσε και από κοντά ο Καβάνι έκανε το 3-0 με το πρώτο του γκολ στη διοργάνωση.

Κίτρινες κάρτες: 61΄ Μπεντανκούρ / 9΄ Γκαζίνσκι

Κόκκινες κάρτες: 36΄ Σμολνίκοβ (2η κίτρινη),

Διαιτητής: Μάλανγκ Ντιεντιού (Σενεγάλη)

Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Γοδίν, Μπεντανκούρ (63΄ Αρασκαέτα), Νάντες (73΄ Ροντρίγκες), Σουάρες, Τορέιρα, Βετσίνο, Λασάλτ, Κοάτες, Καβάνι (90’+3 Γκόμες), Κάσερες.

Ρωσία (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ): Ακινφέεφ, Κουτέποφ, Ιγκνασέβιτς, Τσερίσεφ (38΄ Φερναντές), Γκαζίνσκι (46΄ Κουζουάεφ), Ζόμπνιν, Κουντριάσοφ, Μίραντσουκ (60΄ Σμόλοφ), Σαμέντοφ, Τζιούμπα, Σμολνίκοφ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις