«Χόρτασαν» γκολ στο ΕΑΚ, στη νίκη του Ολυμπιακού με 4-3

Την δεύτερη νίκη του στα πλέι οφ και πρώτη στο γήπεδό του πέτυχε ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν σ’ ένα «χορταστικό» παιχνίδι με 4-3 την Παναχαϊκή και έφτασε τους 7 βαθμούς στη βαθμολογία, αφήνοντας στην τελευταία θέση τους Πατρινούς. Το παιχνίδι…

…είχε διακυμάνσεις στο σκορ, καθώς ο Ολυμπιακός βρέθηκε νωρίς να χάνει με 0-1, για να γυρίσει στη συνέχεια το παιχνίδι. Τα έξι από τα επτά τέρματα του αγώνα σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, με τις άμυνες των δύο ομάδων να είναι… χάρτινες

Έξι γκολ στο πρώτο ημίχρονο
Μουδιασμένα μπήκε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι, δίνοντας την ευκαιρία στην Παναχαϊκή να προηγηθεί πολύ νωρίς στο σκορ, εκμεταλλευόμενη τα αμυντικά κενά των «ερυθρολεύκων». Οι Πατρινοί απείλησαν την εστία του Κολίτσι στο 2′ όταν ο Μασούρας έφυγε στην αντεπίθεση από τα δεξιά και μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού έστειλε τη μπάλα άουτ.
Στο επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, με τον αρχηγό τους, Λυμπέρη Στεργίδη. Εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας του Ολυμπιακού και με ψηλοκρεμαστό πλασέ έγραψε το 0-1, καθώς ο Κολίτσι ήταν εκτός εστίας.
Η αντίδραση, πάντως, του Ολυμπιακού ήταν άμεση, καθώς στο 14′ οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Μπουτζίκος εκτέλεσε κόρνερ, ο Διαμαντόπουλος μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-1.
Οι δύο ομάδες συνέχισαν να παίζουν χωρίς σκοπιμότητα, ελεύθερα, μην προσέχοντας τα μετόπισθεν. Αποτέλεσμα σε διάστημα πέντε 25′-30′ να σημειωθούν τρία γκολ (δύο από πλευράς Ολυμπιακού και ένα από την Παναχαϊκή.
Στο 24′ οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν πέναλτι, όταν σε γύρισμα του Μπάρμπα ο Κάργας σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Διαμαντόπουλος, δίνοντας το προβάδισμα στο σκορ στην ομάδα του.
Η Παναχαϊκή προσπάθησε να απαντήσει στο 27′ με τον Χαρτσιά, για να μπλοκάρει εύκολα ο Κολίτσι το σουτ του παίκτη των Πατρινών. Ωστόσο, η ισοφάριση δεν άργησε να έρθει, καθώς στο 28′ έγινε το 2-2. Ο Γκαντιάγκα δέχθηκε μπαλιά από τον Στεργίδη και με ωραία κίνηση και σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 2-2.
Άμεσα ήρθε η απάντηση για τον Ολυμπιακό, καθώς στο 30′ οι «ερυθρόλευκοι» με τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο πέτυχαν το 3-2. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Παπαδόπουλο, σημειώνοντας “χατ τρικ”.
Ο Ολυμπιακός πέτυχε και τέταρτο γκολ στο 37′ με σκόρερ αυτή τη φορά τον Κλάρενς Μπιτάνγκ. Ο Καμερουνέζος δέχθηκε κεφαλιά πάσα από τον Διαμαντόπουλο και αφού ξεπέρασε και την αντίσταση του Παπαδόπουλου με πλασέ έγραψε το 4-2.
Η Παναχαϊκή στο 41′ έχασε διπλή ευκαιρία να μειώσει το σκορ. Πρώτα ο Μασούρας απείλησε τον Κολίτσι, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να αποκρούει στην αριστερή του γωνία το σουτ του μεσοεπιθετικού των φιλοξενουμένων και στη συνέχεια της φάσης του σουτ του Γκαντιάγκα πέρασε άουτ.
Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν για τον Ολυμπιακό στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Σκοπελίτης έβγαλε τη σέντρα και ο Διαμαντόπουλος μόνος απέναντι από τον Παπαδόπουλο δεν μπόρεσε με κεφαλιά να νικήσει τον τερματοφύλακα της Παναχαϊκής (απέκρουσε σωτήρια).

Καλύτερη στο β’ μέρος η Παναχαϊκή
Ανοιχτό παιχνίδι έγινε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν να παίζουν ελεύθερο ποδόσφαιρο, μην αποφεύγοντας τα λάθη και ιδιαίτερα η άμυνα του Ολυμπιακού. Αποτέλεσμα η Παναχαϊκή να χάσει ορισμένες καλές ευκαιρίες για γκολ, ενώ σκόραρε και τρίτο τέρμα στο 68′. Στο 49′ Ο Μαρουκάκης μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού μόνος απέναντι από τον Κολίτσι καθυστέρησε να σουτάρει, γύρισε τη μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, για να διώξει ο Μακρυδημήτρης, ενώ στο 54′ ωραίο σουτ του Στεργίδη έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε έξω απο την αριστερή συμβολή των δοκαριών του Κολίτσι.
Η πρώτη φάση για τον Ολυμπιακό στο β’ μέρος σημειώθηκε στο 57′ και προήλθε από ωραία οργανωμένη προσπάθεια. Μετά από συνεργασία Νικολιά-Σκοπελίτη, η μπάλα στρώθηκε στον Μπιτάνγκ, με τον Καμερουνέζο να σουτάρει και τη μπάλα να περνά έξω από το δεξί δοκάρι του Παπαδόπουλου.
Κι ενώ στο 59′ δυνατό σουτ του Μασούρα έδιωξε ο Κολίτσι, στο 68′ η Παναχαϊκή μείωσε το σκορ σε 4-3. Ο Στεργίδης εκτέλεσε κόρνερ και ο Καρβουνιάρης με κεφαλιά νίκησε τον Κολίτσι γράφοντας το 4-3.
Η Παναχαϊκή ήταν καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο και έφερε πολλές φορές σε δύσκολη θέση την άμυνα του Ολυμπιακού. Στο 74′ έφτασε κοντά στην ισοφάριση, με τον Μασούρα να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Κολιτσι να διώχνει σωτήρια.
Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά επιθετικά, όμως από την άλλη στο τελευταίο τέταρτο δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από την Παναχαϊκή με εξαίρεση ένα σουτ του Μασούρα στο 87′ το οποίο πέρασε άουτ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Κολίτσι, Καρράς (86′ Κεσίδης), Μπουτζίκος, Μπάρμπας (46′ Ρόκας), Γιαλούσης, Μακρυδημήτρης, Κυζιρίδης, Μπιτάνγκ, Νικολιάς, Σκοπελίτης (64′ Ζέρης), Διαμαντόπουλος.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Παπαδόπουλος, Μπουντόπουλος (46′ Κορέτα, 83′ Μαζιώτης), Στεργίδης, Άλντι (46′ Καρβουνιάρης), Κάργας, Χούσα, Τρίγκας, Χαρτσιάς, Γκαντιάγκα, Μαρουκάκης, Μασούρας.

Σκόρερ: 14′, 25′ ΄πεν, 30′ Διαμαντόπουλος, 37′ Μπιτάνγκ-3′ Στεργίδης, 28′ Γκαντιάγκα, 68′ Καρβουνιάρης
Κίτρινες: Διαμαντόπουλος-Χούσα
Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Παπαδημητρίου (Λάρισας), Δ. Τίκας (Θεσπρωτίας)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις